Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Βούλιαξε στον βούρκο...


Μια ακόμα άσχημη εμφάνιση προσέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου στο ενεργητικό του και «πέταξε» δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην έδρα μίας, ούτε καν, μικρομεσαίας ομάδας απογοητεύοντας τους 800 βολιώτες που «κοκκίνισαν» στην κυριολεξία την Άμφισσα.
Ο Ολυμπιακός,χωρίς ουσιαστικό σύστημα,μπορεί να ήταν σαφώς καλύτερος του αντίπαλού του,αλλά αν δεν παίρνεις με ευκολία τα τρίποντα απέναντι σε ομάδες σαν τον Φωκικό,δεν έχεις καμία απολύτως τύχη διεκδίκησης βαθμών σε πιο «δυνατές» έδρες.



Δικαιολογίες υπάρχουν αν θέλει κάποιος να ψάξει μπορεί να βρει...Λίγο ο αγωνιστικός χώρος, λίγο ο διαιτητής,λίγο το σκληρό παιχνίδι, θα μπορούσαν να αποτελέσουν καλές δικαιολογίες για την νέα απώλεια βαθμών.Αν όμως τα «διπλά» δεν μπορούν να έρθουν σε αυτές τις έδρες η ομάδα απλά δεν προλαβαίνει να ανέβει απευθείας,αλλά και η εικόνα της δεν βγάζει την σιγουριά   που έβγαλε για τρεις μόλις αγώνες στην αρχή του Γενάρη.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν έκτοι στην βαθμολογία τρεις βαθμούς μακριά από την προνομιούχα τριάδα.Ουσιαστικά η διαφορά είναι μικρή αλλά με τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια βαθμολογική συγκομιδή ,ο κόσμος ίσως θα πρέπει να προετοιμάζεται για τον μαραθώνιο των...play off.


Με το γνώριμο 4-2-3-1 παρέταξε  ο Σάββας Παντελίδης την ομάδα. Γκίτκος κάτω απο τα δοκάρια, Πετκάκης δεξιά, Κατσιαρός αριστερά, στο κέντρο της άμυνας οι Γόγολος και Κωστούλας, στον άξονα οι Τσιάτσιος ως κόφτης και δίπλα του Ο Ολίσε. Στα δεξιά κινούνταν ο Μπρέσκα, αριστερά ο Ανιέτε, με τον Καπετάνο πίσω απο τον προωθημένο Ογκουνσότο. 

Ο Μπρέσκα με τον Καπετάνο, άλλαζαν συνεχώς πλευρές σε μια προσπάθεια να μπερδέψουν την άμυνα του Φωκικού.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 28' με το ξαφνικό σουτ του Οκγουνσότο,να φεύγει ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Γεωργίου.
Στο 34’ σουτ του Καπετάνου μπλόκαρε ο Γεωργίου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 38', ο Φωκικός έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία με τον Λίτσο, η κεφαλιά του οποίου από πολύ πλεονεκτική θέση, έφυγε άουτ.


Τελευταία καλή στιγμή στο α΄ μέρος για τον Ολυμπιακό ήταν στο 43’, με το σουτ του Ανιέτε μέσα από την περιοχή και μπλοκάρεται από τον Γεωργίου.
Στο 36' Ο Ολίσε αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς και ο Ολυμπιακός Βόλου προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Σολάκη να μπαίνει στο γήπεδο.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσει ακόμη περισσότερο την εστία του Φωκικού. 
Στο 53' ο Ογκουνσότο έχασε κλασσική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Ανιέτε ο Νιγηριανός προ κενής εστίας πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.Νωρίτερα, στο 52’, ο Φωκικός είχε και αυτός μια καλή στιγμή με το σουτ του Κωστόπουλου από το ύψος της περιοχής να περνά άουτ.
Στο 59΄ ο Καπετάνος επιχείρησε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Νάστος παρεμβλήθηκε με το κεφάλι και παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν μόνο με κάποιες μεμονωμένες ενέργειες όπως το σουτ του Ν’ Κουέμ στο 63’ που πέρασε αρκετά άουτ από τα δοκάρια του Γκίτκου, ο οποίος δεν ανησύχησε.


Στο 65’ ο Σάββας Παντελίδης τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπακαγιόκο αντί του Ανιέτε. Δύο λεπτά αργότερα, στο 67’, ο Μπρέσκα επιχείρησε σουτ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και απομακρύνθηκε.

Στο 78’ Ο Γεωργίου σε σέντρα έχασε τη μπάλα, ο Μπακαγιόκο σούταρε σε κενή εστία αλλά ο Λίτσος πρόλαβε την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε με τάκλιν πάνω στη γραμμή.
Ο Σολάκης προσπάθησε να επιχειρήσει σουτ από πλεονεκτική θέση αλλά τελικά έπιασε αέρα, για να έρθει το 87ο λεπτό όταν και πάλι ο έμπειρος επιθετικός βρέθηκε σε θέση για γκολ μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έκοψε με τάκλιν αυτοθυσίας την τελευταία στιγμή ο Λίτσος.

