Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Θέλει βαθμούς στην Κρήτη


Ο Ολυμπιακός πέταξε δύο βαθμούς αφού παραχώρησε ισοπαλία στην σαφώς υποδιαίστερη ομάδα της Ν.Ιωνίας σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση και επεισόδια.
Παντελίδης: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Κλαίγονται οι της ομάδας του Πάτση για τις τρεις πρώτες κόκκινες που είδαν μετά από 35 παιχνίδια!!

Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να κάνουν το ρεπό τους την Τετάρτη ελπίζοντας πως δεν θα «γκρεμιστούν» από την προνομιούχα τριάδα και να πάρουν αποτέλεσμα στην Κρήτη από τον Εργοτέλη.

Στο παιχνίδι του Πανθεσσαλικού είδαμε το εξής παράδοξο...Ο Ολυμπιακός ο οποίος έμεινε από το 11' με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Κωστούλα και το πέναλτι -φάντασμα του Τίκα,έκλεισε την Νίκη στην εστία της και αν η συνοικιακή ομάδα δεν είχε τον Βούρα κάτω από τα δοκάρια δεν θα «ξεμπέρδευε» εύκολα.

Με αποκορύφωμα την απόκρουση πέναλτι του Ανιέτε ο Βούρας «έκλεισε ρολά» σε σου του Σολάκη στο 29',στο 41' σε διπλή προσπάθεια του Μπρέσκα ,στο 44 στον Γιενκά.Ο Ολυμπιακός απείλησε και άλλες φορές την εστία του με τα σουτ των ερυθρολεύκων να μην βρίσκουν στόχο.



Πριν τελειώσει το πρώτο 45λεπτο, οι ομάδες ήρθαν στα «ίσα» αριθμητικά. Ο Ριζογιάννης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ολίσε.

Η λογική ακολουθία του παιχνιδιού θα είχε τον Ολυμπιακό στο β μέρος να κλείνει στην εστία της την Νίκη.Αυτό εν μέρη έγινε.Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν «γκαζωμένοι» στο τερέν , έχασαν ευκαιρίες με τον Σολάκη και τον Μπρέσκα και στο 58’ τελικά ο Μπρέσκα με κεφαλιά νίκησε τον πορτιέρο της Νίκης γράφοντας το 1-1!
Ο Ολυμπιακός μετά την ισοφάριση αντί να πιέσει για το γκολ που θα έδινε το τρίποντο,έδωσε χώρο.Οι αλλαγές του Παντελίδη δεν βοήθησαν και η Νίκη έκανε τις δύο πρώτες της ευκαιρίες στο παιχνίδι στο 64 και στο 65'.

Έπειτα ο Τίκας απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κυριάκo.
Η ομάδα πάντως δεν έδειχνε αγωνιστικά να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα ακόμα και μετά την αποβολή του Βέρτζου.Ο Ολυμπιακός Βόλου, μπορεί να έβγαινε μαζικά στην επίθεση στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως κάποιο σκεπτικό και πλάνο.Έτσι ενώ η ομάδα για 10 ολόκληρα λεπτά έπαιζε με δύο παίκτες περισσότερους,η μοναδικές επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησε ήταν δύο σέντρες του Μπρέσκα που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Ο κόραξ του αγώνα:Η ομάδα της Ν.Ιωνίας φωνάζει δικαιολογημένα για τις τρεις κόκκινες που δέχτηκε.Και λέμε δικαιολογημένα αφού οι παίκτες της συγκεκριμένης ομάδας αποβάλλονται για πρώτη!! φορά μετά από 35 αγώνες!
Οι «καλομαθημένοι» του Πάτση είχαν συνηθίσει να βαράνε στο ψαχνό και το πολύ πολύ  να σφυρίζεται το φάουλ.Όταν λοιπόν ο Τίκας θέλησε να είναι σχολαστικός με τον κανονισμό οι τρεις κόκκινες γι'αυτους και τους φίλάθλους της ήταν πολιτισμικό σοκ.Ας ακτινογραφήσουμε όμως την «κακή» διαιτησία του Καρδιτσιώτη ρέφερι.

