Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Φτου κι απ’ την αρχή...


Η κούραση,η μέτρια εμφάνιση τα προπονητικά λάθη και ένα κακοχτυπημένο πέναλτι ήταν οι κύριες αιτίες που ο Ολυμπιακός «ακύρωσε» το διπλό του Καυτατζογλείου.
Οι ερυθρόλευκοι για τρίτη φορά δεν κατάφεραν να κερδίσουν την σκληροτράχηλη αλλά σαφώς χειρότερη ομάδα της Νίκης και έδωσαν δικαίωμα στους 1000 φίλους της να πανηγυρίζουν λες και κατέκτησαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Γκίτκο, ενώ ο Πετκάκης κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Κατσιαρός το αριστερό. Οι Γκότοβος και Παλαιολόγος αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «ερυθρολεύκων». Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ολίσε, Πινδώνης και Μπολάτι, ο Μπρέσκα έπαιξε στη δεξιά πλευρά, ο Γενγκά στην αριστερή, με τον Σολάκη να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.





Ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει μία ομάδα που ουσιαστικά είτε δεν ήθελε ,είτε δεν μπορούσε να κυνηγήσει την νίκη.Αν και το τρίποντο ήταν αυτοσκοπός για τους φιλοξενούμενους αν ήθελαν να έχουν ελπίδες για την άνοδο,με την εμφάνισή τους έδειξαν πως πρωτίστως ενδιαφέρονται να κόψουν βαθμούς από τον Ολυμπιακό.Έτσι μετά το γκολ της ισοφάρισης οι παίκτης της Νίκης αρκέστηκαν στο να ξαπλώνουν συνεχώς στο χορτάρι για καθυστερήσεις,δεν επιχείρησαν σε καμία περίπτωση να βγούνε μπροστά και αρκέστηκαν να πανηγυρίζουν σε κάθε απόκρουση του Βούρα. Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού οι παίκτης της Νίκης πανυγύρισαν το «κούρεμα» των δύο πόντων από τον Ολυμπιακό,χωρίς να τους απασχολεί διόλου το γεγονός πως απώλεσαν σχεδόν κάθε τους ελπίδα για άνοδο.




Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε πως το γκολ θα ήταν θέμα χρόνου.
Ο Μάριο Μπρέσκα στο 19’ εκτέλεσε φάουλ από πολύ πλάγια θέση, γράφοντας το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους».
Στο 24’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν δεύτερο γκολ, με τον Βούρα να αποκρούει σωτήρια το σουτ του Σολάκη.
Η Νίκη επισκέφτηκε την εστία του Γκίτκου με αξιώσεις μόλις δύο φορές σε όλο το παιχνίδι.Την πρώτη κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από αδράνεια της δεξιάς πλευράς και πάσα του Λαλίν στον Κυριάκο.
Ο Γκίτκος στην δεύτερη επίσκεψη των φιλοξενούμενων αναγκάστηκε στην μοναδική του απόκρουση σε κεφαλιά του Λαλίν.Λίγο πιο πριν ο Γιενκά έχανε την μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσει τον Ολυμπιακό με προβάδισμα στα αποδυτήρια όταν το πέναλτι το οποίοι κέρδισε ο Σολάκης σπαταλήθηκε από το κακό χτύπημα του Γάλλου με τον Βούρα να μετατρέπεται σε ήρωα του αγώνα από του πουθενά για ακόμα μία φορά.
Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα ήταν μετριότατο.Οι παίκτες της Νίκης προσπάθησαν να καταστρέψουν το παιχνίδι με συνεχείς καθυστερήσεις και παίζοντας πίσω από την σέντρα.Από την άλλη ο Ολυμπιακός που περίμενε την αντίπαλό του να δείξει κάποια σημεία ζωής και να ανοιχτεί για το τρίποντο,δεν κατάφερε να διασπάσει το αμυντικό τοίχος του Χαραλαμπίδη πρά μόνο στο 64' με σουτ του Μπρέσκα στο 81΄με την καρφωτή αλλά αδύναμη κεφαλιά του Ανιέτε στο 84 με τον Πινδώνη να μην προλαβαίνει να κάνει καλά το πλασέ μετά από μπαλιά "τρύπα" του Ανιέτε και τον Βούρα να αποκρούει και στο 92΄με απευθείας φάουλ του Μάριο.

Ο κόρακας του αγώνα:Το καρπούζι στην μέση έκοψε ο Γρατσάνης.Αν πάντως ήθελε να είναι σχολαστικός έπρεπε να δώσει επανάληψη χτυπήματος του πέναλτι στον Γιενκά,αφού καθαρά παίκτης της Νίκης μπαίνει στην περιοχή πολύ πριν χτυπήσει την μπάλα ο ερυθρόλευκος χαφ.

