Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ιωαννίδης: Λύνεται το θέμα μέχρι την Δευτέρα


Η υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου θα λυθεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού κου Ιωαννίδη.
Αναμένεται η αντίδραση της Σούπερ Λίγκας.

Η υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου θα λυθεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού κου Ιωαννίδη.

Τα παραπάνω μεταφέρθηκαν από τον Β' αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Θανάση Νάκο προς τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου.
Σε ραδιοφωνική εκπομπή ο κος Νάκος  υποστήριξε πως ακόμη και αύριο ή το αργότερο μέχρι την Δευτέρα) ο θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έχει λυθεί. Γι' αυτό έχει τη ρητή δέσμευση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος θα ικανοποιήσει το αίτημα της Football League-Football League 2 και θα επισημοποιηθεί η αύξηση της χορηγίας της Ένωσης όπως το VolosFans πρώτο δημοσίευσε

Ο κος Νάκος είπε μεταξύ άλλωνΟ κ. Ιωαννίδης δέχθηκε υπό την πίεση πολλών παραγόντων να δώσει ακόμη 1 εκ. ευρώ στις ομάδες της Football League, που βρήκαν αφορμή να ζητήσουν χρήματα λόγω της αύξησης των ομάδων. Στον αγώνα δικαίωσης της ομάδας μας, έχουμε πολύ καιρό που ασχολούμαστε πολλοί, καθένας από το δικό του πόστο, όπως η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Τάσος Μπατζιάκας και ο συνάδελφος μου από την Καβάλα, ο κ. Καλατζής. 

Υπάρχει λοιπόν υπόσχεση από τον ΟΠΑΠ, παρόλο που γνωρίζουμε όλοι ότι η οικονομική κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, ότι θα δοθεί διά του ΟΠΑΠ το 1 εκ. ευρώ, το οποίο ζητούν οι ομάδες και το αφήνω στην κρίση σας αν το δικαιούνται ή αν δεν το δικαιούνται.

Περιμένουμε να δοθεί το 1εκ. ευρώ - δεν ξέρω με ποια μορφή και πώς κατοχυρώνονται αυτά τα χρήματα - ώστε να υπάρχει ψηφοφορία, στην οποία υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα αποφασιστεί η αύξηση των ομάδων από 18 σε 21.

Υπάρχει όμως και μία άλλη εμπλοκή, παρά τη γενναιόδωρη προσφορά της πολιτείας προς τις ομάδες, ότι κάποιοι θα προσφύγουν στα δικαστήρια, για να ακυρώσουν την απόφαση αυτή, καθώς ο νόμος ορίζει ότι η αύξηση ή η μείωση του αριθμού των ομάδων εφαρμόζεται από τη μεθεπόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Εμείς αντιδρούμε σ’ αυτό και λέμε όποιοι θέλουν ας πάνε στα δικαστήρια και εκεί θα τους “τρενάρουμε”, αφού η υπόθεση μπορεί να κρατήσει μέχρι και δύο χρόνια και θα ισχύσει το ρητό “μακάριοι οι κρατούντες”.

Εμάς μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να δοθεί το 1εκ. ευρώ και να παρθεί η απόφαση από τη Football League ότι αυξάνονται οι ομάδες από τη σεζόν που αρχίζει από 18 σε 21. Από και κει και πέρα θα το παλέψουμε, αν υπάρχει αντίδραση από κάποιους προέδρους σωματείων. Ο κ. Ιωαννίδης μας έδωσε υπόσχεση ότι θα έχει τακτοποιήσει μέχρι τη Δευτέρα το θέμα τόσο σε μένα όσο και στον κ. Καλατζή. Θυμάστε ότι ο κ. Ιωαννίδης είχε κάνει δήλωση για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου και είχε δεσμευθεί.

Αυτή τη δέσμευση του ζητήσαμε να την κάνει πράξη. Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν περισσότερα χρήματα. Ο κ. Ιωαννίδης εξανέστη, αλλά υπό την πίεσή μας δέχθηκε να προχωρήσει σ’ αυτήν τη χρηματοδότηση, για να λυθεί το θέμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε. Το θέμα έχει δυσκολία, αλλά πιστεύω ότι θα τελειώσει μ’ αυτόν τον ευνοϊκό για την ομάδα του Ολυμπιακού τρόπο.

Πιέζουμε τον κ. Ιωαννίδη να τελειώσει το θέμα ακόμη και αύριο τηλεφωνικά με εντολή του και να μη χρειαστεί να επιστρέψει τη Δευτέρα (σ.σ από το Λονδίνο). Η δέσμευση του κ. Ιωαννίδη είναι ότι μέχρι τη Δευτέρα θα τελειώσουμε. Θα έχουμε και εμείς το νου μας και για τυχόν προσφυγές για ακύρωση της απόφασης, που εμείς περιμένουμε ως θετική.

Συμμερίζομαι την ανησυχία των φιλάθλων. Την ίδια αγωνία έχουμε όλοι. Πρέπει να γίνουν ενέργειες και να ασκηθεί πίεση και αυτές φέρνουν το αποτέλεσμα. Ελπίζω να τελειώσουμε με το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα που μπορούμε να έχουμε. Μακάρι να μην είχαν γίνει όλα αυτά που έγιαναν από τον εξαφανισθέντα από το πολιτικό στερέωμα κ. Γερουλάνο»

Αν ισχύσουν τα παραπάνω το οικονομικό κομμάτι φαίνεται πως ίσως και να καλυφτεί από την αντίδραση του Υπουργού.Αναμένεται πάντως με ενδιαφέρον ποια θα είναι η αντίδραση της Σούπερ Λίγκας στην απαίτηση της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής για αναδιάρθρωση της κορυφαίας κατηγορίας και προβιβασμό πέντε ομάδων από την Β' Εθνική.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...