Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μπλέξαμε...


Κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Κρήτη από τον Εργοτέλη με 2-0.
Πλέον είναι επισφαλής ακόμα και η συμμετοχή της ομάδας  στα play-off ανόδου.
Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ομάδα που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι και το 28'.Σε εκείνο το χρονικό σημείο σε μία αντεπίθεση των Κρητικών και ουσιαστικά στην πρώτη απειλητική επίθεσή τους,η «άμυνά» μας που πλέον αποτελεί την "Αχίλλειο πτέρνα" της ομάδας,πιάστηκε στον ύπνο και έκανε «ήρωα» τον Βερπακόφσκις που είχε να σκοράρει εδώ και...τρία χρόνια.

Από εκεί και έπειτα ο μουδιασμένος Ολυμπιακός δεν αντέδρασε ,για να έρθει ο Παπαπέτρου από την Αθήνα και δίνοντας  ένα ανόητο πέναλτι «αποτελείωσε» τους κουρασμένους ερυθρόλευκους που για ένα ακόμα παιχνίδι έπαιξαν με 10 παίκτες....

Το φίλμ του α' μέρους

- Πρώτο σουτ του παιγνιδιού στο 6ο λεπτό από τον Πινδώνη, όμως η μπάλα θα περάσει ψηλά πάνω από τα δοκάρια
- Ωραία σέντρα σουτ του Μπουχαλάκη στο 9ο λεπτό, ο Γκίτκος δύσκολα με γροθιές απομάκρυνε
- Πινδώνης ξανά σε σουτ εκτός περιοχής, κοντράρει η μπάλα και φεύγει μόλις έξω σε κόρνερ στο 10ο λεπτό
- 17ο λεπτό και ο Ζαχορα πέφτει από τράβηγμα εντός περιοχής (ο Γόγολος ήταν προσωπικός του αντίπαλος). Πέναλτι ζητουν οι φιλοξενούμενοι, να συνεχιστεί το παιγνίδι ορίζει ο κ. Παπαπέτρου. Ενάμιση λεπτό αργότερα, πτώση του Σολάκη στη μεγάλη περιοχή σε επαφή με τον Γιοβάνοβιτς. Ίδιο σκηνικό αντίστροφα όμως με απαίτηση πέναλτι και τον διαιτητή να ζητά συνέχεια στο παιγνίδι.
- Εξαιρετικό γύρισμα του Ρομάνο από αριστερά στο όριο της περιοχής εκεί όπου ο Γκαντιάγκα θα σουτάρει απελπιστικά ψηλά στο 23'
- Κίνηση του Βερπακόφσκις που έβαλε τη μπάλα υποδειγματικά μπροστά του λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή ανέπτυξε ταχύτητα έκανε και την σύγκλιση προς τον άξονα για να πλασάρει τον Γκίτκο και να ανοίξει το σκορ στο 28'!
- Κεφαλιά ψαράκι του Μπολάτι, περνά απειλητικά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασίου στο 33'
- Τζανακάκης στο 45ο λεπτό δοκιμάζει το σουτ με το αριστερό στην αγκαλιά του Γκίτκου η μπάλα

Το φίλμ του β' μέρους

- Επικίνδυνη στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου στο 49΄η μπάλα πέρασε από την αριστερή πτέρυγα για να φθάσει στο όριο της περιοχής και από δεξιά εκεί όπου βρισκόταν ο Μπρέσκα. Το σουτ του χτύπησε σε πόδι αμυντικού και με τον Αθανασίου εξουδετερωμένο, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ
- Ευκαιρία για τον Εργοτελη στο 54' με Ζαχορα και Χρυσοφακη να αποφεύγουν τον Γκίτκο και σε κενή εστία ο Κροατης σουτάρει πανω στον συμπαικτη του!
-58ο λεπτό Σουτ του Μπουχαλάκη που έβαλε μπροστά του τη μπάλα και από το ημικύκλιο της περιοχής την έστειλε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκίτκου
- Τελείωμα του Ζάχορα από τη μικρή περιοχή σε χαμηλή σέντρα από δεξιά, ο Γκίτκος ενστικτωδώς έδιωξε στο 59'
-Στο 66' έχουμε πέναλτι σε ανατροπή του Ντάριο Ζάχορα από τον Γόγολο που παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εύστοχος ο Μάρις Βερπακόφσκις για το 2-0.
-  88' ο Πίτσος από αριστερά θα βρει τον Μπρούνο στο ύψος του πέναλτι ο οποίος σούταρε με δύναμη πάνω στον Γκίτκο!