Κίτρινες: Γκότοβος – Λαλίν, Βέρτζος

Ο Βαζάκας και οι άλλοι:Με πολλά λάθη του Γ.Βαζάκα το σημερινό κουτσάρισμα.Ανεπίτρεπτο μια ομάδα που παίζει την άνοδό της και είναι στην ισοπαλία να κάνει αλλαγές επιθετικών παικτών στο...89'.Θα μπορούσε επίσης να είχε αλλάξει νωρίτερα τον Μπολάτι που σήμερα ήταν σε κακή ημέρα.Κορυφαίοι οι Ολίσε και Σολάκης.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γκίτκος, Πετκάκης, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γκότοβος, Ολίσε, Πινδώνης, Μπολάτι (60’ Ανιέτε), Μπρέσκα, Γενγκά (89’ Ναντάγια), Σολάκης (90’ Ογκουνσότο).

ΝΙΚΗ: Βούρας, Ψιάνος, Παπαδόπουλος, Βέρτζος, Σαμαράς, Χατζής, Κυριάκος, Παππάς (62’ Τάντιτς), Σκούφαλης (86’ Ριζογιάννης), Πουρτουλίδης, Λαλίν (76’ Φλίγκος)


Είπαν:

Θανάσης Πινδώνης : "Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα. Δεν απογοητευόμαστε όμως. Μας έλειψε η τελική πάσα. Κοιτάμε μπροστά. Θα πάμε να κερδίσουμε μέσα στον Παναιτωλικό. Κοιτάμε ένα-ένα τα ματς που απομένουν και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας.Συγχαρητήρια στη Νίκη Βόλου που είναι ένας πολύ αξιόμαχος αντίπαλος. Εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια για την ομάδα μου και στο τέλος να κερδίσουμε την πολυπόθητη άνοδο".
Αντώνης Μάνδαλος:«Πραγματικά σήμερα ήταν ένα ντέρμπι από τα παλιά. Με πάθος, δύναμη μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Η δική μας ομάδα προσπάθησε πάρα πολύ. Πιστεύω και στα δύο ημίχρονα ήμασταν καλύτεροι. Στο β΄μέρος πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο, αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό να κάνουμε μια τελική πάσα, ένα τελικό σουτ. Μας έλειψε το...
...καθαρό μυαλό. Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου που μας στήριξε γι' άλλη μια φορά. Είναι πάντα ο 12ος παίκτης μας. Θέλω να τον διαβεβαιώσω πως ό,τι είναι δυνατόν να κάνουμε, θα το κάνουμε για να επιστρέψουμε στη Σούπερ Λιγκ. Συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί προσπάθησαν πάρα πολύ. Ο δρόμος είναι ακόμη μκαρύς. Υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια και όπως προείπα θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάρουμε την άνοδο.Είναι σαν να ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Προχωράμε. Κοιτάμε μπροστά...»

Απόστολος Χαραλαμπίδης : "Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με ένταση και πάθος. Και οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Πιστεύω σταθήκαμε πολύ καλά και αν εξαιρέσουμε το χαμένο πέναλτι του Ολυμπιακού Βόλου, τη μεγάλη ευκαιρία την είχαμε εμείς με τον Λαλίν στο 45. Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δυο ομάδες πρόσεχαν πολύ τα νώτα τους, δεν έγινε μεγάλη φάση. Για μας είναι θετικός ο βαθμός. Μας κρατάει μέσα στο παιχνίδι της ανόδου. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Ηρακλή και συνεχίζουμε.Και οι δύο ομάδες δείξαμε ένα πολύ καλό επίπεδο, χωρίς φασαρίες. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την εμφάνισή τους.»


Μικρά και πικάντικα

  • Πανό υπέρ των μετακινήσεων των οπαδών υπήρχε στην κερκίδα των οργανωμένων.Με αυτό έδειξαν κάποιοι την αντίθεσή τους στον να μην υπάρχουν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας στο σημερινό παιχνίδι.
  • Σε 17 προσαγωγές οπαδών της Νίκης Βόλου προχώρησε η αστυνομία έπειτα από τα επεισόδια που έγιναν πριν τον αγώνα.
  • Η διοίκηση της Νίκης εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για την φιλοξενία προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
  • Πολλοί ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στις κερκίδες.Ανάμεσά τους ο Παντελής Καπετάνος και ο Στάθης Ρόκας.
  • Μετά από καιρό σε ποδοσφαιρικό αγώνα παραβρέθηκε και ο "άμπαλος" Δήμαρχος της πόλης μας ,κος Σκοτινιώτης.
  • Περίπου 8.000 ήταν οι φίλαθλοι που παραβρέθηκαν στις κερκίδες.




Η βαθμολογία

1) Παναιτωλικός 5 (3-1)
-----------------------------------------------------------------------------
2) Ολυμπιακός Βόλου 5 (2-1)
3) Νίκη Νέας Ιωνίας 2 (2-2)
4) Ηρακλής 1 (0-3)


H EΠΟΜΕΝΗ (3η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Kυριακή 9 Ιουνίου 2013

20.00: Παναιτωλικός - Ολυμπιακός Βόλου

20.00: Νίκη Ν.Ιωνίας - Ηρακλής



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...