Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Έκανε το λάθος να προηγηθει...

 Με νίκη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην Β´ εθνική απέναντι στην Γλυφάδα.
Βίντεο , δηλώσεις , παραλειπόμενα...

Οι νεοφώτιστοι προηγήθηκαν στο α' μέρος δίκαια,αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού θυμήθηκαν ποιος έχει την βαριά φανέλα ,ισοφάρισε προ του τέλους του ημιχρόνου με τον Ολίσε και στο β΄μέρος και «έριξαν» τεσσάρα στους Αθηναίους με Μπρέσκα, Κατσίκη και Γιενκά.





Η Γλυφάδα «μπήκε με φόρα» στο παιχνίδι και οι ερυθρόλευκοι πραγματικά ξαφνιάστηκαν.

Στο 2' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πορτίγια ο Γκέζος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 13'  χάθηκε τριπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Γκέζος βρήκε τετ α τετ με τον Γκίτκο, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε το πλασέ του, ο Σμυρλής στην επαναφορά σούταρε για να κοντράρει η μπάλα στο σώμα του Αρβανίτη, ενώ νέο σουτ του Ευσταθίου πέρασε άουτ.

Η υπεροχή των φιλοξενουμένων καρποφόρησε στο 19'. Ο Σμυρλής έξω από την περιοχή έπιασε συρτό σουτ, ο Γκίτκος αιφνιδιάστηκε για να καταλήξει η μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος των «ερυθρολεύκων» για να γίνει έτσι το 1-0 για τη Γλυφάδα.

Στο 29' σε προσπάθεια του Νόε Ακόστα από τα αριστερά, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Καμινιώτης ανέτρεψε τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Εγκούτου Ολίσε, γράφοντας το 1-1.

Στο 38' όταν ο Ολίσε με καταπληκτική μπαλιά βρήκε τον Μπρέσκα, ο Σλοβάκος μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, με τη μπάλα να βρίσκει τον τερματοφύλακα, να χτυπά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Φερναντέζ και να καταλήγει στα χέρια του.

Στο 41' όταν ο Μπρέσκα με σουτ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φερνταντέζ, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Με κορυφαίο τον Μπρέσκα δημιούργησε συνεχή ρήγματα στην άμυνα των Αθηναίων και συνεχείς ευκαιρίες.

Στο 47' ο Ρόκας βρήκε θαυμάσια τον Μπρέσκα στα δεξιά, αυτός επιχείρησε το σουτ με τον Φερναντέζ να αποκρούει. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2-1. Ο Μπρέσκα έγινε κάτοχος της μπάλας, ελίχθηκε, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε το Νατσούρα και από πλάγια θέση σούταρε, για να γράψει το 2-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα της Γλυφάδας και στο 53' μετά από προσπάθεια του Ακόστα, ο Γκούρμα με κεφαλιά μόνος απέναντι από τον Φερναντέζ δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Ο Ολυμπιακός πίεσε για το τρίτο γκολ και στο 61' ο Πινδώνης από τα δεξιά έφυγε στην επίθεση, έβγαλε τη μπαλιά για τον Γκούρμα, με τον έμπειρο επιθετικό μόνος μέσα στην περιοχή να πλάσαρει άουτ.

Ο Γκούρμα συνέχισε να είναι άστοχος στην τελική προσπάθεια. Ο Κατσιαρός έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Γκούρμα, αυτός ξεπέρασε την αντίσταση ενός αμυντικού, πλάσαρε τον Φερναντέζ, ο οποίος με τα πόδια αποσόβησε το γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασαν και πάλι ρυθμούς και πέτυχαν ακόμα δύο γκολ.

Στο 81' ο Μπρέσκα σέντραρε από τα δεξιά, οι αμυντικοί της Γλυφάδας προσπάθησαν να διώξουν τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Κατσίκη, ο οποίος ψύχραιμα με δυνατό και εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα έγραψε το 3-1 για τον Ολυμπιακό.

Στο 88' ο Γιανίκ Γενγκά έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, γράφοντας με πολύ ωραίο πλασέ το 4-1 για τον Ολυμπιακό, μετά από πάσα του Γκούρμα.


Στο 92' ο Γκούρμα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, όμως το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ.



Μας άρεσε.... 
Οι επιθετικοί περιφερειακοί του Ολυμπιακού ήταν...«φωτιά» με ηγέτη τον Μάριο Μπρέσκα που έκανε πάρτι από τα δεξιά.

Δεν μας άρεσε...
Τέσσερα γκολ και κανένα από αυτά δεν σκόραρε σέντερ φορ.Να είναι καλά ο Κατσίκης....Ο Γκούρμα απλά έχασε τα άχαστα!





Ο «κόραξ» του αγώνα:Ο Παναγιωτόπουλος ήταν ο πρώτος διαιτητής που κατάφερε να περάσει απαρατήρητος από το ΕΑΚ.Αν μάλιστα δεν έκανε και την γκάφα της έναρξης,όπου ξέχασε να τηρήσει το ενός λεπτού σιγή προς μνήμη του Σαλεύρη,θα ήταν άριστος.