Το πέναλτι με το οποίο προηγείται η Νίκη σαφώς δεν υπάρχει.Ο Κωστούλας όντως τραβάει τον Φλίγκο ,αλλά καθαρά εκτός περιοχής.Ο Φλίγκος κάνει βουτιά και παρασύρει τον Τίκα.
Απόλυτα δικαιολογημένη η κόκκινη στον Ριζογιάννη που θα μπορούσε να την δει και απευθείας.Ο Κυριάκος την «πάτησε».Ενώ δέχεται δικαιολογημένα την κίτρινη ,ο Τίκας του γυρνάει την πλάτη,αυτός κλωτσάει την μπάλα και ηθελημένα η άθελα η μπάλα «σκάει» στο κεφάλι του Καρδιτσιώτη ρέφερι ο οποίος του δείχνει την δεύτερη κίτρινη.Τέλος ο Βέρτζος «χάνει» τον Ναντάγια και αναγκάζεται να τον ρίξει κάτω για να μην φύγει μόνος απέναντι στον Βούρα.



Ο Παντελίδης και οι άλλοι: Αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν σε κακή μέρα ίσως λόγω του άγχους...Το λάθος του Κωστούλα είναι τραγικό και ακόμα πιο τραγική η αντίδρασή του που αφήνει την ομάδα με 10 παίκτες από το 11'.Ο Ανιέτε μετά το χάσιμο του πέναλτι «έπεσε » αρκετά και χρειάστηκε αρκετή ώρα για να βρει τα πατήματά του.Η απόδοση του Ογκουνσότο δικαίωσε την εμπιστοσύνη του Παντελίδη στον Σολάκη.
Πετκάκης και Καπετάνος δεν βοήθησαν ,ενώ όλο το τρέξιμο γινόταν από Μπρέσκα και Κατσιαρό.Ο Πινδώνης δεν φάνηκε ιδιαίτερα,ενώ ο Ολίσε έδινε την ηρεμία στο κέντρο.Ο Ναντάγια επίσης δεν βοήθησε.





Κίτρινες: Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης, Κυριάκος-Ανιέτε, Πινδώνης, Ναντάγια
Κόκκινες: 45’ Ριζογιάννης 2η κίτρινη, 80’ Βέρτζος 2η κίτρινη–11’ Κωστούλας

Είπαν:


Χαραλαμπίδης:«Αυτό που είδαμε ήταν τραγωδία. Μείναμε μέ 8 παίκτες και παλέψαμε μέχρι τέλους.Εγώ τι να πω. Για μένα οι παίκτες μου είναι πρωταθλητές. Όσο και να μη μας θέλουν, εμείς θα προσπαθήσουμε. Θέλαμε να δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο, αλλά κάποιοι δεν μας άφησαν. 'Εχουμε πάρει τετραπλάσια φάουλ, έχουμε δεχτεί κάρτες και την Κυριακή δεν θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε 18αδα. Σήμερα τους βαθμούς μας τους πήραν, δεν τους χάσαμε.
Έχουμε δυνάμεις πάρα πολλές και θα παλέψουμε μέχρι τελευταίο παιχνίδι για να υλοποιήσουμε το στόχο μας. Μείναμε με οκτώ παίκτες και κάναμε στα τελευταία λεπτά δυο κλασσικές ευκαιρίες με τον Παππά για γκολ. Τι να πω...»

Παντελίδης:«Έγινε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι, νευρικό με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη. Χάλασε για εμάς στο πρώτο δεκάλεπτο και μετά την απώλεια του πέναλτι ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο και το δεκάλεπτο μετά την τρίτη αποβολή της Νίκης, που θεωρώ ότι δεν ήμασταν μέσα στο γήπεδο γιατί αν ήμασταν ήρεμοι θα έπρεπε να βγάλουμε φάσεις να κερδίσουμε το παιχνίδι με οκτώ παίκτες, στα υπόλοιπα εβδομήντα λεπτά πιστεύω ήμασταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε ακόμα έξι αγωνιστικές για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει.Στο τελευταίο 10λεπτο χάσαμε την ηρεμία μας, δεν είχαμε καλό πάσινγκ γκέιμ και πηγαίναμε εκβιαστικά να κάνουμε γκολ για αυτό δεν κάναμε ευκαιρίες. Παίζαμε και με δέκα παίκτες από το 10 και βγήκε και η κόπωση. Παίξαμε ουσιαστικά με ένα χαφ, με αποτέλεσμα να κουραστεί η μεσαία μας γραμμή και να μην είναι παραγωγική».
Έπειτα ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε σε δημοσιογράφος ,ενώ σε αυθάδη ερώτηση νικιώτη ψευδο-δημοσιογράφου έδωσε πληρωμένη απάντηση:

