Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Για μένα δεν υπάρχει άλλη ομάδα....

Ο Στάθης Ρόκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βολιώτικη αθλητική ιστοσελίδα , αναφέρθηκε εκτός των άλλων για τους λόγους που τον έφεραν στον Ολυμπιακό και μία υπόσχεση που κράτησε...






 Ο Στάθης Ρόκας πραγματοποίησε την υπόσχεση πυο είχε δώσει πριν ενα χρόνο σε συνέντευξή του στο VolosFans ,όταν είχε πει πως με την πρώτη ευκαιρία θα επέστρεφε για να ολοκληρώσει κάτι που έμεινε μισό.(θυμηθείτε την συνέντευξη...ΕΔΩ!)
 
Μάλιστα όπως δήλωσε με έμφαση :«Μετά από όσα έγιναν προ διετίας,όσο υπάρχει ο Ολυμπιακός Βόλου ,για μένα δεν υπάρχει άλλη ομάδα!»

Αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Τι σκέφτηκες όταν σου έγινε πρόταση από τον Ολ. Βόλου και ποια τα συναισθήματά σου από την επιστροφή σου στην ομάδα του; 

Σίγουρα, ήταν επιθυμία μου να γυρίσω στην ομάδα και από την πρώτη στιγμή που μου έγινε η πρόταση, ούτε καν το σκέφτηκα και είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον Βόλο και στον Ολυμπιακό. Θέλω να συνδυάσω αυτή την επιστροφή με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
 
Πως έχει κυλήσει, κατά την άποψή σου, η προετοιμασία της ομάδας μέχρι στιγμής;

Γίνεται πολύ σκληρή δουλειά, μια σωστή και καλή δουλειά και νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να βάλουμε τις βάσεις για μια πολύ δυνατή ομάδα. Είναι θετικό ότι δεν έχουν προκύψει προβλήματα τραυματισμών.

Το γεγονός ότι ακόμη δεν γνωρίζετε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League, σας έχει προβληματίσει και θα το διαχειριστείτε;

Αυτό είναι θέμα του τεχνικού τιμ της ομάδας. Εμείς κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή, περίπου γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και προσπαθούμε, όταν γίνει αυτό, να είμαστε 110% έτοιμοι. Πιστεύω ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα θα είναι πανέτοιμη.

Τώρα που επανήλθες στην ομάδα, μετά από περίπου δύο χρόνια, πως βρίσκεις το ποδοσφαιρικό επίπεδο της ομάδας;

Η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια πέρυσι, υπήρχαν κάποια προβλήματα, αλλά νομίζω ότι φέτος που η ομάδα χτίζεται από την αρχή της περιόδου, έχει δείξει ότι βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και νομίζω ότι είναι μια ομάδα της Σούπερ Λιγκ, δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ.

Όπως ξέρεις, πέρυσι η ομάδα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για την άνοδο και τελικά, στις λεπτομέρειες, δεν κατόρθωσε να πετύχει το στόχο της. Μιλώντας και με τους συμπαίκτες σου που έπαιζαν και πέρυσι, πιστεύεις ότι αυτό έχει πεισμώσει την ομάδα;

Πέρσι, παρακολουθούσα την ομάδα, όχι μόνο από την τηλεόραση, αλλά πιο στενά και όποτε μπορούσα πήγαινα στο γήπεδο, γιατί υπάρχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την ομάδα και με την πόλη του Βόλου. Νομίζω ότι τα παιδιά κάνανε μια μεγάλη προσπάθεια, αλλά η ομάδα μπήκε αργά στο πρωτάθλημα και δεν μπόρεσε να οργανωθεί όσο μπορούσε, αλλά ακόμη κι έτσι στις λεπτομέρειες χάθηκε η άνοδος και έμεινε αυτή η πικρία ότι χάθηκε για 5 λεπτά στο παιχνίδι με την Καλλονή και για ένα παιχνίδι εντός με τον Παναιτωλικό. Αυτό μας έχει πεισμώσει όλους που γνωρίζουμε πως ήταν η ομάδα πριν 3 χρόνια, τι έγινε μετά, πως δεν ανέβηκε πέρυσι και πως λειτουργεί φέτος και μας έχει κάνει ακόμη πιο δυνατούς και αποφασισμένους για να βγει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, γιατί εκεί είναι η θέση της.

GoalPost: Πιστεύεις ότι φέτος θα είναι η χρονιά του Ολυμπιακού Βόλου;

Στ. Ρόκας: Δεν υπάρχει κάτι άλλο για μας. Αυτή η ομάδα χτίστηκε για να βγει ο Ολυμπιακός Βόλου πρωταθλητής και να είμαστε στη Σούπερ Λιγκ.

