Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Εκεί στον Νότο....

Ομάδες άγνωστες που βρίσκει μπροστά του για πρώτη φορά στην ιστορία του θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την φετινή χρονιά.
Το VolosFans αποπειράται να «εξοικειώσει» τους αναγνώστες του με τον «άγνωστο» Νότο!





Πέρα από το μεγάλο όνομα και μεγάλο φαβορί της κατηγορίας που ακούει στο όνομα Ολυμπιακός, λίγες είναι οι ομάδες με ιστορία που θα αντιμετωπίσουν οι ερυθρόλευκοι.
Η ταξινόμηση γίνεται με βάση την χρηματιστηριακή αξία των ομάδων (budget) όπως εκτιμάται από γνωστή διεθνή ιστοσελίδα.

Παναχαΐκή :
Ασφαλώς πρόκειται για την πιο ιστορική ομάδα και δυνατή αντίπαλο μετά την ομάδα του Ολυμπιακού.Κρίμα που ακόμα βρίσκεται στα χέρια του «καρνάβαλου» του ελληνικού ποδοσφαίρου στον οποίοι οι φίλοι της ομάδας έχουν γυρίσει την πλάτη αφού η ιστορική ομάδα της Πάτρας δεν έχει παραπάνω από 1000 φιλάθλους σε κάθε αγώνα.

Το αχανές Πανπελλοπονησιακό στο οποίο θα αγωνιστεί φέτος αποτελεί ένα ακόμα ντεσαβαντάζ.
Διαθέτει ένα αξιόπιστο ρόστερ.Ο Μάρκος Μαραγκουδάκης αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή της.Επίσης απέκτησε τον Μπερτίν από την Βέροια,τον Κοντογουλίδη από τον Πανθρακικό ,τον Λαζαρίδη από τον Πλατανιά, τους Παληγεώργο και Ευαγγελόπουλο από Ηρακλή ,ενώ οι υπόλοιπες μεταγραφές ήταν μάλλον χαμηλού βεληνεκούς...Ζλάτκοβιτς από Σεράγεβο,Σταυριανός από Θρασύβουλο, Κωστόιπουλος από Φωκικό.

Πάντως η εμφάνισή της στο ΕΑΚ δεν έπεισε ούτε τον....Αλέκο.

Ηρακλής Ψαχνών:
Να αντέξουν την πίεση του πρωταθλητισμού θα προσπαθήσουν φέτος τα Ψαχνά.Η ομάδα που γνωρίσαμε πέρσι δεν υπάρχει αφού αντικαταστάθηκε σχεδόν ολόκληρη.Όυτε λίγο ,ούτε πολύ η ομάδα έκανε 21 μεταγραφές με σπουδαιότερες εκείνες των Πατσατζόγλου ,Ρούτση από Δόξα,Κοιλιάρα από Παναχαική και Στουρνάρα από Ολυμπιακό Βόλου.Το ρόστερ πλαισιώθηκε από άγνωστους ξένους παίκτες αμφίβολης αξίας. 
Γκέρσον από την Τελσταρ, Οχάντζα από την Γκρόιτερ Φιρθ και Χιμόντζι από την Κέιπ Τάουν είναι οι ξένες μεταγραφικές προσθήκες.

Καλλιθέα:
Ο θάνατος του προέδρου της μάλλον θα είναι καθοριστικός αφού αποχώρησαν όλοι οι παίκτες αξίας που διέθετε.Ντ'ακόλ ,Μαρουκάκης,Καλτσάς και Ματσούκας είναι παρελθόν ενώ η ενίσχυσή της περιορίστηκε σε ονόματα τύπου Παγώνη (η ακριβότερη μεταγραφή της) ,Κολοφώτη από Βάρη,Δημητρίου από Βύζα και Καλαμιώτη από Θρασύβουλο και Χαικάλη από Ψαχνά.

Πανηλειακός:
Πλαισίωσε το ρόστερ του την τελυταία στιγμή με τρεις παίχτες από Παναχαΐκή, έξι από Φωκικό και άγνωστου ταυτότητας ξένους από....την Ταϊλάνδη και την Χιλή.Ο Σταματής της ΑΕΚ η καλύτερη ίσως μεταγραφή των Πυργιωτών.

Αστέρας Μαγούλας: 

Ακόμα μία ομάδα χωρίς παρελθόν και αμφίβολο μέλλον.Απέκτησε τον Ασλανίδη από τον Πανιώνιο και τον Κοτίτσα από την Καβάλα.Ο Καπουράνης του ΟΦΗ και ο Αλμίρ του Λεβαδειακού είναι οι μοναδικοί παίκτες της ομάδας που έχουν παραστάσεις Σούπερ Λίγκας...έστω και λίγες.

