Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η άγνωστη ισοπαλία του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός Βόλου λίγο πριν την έναρξη του πολέμου του 1940 έδωσε ένα παιχνίδι που επίσημα δεν έχει καταγραφεί.
Τέλη Μαρτίου του 1940 και ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στην δίνη του πολέμου που ήδη χτυπά την πόρτα μας,ο Ολυμπιακός μετά την μεγάλη επιτυχία του 1939 ,όποτε και έγινε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που κατόρθωσε να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου,αγωνίζεται στο γήπεδο του Αναύρου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πειραιώς.


Ο Ολυμπιακός Βόλου προηγείται στο σκορ,παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο ,ενώ ο Συμεωνίδης στο 44' ισοφαρίζει για τους φιλοξενούμενους από την βούλα του πέναλτι.

Η συγκεκριμένη ισοπαλία μπορεί να περνάει στα "ψιλά" των εφημερίδων που φυσιολογικά ασχολούνται με τον επερχόμενο πόλεμο ,αλλά μεταπολεμικά θα χρησιμοποιηθεί από την ένωση σωματείων του Βόλου ώστε η πόλη μας να συμπεριληφθεί στο Κύπελλο πόλεων.

Όπως φαίνεται και το δημοσίευμα της Αθλητικής Ηχούς του 1946 που εξασφάλισε το VolosFans, ο συγκεκριμένος αγώνας δρα συνεπικουρικά της μεγάλης επιτυχίας του 1939 και ο Βόλος γίνεται μετά την Θεσσαλονίκη ,την Αθήνα ,τον Πειραιά και  την Πάτρα η πέμπτη πόλη που συμμετέχει στον συγκεκριμένο θεσμό που καταργήθηκε το 1957.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...