129215011822 



Τι στυλ ποδοσφαίρου πρέπει να περιμένουμε φέτος από τον Ολ.Βόλου;
 
Σίγουρα, ένα στυλ επιθετικό, γιατί η ομάδα έχει πάρει πολλούς καλούς παίκτες και από τη Σούπερ Λιγκ και τα παιδιά που ήταν εδώ και τα παιδιά από την Φούτμπολ Λιγκ έχουν ποιότητα. Χτίστηκε μια ομάδα με σωστή οργάνωση, ώστε να μπαίνει στο γήπεδο και να κερδίζει οποιονδήποτε αντίπαλο και δεν της ταιριάζει κάτι άλλο, παρά μόνο το επιθετικό στυλ.
 
Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας;
 
Το καλό κλίμα που έχει η ομάδα στα αποδυτήρια, που υπήρχε και πιο παλιά και είναι η συνέχεια όλων αυτών των χρόνων, έχει περάσει και στα καινούργια παιδιά που έχουν έρθει. Κι εμείς που ήμασταν από πιο παλιά προσπαθούμε να δείξουμε, ότι αυτή η ομάδα βασίζεται στο καλό κλίμα και αυτό θα είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας, αφού είμαστε όλοι ενωμένοι και μια γροθιά.
 
Ποια είναι τα συστήματα στα οποία δουλεύει η ομάδα;
 
Δουλεύουμε πολλά συστήματα. Δουλεύουμε πολύ στην τακτική με τον κόουτς. Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι θα καταλήξουμε σε κάποιο σύστημα, δουλεύουμε σχεδόν όλα τα συστήματα, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε κάθε στιγμή στο πρωτάθλημα.
 
Ποια στοιχεία θεωρείς ότι χαρακτηρίζουν το Γιώργο Βαζάκα;
 
Είναι ένας άνθρωπος τελειομανής, του αρέσει πάρα πολύ να δουλεύει πάνω στην τακτική και είναι για τον ποδοσφαιριστή καλό ότι είναι πιεστικός και θέλει να γίνονται όλα, όπως πρέπει. Έτσι, θα μπορέσει η ομάδα να είναι όπως την θέλουμε και εμείς αλλά και ο κόσμος, θα ξέρει μέσα στο γήπεδο πως παίζει και τι ζητάει.
 
Σε ποια στοιχεία επιμένει ιδιαίτερα ο Γιώργος Βαζάκας;
 
Θέλει τον ποδοσφαιριστή να μπαίνει μέσα και να δίνει την ψυχή του, να βγάζει στο τακτικό κομμάτι τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις και δεν ζητάει υπερβολικά πράγματα. Δίνει έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, γιατί οι ομάδες χτίζονται από την άμυνα και μετά δίνει μια πρώτη σκέψη στον ποδοσφαιριστή τι θα κάνει στην επίθεση. Υπάρχουν βέβαια πολλά παιδιά που είναι επιθετικογενείς και έχουν ένα ταλέντο, που θα πρέπει να το βγάλουν και μόνοι τους στο γήπεδο.
 
Ήσουν ενεργό μέλος της ομάδας στις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας της, με την κατάληψη της 5ης θέσης και την έξοδο στην Ευρώπη. Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να ξαναφτάσει εκεί ή και ψηλότερα;

Πρώτα απ' όλα ήταν τιμή μου που ήμουν που έπαιξα σ' αυτήν την ομάδα και έδωσα ότι μπορούσα για να είναι η ομάδα εκεί και το πιστεύω ότι θα ξαναφτάσουμε ψηλά. Γι' αυτό είμαι εδώ. Αν δεν το πίστευα, δεν θα ξαναγυρνούσα, γιατί πιστεύω ότι αυτή η ομάδα δεν αξίζει να είναι στη Φούτμπολ Λιγκ, αλλά στις πρώτες θέσεις της Σούπερ Λιγκ. Γι' αυτό, δεν σκέφτηκα ότι υπάρχει για μένα άλλη ομάδα, από τη στιγμή που υπήρχε ο Ολυμπιακός Βόλου. Παρότι είχα 3-4 προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λιγκ, δεν σκέφτηκα καν το ενδεχόμενο να πάω σε άλλη ομάδα εκτός από το Βόλο.





Η πρώτη σου επαφή με την ιστορική έδρα της ομάδας, το Ε.Α.Κ. Βόλου, όταν έγινε η παρουσίαση της ομάδας και η πρώτη προπόνηση, τι εντυπώσεις σου άφησε;
 
Σίγουρα ότι θα είναι μια καυτή έδρα. Γνωρίζω τι είναι το Ε.Α.Κ., έχω δει παιχνίδια, έχω δει βίντεο, αλλά θέλω να το ζήσω και ζωντανά. Νομίζω ότι όταν θα έρχονται οι αντίπαλοι στο γήπεδο θα νιώθουν τι σημαίνει έδρα.
 