Για τις αλλαγές: «Θεωρώ υπεύθυνο γι αυτό εμένα. Δεν πετύχανε οι αλλαγές που έκανα».

Για το λάθος του Κωστούλα: «Τι να κάνουμε συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει μεγάλη ένταση σε τέτοια παιχνίδια. Αυτά τα παιδιά είναι μία ομάδα που ζει και αναπνέει μέσα στα αποδυτήρια για την άνοδο της ομάδας. Και αυτή η πίεση φέρνει νευρικότητα και λάθη».

Για το αν η διαιτησία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ο νοών νοείτω».

Για το σχόλιο του δημοσιογράφου ότι το ματς ήταν μια κωμωδία: «Εγώ είμαι προπονητής και όχι θεατρικός κριτικός για να καταλαβαίνω τις κωμωδίες. Εγώ από την ομάδα μου για 70 λεπτά είμαι ευχαριστημένος. Ο καλύτερος παίκτης της αντίπαλης ομάδας ήταν ο τερματοφύλακας της, κάναμε ευκαιρίες και είμαι ευχαριστημένος. Αν είδατε εσείς κωμωδία τι να σας πω». 

Οι συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βούρας, Βέρτζος, Σαμαράς, Κοντοδήμος, Ψιάνος, Ριζογιάννης, Χατζής (82’ Καρατζάς), Πουρτουλίδης, Κυριάκος, Σκούφαλης (55’ Παππάς), Φλίγκος (73’ Λαλίν)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γκίτκος, Πετκάκης (78’ Καπετάνος), Κατσιαρός, Κωστούλας, Παλαιολόγος, Πινδώνης, Ολίσε, Μπρέσκα, Γιενγκά, Αννιέτε (56’ Ογκουνσότο), Σολάκης (71’ Ναντάγια)



Η πορεία στο Πανθεσσαλικό


από volosfans


Νίκη Βόλου - Ολυμπιακός Βόλου 1-1 από volosfans


Μικρά και πικάντικα....

  • 9000 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν το παιχνίδι.
  • Οι 4500 από αυτούς δημιούργησαν φανταστική ερυθρόλευκη ατμόσφαιρα στο βόρειο πέταλο.
  • Επεισόδια έγιναν κατά την έναρξη των οπαδών του Ολυμπιακού ανάμεσα σε αυτούς και τους «μπράβους» που προσέλαβε η Νίκη Νέας Ιωνίας για security.Μάλιστα πολλοί από από τους...σεκιουριτάδες είχαν πάνω τους όπλα,γκλομπς και μαχαίρια.Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν συνολικά 10 περίπου άτομα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
  • Στο Πανθεσσαλικό βρέθηκαν και αρκετοί...ουδέτεροι.Ο αελτζής Αγοραστός του οποίου η αποχώρηση προ της λήξης του παιχνιδιού ερμηνεύτηκε από κάποιους αστείους ως...διαμαρτυρία για τις κόκκινες του Τίκα,ο βάζελος Μαχαιρίτσας και ο παοκτζής Σταρόβας.
  • Η διοίκηση της ΠΑΕ καθώς και ο Α.Μπέος παρακολούθησαν το παιχνίδι από το πέταλο.
  • «Πάρε τον αγώνα σε dvd και κάτσε να τον δεις » ,ήταν η απάντηση του Μάριο Μπρέσκα στον ψευδο-δημοσιογράφο που έκανε λόγο για κωμωδίες.
  • Κόκκινα είχαν βάψει τα μαλλιά τους η πλειοψηφία των παικτών του Ολυμπιακού.Δεν αποδείχτηκε πάντως γούρικο.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...