Βύζας:
Αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρσι αφού έφυγαν 15 παίκτες και αυτοί που ήρθαν δεν χαρακτηρίζονται...καλύτεροι.Σταμόγιαννος από Κέρκυρα,Καλογιάννης από Πανιώνιο,Γκατιτατζής από Τρίπολη οι καλύτεροί νεοαποκτηθέντες ενώ οι ξένοι του είναι...αγνώστης ταυτότητας.

Φωκικός:
Άλλη μια ομάδα με πολλά προβλήματα.Πήρε αρκετούς άγνωστους ξένους παίκτες (Ομάρ από Οσασούνα Β, Λανζάνο από την Γκαβοράνο.Κατά τα λοιπά απέκτησε παίκτες από ομάδες νέων καθώς και τον Καλαγιάννη από την Καβάλα.

Γλυφάδα:
Ομάδα από το πουθενά κλήθηκε να κάνει η αθηναϊκή γειτονιά. Πορτίγια ,Πικόν και Μοντέστε (πλήρης σεζόν στην Νέα Σαλαμίνα) είναι οι ξένοι από τους οποίους περιμένουν πολλά ενώ οι προσθήκες της τελευταίας στιγμής Τζεχούα και Αράο ,ανέβασαν επικίνδυνα των αριθμών των ξένων της αθηναικής ομάδας.Ο Κοτταράς αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Γιαννιώτη.

Παναιγιάλιος:
Άρχισε με καλές μεταγραφές (Γκούμας ,Αλεξάντροβιτς,Ιωάννου,Φλίγκος) ,αλλά πιθανότατα ελλείψη ρευστού δεν συνέχισε ανάλογα.Είναι ένα από τα ερωτηματικά αν με τον Νίκο Κουρμπανά στον πάγκο του μπορεί να κάνει την διαφορά και να μπει στα play-offs.

Επισκοπή:
Αρκούσε να μαθευτεί πως ο Βαρδινογιάννης βρίσκεται πίσω από τον μικρό σύλλογο του Ρεθύμνου για να...οργιάσουν οι φήμες περί παρασκηνίου και του επόμενου πρωταθλητή.Οι μεταγραφικές κινήσεις της Επισκοπής πάντως δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.Οι Κρητικοί ενισχύθηκαν από τους δανεικούς από τον Πλατανιά Μαρτσάκη, Γκονζάλες, Μανουσάκη που έχουν παραστάσεις από την μεγάλη κατηγορία,αλλά και από τους Τάντιτς ,Ντιαλό και τον Ντάρκο από την Κάρντιφ.Χωρίς να είναι η ομάδα φόβητρο,ίσως να καταφέρει να πλασαριστεί στην τετράδα.

Χανιά:
Έκανε τα πάντα για να φέρει τον Κυβελίδη στην Κρήτη ,αλλά τελικά περιορίστηκε στους Μαλτονάντο από Χέρεθ και Κονσταντίνοφ από Λίτεξ. Πλαισίωσαν τους Κοτσώνη από Εργοτέλη, Πόσε από Λάρισα, Παγώνη από Καβάλα, ενώ οι Μπουντόπουλος και Μανωλάς από Λεβαδειακό έχουν μαζί μία...μούντζα συμμετοχές στην περσινή Σούπερ Λίγκα.Μια ακόμα ομάδα που έχει δανεικούς από τον ΟΣΦΠ με τον Βασιλογιάννη που αγωνίστηκε πέρσι στην έτερο «δορυφόρο» Κέρκυρα να προσπαθήσει να κάνει την διαφορά.

Φωστήρας:
Ο ιστορικός Φωστήρας μάλλον θα παραμείνει «ιστορικός» αφού τα οικονομικά του προβλήματα είναι τεράστια.Ενισχύθηκε κυρίως με παίκτες υπό δοκιμήν με κυριότερες μεταγραφές αυτές των Λεοντίου από Απόλλωνα, Γιόνδη από Καλλονή και Γιαννούλη από Πανιώνιο.

Αχαρναικός :
Ο Ογκουνσότο είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή της ομάδας του Μενιδίου.Ανδράλας και Βλάχος από τον Πανιώνιο ακολούθησαν ,αλλά από εκεί και πέρα η ομάδα θα βασιστεί στους νέους ταλαντούχους παίκτες που πληρώνονται με....πασατέμπο.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...