Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Μυρίζουν εκλογές....

Μετά τον κο Καρτάλη και η Ροδούλα Ζήση τοποθετήθηκε επίσημα με επιστολή της υπερ της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου.
Παρακάτω η επιστολή όπως στάλθηκε στο VolosFans.





Κύριε Υπουργέ,
   μ’ αυτή την επιστολή μου επιμένω για πολλοστή φορά να διαμαρτύρομαι για το έλλειμμα συνέπειας και ευαισθησίας του Υπουργείου σας απέναντι στο Νομό Μαγνησίας και στις δεσμεύσεις σας στους θεσμούς και στους πολίτες της εκλογικής μου περιφέρειας. Και χρησιμοποιώ τον όρο «εκλογική μου περιφέρεια», επειδή την υπερασπίστηκα διαχρονικά και δυναμικά στα δίκαια αιτήματά της και όχι στην κατά συνθήκη προεκλογική περίοδο, που πολλάκις συνηθίζεται…


Τα θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού της Μαγνησίας σας τα παρουσίασα και τα ανέπτυξα εγκαίρως και με τεχνική και κοινωνική επιχειρηματολογία, τόσο κατ’ ιδίαν σε συναντήσεις μας, όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και στο νομοθετικό έργο – άλλοτε ευγενικά και άλλοτε, πιέζοντάς σας, είναι αλήθεια, με μεγάλη ένταση. Δυστυχώς οι εκκρεμότητες παραμένουν, οι καθυστερήσεις πολλαπλασιάζονται και τα προβλήματα μεγεθύνονται, μέσα σ’ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο, αρνητικά, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.


Τα δύο, όμως, κυρίαρχα θέματα, τα οποία έφεραν την πολιτική μας σχέση σε ρήξη, είναι τα αντισταθμιστικά έργα από την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων και ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου μέσα σ’ ένα κλίμα σύγχυσης και αντιφατικότητας που το επενδύατε με τον στόχο της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου.


Όλοι είμαστε σύμφωνοι στην πραγματική και συνολική εξυγίανση του ποδοσφαίρου και σεβόμαστε την ανεξάρτητη αθλητική δικαιοσύνη και το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Πως, όμως, εξασφαλίστηκε αυτό στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου; Υπήρξαν ασφαλιστικές δικλείδες μέσα από ένα πλαίσιο αρχών, όρων και περιορισμών για τις όποιες ανεξέλεγκτες πολιτικές παρεμβάσεις ή παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων; Πιστεύω όχι… Ακόμη και η FIFA αναφέρει «κυβερνητικό παρεμβατισμό στα εσωτερικά θέματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας», κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της FIFA.


Άρα κάτι συμβαίνει στην «Δανιμαρκία» του ποδοσφαίρου και όλες οι ενέργειες δεν συνάδουν με την εξυγίανση αλλά με την «ηθελημένη θολούρα» σε όλα τα επίπεδα. Οι συνεχείς μου παρεμβάσεις και δηλώσεις, από τον περασμένο Αύγουστο, γνωρίζω ότι σας θύμωσαν, αλλά δεν μπορούσα να είμαι διαφορετική απ’ αυτό που ήμουν πάντα δηλ. ειλικρινής και διεκδικητική για την αλήθεια και το δίκιο που έπνιγε τον Βόλο, μια ολόκληρη πόλη του αθλητισμού και του πολιτισμού, μια Ολυμπιακή πόλη του 2004… 


Κύριε Υπουργέ,
δεν υπερασπίζομαι απλώς, οπαδούς, υπερασπίζομαι φιλάθλους. Δεν υπερασπίζομαι μια ομάδα, αλλά την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης που γεννήθηκα και των ανθρώπων της, που μόχθησαν και μοχθούν για πρόοδο και προκοπή, μέσα από το φίλαθλο πνεύμα, στην ποιότητα της ζωής τους.


Κι επειδή τα ερωτηματικά αυξάνονται και απαντήσεις δεν υπάρχουν κι επειδή η Ε.Ε.Α. δεν είναι πάνω από την αθλητική δικαιοσύνη και επειδή διορθωτικές κινήσεις και επανεξέταση των καταδικαστικών αποφάσεων δεν έγινε – όπως προβλέπεται, σας παρακαλώ, στο όνομα της διαφάνειας και της χρηστής διακυβέρνησης να λάβετε τον λόγο και να δώσετε ευθαρσώς τις εξηγήσεις που απαιτεί μια ολόκληρη κοινωνία και ο φίλαθλος κόσμος της Μαγνησίας.


Είναι προφανές ότι μόνο οι δικές σας εξηγήσεις θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της αλήθειας και θα απελευθερώσουν τις συνετές ενέργειες για την επανεξέταση του φακέλου του Ολυμπιακού Βόλου και για την άρση της αδικίας που έχει συντελεσθεί σε βάρος της βολιώτικης ομάδας.
Η δική σας ανταπόκριση στην επιστολή μου και στο αίτημά μου θα αποτελέσει δείγμα τιμής και πραγματικό ενδιαφέρον για τον Βόλο και τους φιλάθλους του.
Με τιμή


Ροδούλα Αθ. Ζήση


Βουλευτής Μαγνησίας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...