Ο κόραξ του αγώνα: Κακός διαιτητής,ακόμα χειρότεροι βοηθοί.Πρεπει να πάρουμε απόφαση πως ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν αντιμετωπίζετε με σεβασμό από τη ΚΕΔ,αλλά είναι στόχος της.Χαρακτηριστικό το φάουλ μαρκάρισμα στον Μπρέσκα για απευθείας κόκκινη μπροστά στα μάτια του βοηθού που δεν το είδε κανείς,η ανεκτικότητα στο σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου αλλά και οι υπερβολικά λίγες καθυστερήσεις που κρατήθηκαν και μάλιστα δεν ολοκληρώθηκαν αφού ο διαιτητής σφύριξε στο 2.50 με τον Μπρέσκα να φεύγει μόνος του στην αντεπίθεση.Σαφώς βέβαια η αντιμετώπιση από τον Βάτσιο δεν αποτελεί δικαιολογία αφού έχουμε δει τρεισχείριστες διαιτησίες.

Είπαν:
Σάββας Παντελίδης : "Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πάρα πολύ κακός και δεν βοήθησε να παιχτει καλό ποδόσφαιρο. Δεν απειληθήκαμε πουθενά στο παιχνίδι αντίθετα όποτε πηγαίναμε να βάλουμε γκολ, όλο κάτι γινόταν. Όπως στη φάση που κόλλησε η μπάλα. Πριν καταλήξει στα δίχτυα Εμείς σήμερα δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Ο κόσμος είναι η μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας. Ευχαριστώ πολύ τους φιλάθλους για τη σημερινή τους παρουσία. Ο κόσμος σήμερα στην Άμφισσα ήταν συγκλονιστικός. Ένιωθα πως παίζαμε στην έδρα μας".
Δ.Πετκάκης:«Σήμερα σε αυτό τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, δώσαμε ό,τι είχαμε. Υπερτερήσαμε και σε πάθος και σε δύναμη. Προσπαθήσαμε να πετύχουμε ένα γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Γι' αυτό είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Ξεχνάμε το σημερινό ματς και επικεντρωνόμαστε στο επόμενο. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά μας. Ο Ολυμπιακός από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γίνεται ολοένα και καλύτερος»
Δημητρίου (προπονητής Φωκικού):Σήμερα κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια απέναντι σε μια ομάδα που έχει στόχο τον πρωταθλητισμό. Στο α' μέρος ελέγχαμε το παιχνίδι και είχαμε 60-70% κατοχή. Δεν κινδυνέψαμε, βγήκαμε μάλιστα αρκετές φορές μπροστά με αντεπιθέσεις.Στο β\' μέρος μπήκαμε πολύ δυνατά και σε καμιά περίπτωση δεν οπισθοχωρήσαμε. Μέχρι το 80' προσπαθήσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Μετά οπισθοχωρήσαμε για θέματα σκοπιμότητας. Προσπαθούμε να αποδείξουμε πως ο Φωκικός δεν φοβάται κανένα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τις προσπάθειές τους. Παίξαμε χωρίς πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι τέσσερις μεσοεπιθετικοί και τα καταφέραμε.Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί κοιτάξαμε τον Ολυμπιακό Βόλου στα μάτια. Εύχομαι στον Ολυμπιακό να πετύχει τον στόχο του και να ανέβει Σούπερ Λιγκ»

Μικρά και πικάντικα:
  • Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν χωρούσαν στην κερκίδα που τους παραχωρήθηκε με αποτέλεσμα πάρα πολλοί να δούνε το παιχνίδι όρθιοι από το πέταλο του σταδίου που...δεν έχει κερκίδες.
  • Κατά τα λοιπά το 12άρι το έδωσαν κανονικότατα.
  • «Αναστέναξαν» οι κρεατοταβέρνες της Άμφισσας,αλλά και της Γραβιάς που κατακλύστηκαν από βολιώτες εκδρομείς.
  • Κακός ο αγωνιστικός χώρος δεν άφησε τους παίκτες να παίξουν τεχνικά.



ΦΩΚΙΚΟΣ: Γεωργίου, Χαλούλος, Μαρτίνος, Παπαζούδης, Λίτσος, Κωστόπουλος, Αλμπέρτο, Γουόρντεν (90' Βαρντέν), Γκόμεζ (81' Λουκίνας), Νάστος, Ταμπάκης (66' Καραπέτσας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β: Γκίτκος, Πετκάκης, Κατσιαρός, Γόγολος, Κωστούλας, Ολίσε, Τσιάτσιος (77' Στογιάνοφ), Μπρέσκα (39' λ.τ. Σολάκης), Καπετάνος, Ογκουνσότο, Ανιέτε (65' Μπακαγιόκο)

Κίτρινες: Ν' Γκουέμ, Γκόμεζ, Καραπέτσας-Γόγολος, Πετκάκης

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...