Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Αποκατάσταση ζητά η Μακρή

Την πραγματοποίηση συνάντησης των εκπροσώπων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και του προέδρου της ΕΠΣΘ με το προεδρείο της ΕΠΟ και τη διοίκηση της Super League, ώστε από κοινού να προωθηθεί η αποκατάσταση της αλήθειας και η άρση μίας διαφαινόμενης αδικίας σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, ζητά η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζέττα Μακρή, με επιστολή της προς τον πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο.

Η κα Μαρκή βασίζεται σε έγγραφο του διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, στο οποίο γίνεται αναφορά στην ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας κατά της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, όπως αυτή αποδεικνύεται μετά την απόσυρση των καταγγελιών της ΟΥΕΦΑ για «στημένα» ή ύποπτα παιχνίδια.
«Είναι κρίμα να τίθεται σε κίνδυνο η πορεία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και των ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να διασύρεται το αθλητικό ιδεώδες, που καλλιεργήθηκε στη χώρα μας. Είναι ταυτόχρονα απαράδεκτο λανθασμένες και – όπως όλα δείχνουν – μεθοδευμένες κινήσεις να οδηγούν στην τιμωρία μίας ομάδας, που την προηγούμενη ποδοσφαιρική χρονιά απέδειξε την αξία της στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι παίκτες, που αποδεσμεύτηκαν από τον Ολυμπιακό Βόλου, συνεχίζουν να διαπρέπουν στις ομάδες που μεταγράφηκαν», επισημαίνει στην επιστολή της η Ζέττα Μακρή.
Εκτιμά δε ότι η Πολιτεία οφείλει να αντιληφθεί έγκαιρα την ανάγκη εφαρμογής του νομοσχεδίου για το ποδόσφαιρο, με τρόπο που να μην αλλοιώνει την ομαλή λειτουργία του.
«Η αγάπη σας για το ποδόσφαιρο και η ανάγκη εξυγίανσης του χώρου αυτού θα πρέπει να σας θέσουν σε εγρήγορση για το καλό του ποδοσφαίρου», επισημαίνει η κα Μακρή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, από τον οποίο ζητά να αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα αυτό, που είναι αίτημα όχι μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου αλλά και του μεγαλύτερου μέρους της τοπικής κοινωνίας.
Τέλος, η κα Μακρή, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ζητά να τεθεί εκτός ημερησίας διάταξης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο «η πρόταση και να οριστεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή, που θα εκφράσει τις θέσεις μας στους αρμοδίους της ΕΠΟ και της Super League και θα αξιώσει τη δικαίωση της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...