Οι στόχοι σου για φέτος ποιοι είναι;
 
Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με την ομάδα. Δεν κοιτάω ποτέ τι θα κάνει ο Στάθης, αλλά αν θα πετύχει το στόχο της η ομάδα, που δεν είναι άλλος από το να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα.
 
Σε ποια θέση πιστεύεις ότι θα σε δούμε να αγωνίζεσαι φέτος;
 
Δε γνωρίζω. Όπου μου ζητήσει ο προπονητής θα παίξω. Δουλεύω και αριστερά και στο κέντρο. Όπως έκανα τόσα χρόνια, έτσι και τώρα θα προσπαθήσω όσο μπορώ καλύτερα να αγωνιστώ, όπου μου ζητήσει ο προπονητής.
Απ' όλη σου την καριέρα, ποιες στιγμές μπορείς να ξεχωρίσεις και να τις θυμάσαι με ικανοποίηση;
 
Υπάρχουν στιγμές που σου μένουν πολύ έντονα. Ξεκινώντας από παλιά, όταν το 2004 με τον Ιωνικό κερδίσαμε την ΑΕΚ και ήταν γεμάτο το γήπεδο και δεν είχα ξαναζήσει τέτοια εμπειρία. Έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μου η άνοδος με τον Θρασύβουλο, γιατί ήταν μια ομάδα που δεν είχε κόσμο και ξαφνικά βγήκαμε κατηγορία. 
 
Φυσικά αξέχαστο ήταν που βγήκαμε Ευρώπη με τον Ολυμπιακό Βόλου. Θυμάμαι όλα τα παιχνίδια ένα προς ένα, ήταν 30 παιχνίδια συν κάποια του Κυπέλλου, που όσες φορές τα συζητάω με φίλους μου θυμάμαι και την κάθε λεπτομέρεια των παιχνιδιών. Ήταν τέτοια η πορεία της ομάδας που δεν μπορείς να ξεχάσεις, ούτε να πεις ότι υπήρχε μία ιδιαίτερη στιγμή. Βέβαια, όταν σφύριξε ο διαιτητής στο Ολ. Βόλου – Παναθηναϊκός, στα πλέι-οφ και βγήκαμε στην Ευρώπη, αυτό ήταν κάτι το οποίο το θυμάμαι. Είχα πολλά χρόνια να κλάψω και ήταν μια στιγμή που με άγγιξε πολύ και δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ. Όλα αυτά είναι που με έκαναν να γυρίσω πάλι στην ομάδα, γιατί είναι η ομάδα που μου έχει μείνει σαν απωθημένο, γιατί δεν μας αφήσανε να ολοκληρώσουμε όλο αυτό το πράγμα που είχαμε χτίσει εμείς, ο πρόεδρος, ο κόσμος. Ήταν ένα πολύ όμορφο πράγμα και δεν μας αφήσανε να το συνεχίσουμε.

 
Ξέρεις ότι οι φίλαθλοι είναι πάντα πίσω από την ομάδα, την υποστηρίζουν. Τι μήνυμα έχεις να τους στείλεις, ενόψει της χρονιάς που ξεκινάει;
 
Σίγουρα, οι οπαδοί βρίσκονται δίπλα στην ομάδα. Είναι ένα απίστευτο πράγμα. Αυτό που μπορώ να τους πω είναι ότι θα δουλεύουμε πολύ σκληρά, για να πετύχουμε τους στόχους, να τους κάνουμε περήφανους και να πάμε την ομάδα εκεί που αξίζει να είναι. Τους ευχαριστώ για όλα αυτά που έχω ζήσει στην ομάδα του Ολυμπιακού, γιατί ήταν πάρα πολύ ωραίες οι στιγμές. Δεν μπορείς να ξεχάσεις στο αεροδρόμιο, που μας περίμεναν, στην Αγχίαλο, μετά το παιχνίδι με τη Ντιφερντάνζ ή το ότι όταν κερδίσαμε τη Λάρισα μας περίμεναν στον περιφερειακό και σταμάτησαν το πούλμαν. Είναι πράγματα τα οποία δεν μπορείς να τα ζήσεις εύκολα. Είναι ένα-ένα πράγματα που δεν ξεχνιούνται και γι' αυτό επέστρεψα.



H συνέντευξη του Στάθη Ρόκα στο goalpost...ΕΔΩ!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...