Είπαν:

Βαζάκας: «Επισήμανα όλες αυτές τις μέρες στους παίκτες μου πως παίζουμε με μια ομάδα που έχει κάνει μικρή προετοιμασία. Μια ομάδα που θα παρουσιαζόταν πιο ξεκούραστη, απ' ό,τι εμείς.

Η δική μας ομάδα έχει ένα στόχο να βγει πρωταθλήτρια. Κι αυτό θα το πετύχει. Όμως θα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται σωστά τα παιχνίδια. Να μη παρασύρεται από τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει το αποτέλεσμα, εμείς τη διαχείριση του ματς. Στο α' μέρος από τι στιγμή που ξέραμε πως θα εμφανιστεί η Γλυφάδα έπρεπε να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και καθαρό μυαλό που δεν είχαμε. Είχαμε άσχημα μαρκαρίσματα, κακή παρουσία, ήταν μακριά οι γραμμές. Ωστόσο, ακόμη και μ' αυτή την κακή απόδοση θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως η Γλυφάδα έπαιζε ψηλά και να καθαρίσουμε το ματς.
Θα συμφωνήσω πως η Γλυφάδα είχε την υπεροχή και περισσότερες φάσεις στο α' μέρος. Ήξερα όμως πως από ένα σημείο και μετά δεν θα μπορούσε ν' αντέξει την πίεση του Ολυμπιακού. Αυτό είπα και στους παίκτες μου στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει αστρονομικές διαστάσεις. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, πετύχαμε τρία γκολ τη στιγμή που ο αντίπαλος ήταν ακίνδυνος επιθετικά. Είχαμε επιθετικές επιλογές, πρεσάραμε. Ήταν ένας μονόλογος του Ολυμπιακού το β' μέρος.

Θα πω για μια ακόμη φορά πως ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο.

Θα πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς. Αυτό θα γίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν ανησυχώ για το πρώτο ημίχρονο, γιατί το δεύτερο τα κάλυψε όλα».

Γκώνιας:«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για τη νίκη. Κατα αρχήν εμείς είμαστε μια νέα ομάδα που δουλεύουμε μόλις τριάντα μέρες. Είναι μόλις το τρίτο παιχνίδιο που παίζουμε. Η εικόνα που δείξαμε μου άρεσε πάρα πολύ. Το ποδόσφαιρο που θα παίξει η Γλυφάδα έχω την αίσθηση πως θ' αρέσει στον κόσμο.

Η ομάδα μου ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και πως θα το κατακτήσει. Τώρα σιγά-σιγά αρχίζουμε να διαβάζουμε τα σινιάλα. Ακόμη δεν τα έχουμε κατανοήσει. Θέλουμε χρόνο. Η προσπάθεια των παικτών ήταν συγκλονιστική. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 10 τελικές προσπάθειες έναντι τεσσάρων του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για μια ομάδα με 29 νέους ποδοσφαιριστές.
Πραγματικά νιώθω υπερήφανος που σε τόσο μικρό χρονικό διοάστημα έχουμε καταφέρει τόσα πολλά. Έχουμε μπροστά μας άλλα 39 ματς. Απλά χάσαμε το πρώτο παιχνίδι. Θα δείτε αυτή την ομάδα μετά από 3-4 αγωνιστικές. Πραγματικά θα προκαλέσει αίσθηση»

Πινδώνης:«Να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία πάνω από όλα. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Γλυφάδα, όπως και στην ομάδα μου και θεωρώ πως φέτος ήρθε η ώρα για να επιτευχθεί ο στόχος που έχουμε θέσει εξ αρχής.
Όσον αφορά το παιχνίδι θα ήθελα να τονίσω πως είναι σημαντικό για μια ομάδα να ξεκινά νικηφόρα τη χρονιά. Κάναμε το «τρία στα τρία» και δεν βάζω μόνο το παιχνίδι με τη Γλυφάδα, αλλά και τα δύο ματς του Κυπέλλου με Παναχαϊκή και Άρη. Αυτό δείχνει ότι ξεκινάμε σε γερές βάσεις και με μεγάλη αισιοδοξία, απλά θα πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να ματώσουμε μέσα στο γήπεδο, γιατί η Β' Εθνική είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στους αγώνες.

Στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την άνοδο, που όπως τόνισα είναι ο στόχος που έχουμε θέσει ως ομάδα»



Μικρά&πικάντικα


  • Περίπου 3500 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις κερκίδες του ΕΑΚ.
  • «Έτσι θέλω, σαν το δεύτερο ημίχρονο. Πίεση και πάθος. 4-1 το σκορ. Αυτό πέρασε, σκέφτομαι τα άλλα παιχνίδια. Ευχαριστώ τον κόσμο, είναι ο 12ος παίκτης. Μπράβο. Θα τους "φάω" όλους. Είμαι τρελός για την ομάδα μου» ,έγραψε μετά τον αγώνα ο Μάριο Μπρέσκα στον λοιγαριασμό του στο facebook.
  • Η γνωστή φυσιογνωμία ,ο Φώτης,βρέθηκε στις κερκίδες του ΕΑΚ.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...