Ο Σάββας και οι άλλοι:

Ο Παντελίδης ηττήθηκε κατά κράτος από τους δύο βοηθούς προπονητή του Εργοτέλη.Η προσπάθειά του να πάρει το παιχνίδι παίζοντας με 3 αμυντικά χαφ και μοναδικό κυνηγό τον Σολάκη ,απέτυχε παταγωδώς αφού η ομάδα ήταν αργή και περίμενε τα πάντα από τον Μπρέσκα ο οποίος τρέχοντας πολλά χιλιόμετρα στο α' μέρος "παρέδωσε πνεύμα" μετά το δεύτερο γκολ.Ο Μπακαγιόκο δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε.Μακριά από τον καλό τους εαυτό οι Γόγολος και Πετκάκης.Ο Μπολάτι προσπάθησε....

Είπαν:

Παντελίδης:
«Οπωσδήποτε από αυτό το ματς πήραμε αυτό που μας άξιζε. Μπήκαμε δυνατά, αλλά η εικόνα μας άλλαξε ριζικά προς το χειρότερο, μόλις δεχτήκαμε το πρώτο γκολ. Ενώ προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο επιθετικά, μείναμε με δέκα παίκτες και αποσυντονιστήκαμε στη συνέχεια.
Δυστυχώς, στα τελευταία ματς δείχνουμε να μην αντέχουμε την πίεση. Μείναν ακόμη πέντε ματς. 

Μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας, όχι όμως με τέτοια εικόνα.Επειδή δεν έχω μάθει να χάνω, μόλις δεχτήκαμε το γκολ, παίξαμε με περισσότερους επιθετικούς μήπως μπορέσαμε και σκοράρουμε. Αλλά δεν το πιστέψαμε. Μας αποσυντόνισε πλήρως η αποβολή του Γόγολου. Βγάλαμε τον Ολίσε και βάλαμε σέντερ φορ. Όμως δεν φταίει αυτό για την εικόνα. Είναι θέμα πιστεύω και αυτοπεποίθησης,. Δυστυχώς, δείξαμε πως δεν είχαμε κουράγιο να παλέψουμε»

Γκότοβος: «Μετά το γκολ που δεχθήκαμε η ομάδα κατέρρευσε ψυχολογικά. Ήρθαμε στο Ηράκλειο να «χτυπήσουμε» το παιχνίδι, καθώς στόχος μας είναι η άνοδος. Δεν δείξαμε τα ψυχικά αποθέματα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Όλα τα παιδιά προσπαθήσαμε, όμως μετά την αποβολή και όταν μείναμε με δέκα παίκτες, το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε για μας.

Η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και θα κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος την άνοδο. Νομίζω ότι προλαβαίνουμε. Μπορούμε να πάρουμε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και να πετύχουμε το στόχο μας
»

Σταύρος Λαμπράκης :
«Πιστεύω πως κάναμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Θα συμφωνήσω με τον Σάββα Παντελίδη πως το κλειδί ήταν το πρώτο γκολ που βάλαμε. Από το γκολ και μετά είχαμε καθολική υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα. Όπως το είχαμε σχεδιάσει, έτσι και μας βγήκε. Μας αδικεί το αποτέλεσμα. Δικαιούμασταν ένα ακόμη γκολ για να έχουμε προβάδισμα σε πιθανή ισοβαθμία.

Αυτή η εμφάνιση μας ικανοποιεί και να μας γεμίζει αιαισοδοξία για το μέλλον. Εμείς πρέπει να ξεκουραστούμε. Έχουν τραβήξει Γολγοθά τα παιδιά. Όμως έχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά. Έχουμε πολύ ενέργεια που τη βγάλαμε στο γήπεδο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε σήμερα και μας συμπαραστάθηκε. Του δίνουμε ραντεβού στο επόμενο ματς με τον Εθνικό Γαζώρου.
Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου. Έιναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες
»

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Γκαντιάγκα, Μπουχαλάκης (80’ Κοζορώνης), Ρομάνο, Βερπακόφσκις (85’ Χαλκιαδάκης), Χρυσοφάκης, Ζάχορα (73’ Δωματάς)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γόγολος, Πετκάκης, Πινδώνης, Ολίσε (63’ Μπακαγιόκο), Μπολάτι (46’ Ανιέτε), Μπρέσκα, Γιενγκά, Σολάκης (69’ Γκότοβος)




Μικρά και πικάντικα

  • Στο όνομα του Ολυμπιακού οι πάντες ηλεκτρίζονται.Το Παγκρήτιο είχε να δει 4500 κόσμο από ματς της Εθνικής Ελλάδας από ότι μας έλεγαν οι ντόπιοι δημοσιογράφοι.
  • Ολιγομελής η παρουσία των ερυθρολεύκων στην κερκίδα. Χατζηστυλιανού και Καραγιάννης κάθισαν στα δημοσιογραφικά,ακριβώς πάνω από τον κ.Μαργαρό που περιέγραφε το παιχνίδι.
  • Εντύπωση μας προκάλεσαν τα πολλά παιδάκια στο Παγκρήτιο τα οποία όμως φορούσαν τις φανέλες του... Παναθηναϊκού.Η ακαδημία της αθηναϊκής ομάδας στην Κρήτη,έδωσε...«βροντερό παρόν»!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...