Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο μάγγας Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας Μπέος ανήκει πλέον στο πάνθεον της 74χρονης ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου.
Το volosfans.com προσπαθεί να σκιαγραφήσει τον ίσως πιο αμφιλεγόμενο μεγαλομέτοχο στην ιστορία του συλλόγου.


Η άδικη προφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου λόγω μίας πλεκτάνης που ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής νομικώς γνωρίζει πως θα καταρρεύσει,ήταν η αντίστροφη μέτρηση στην αποχώρηση του ανθρώπου στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου,που από τα 90 που υποσχέθηκε πραγματοποίησε τα 100.


Ο Αχιλλέας Μπέος με την ειλικρίνεια και την αθυροστομία του προκάλεσε αντιπάθειες σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.Μια ποδοσφαιρική Ελλάδα όμως που υποκλίνεται μπροστά του όταν τεθεί λόγος για γνώση ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι και για δημιουργία ποιοτικών και οικονομικά υγειών ποδοσφαιρικών εταιρειών. 

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν η δεύτερη ομάδα που ο Μπέος δημιούργησε.Μετά από μια άκρως πετυχημένη πορεία στον Πανιώνιο ο Αχιλλέας αποφάσισε να ασχοληθεί με τις ομάδες της γενέτειρας πόλης του.
Προσπάθησε να αναλάβει την Νίκη Βόλου αλλά η διαφωνία του με τον Π.Καϊμακάμη κατέστησε την προσπάθεια αυτή ατελέσφορη.Βέβαια οι λίγοι φίλοι τη Νίκης υποστηρίζουν ότι αντέδρασαν στο να αναλάβει την συνοικιακή ομάδα του Βόλου,αλλά αυτό είναι φυσικά ψευδές.


Τόσο η προσπάθεια ενασχόλησης με την Νίκη,όσο και οι δηλώσεις του περί αγάπης προς τον Πανιώνιο κατέστησαν τον Αχιλλέα Μπέο πρόσωπο το οποίο οι φίλοι του Ολυμπιακού υποδέχτηκαν με δυσπιστία στην ομάδα.
Η άμεση λύση των διοικητικών προβλημάτων που ταλάνιζαν τον Ολυμπιακό για χρόνια,έκανε το κόσμο να τον εμπιστευτεί και να τον δεχτεί στην οικογένεια της μεγάλης ομάδας της πόλης.

O Αχιλλέας αποδείχθηκε πως είναι ντόμπρος.Πραγματοποίησε παραπάνω από όσα υποσχέθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Νοικοκύρεψε την ΠΑΕ του Ολυμπιακού αντιμετωπίζοντας κρυφά χρέη που «ξεφύτρωναν» μπροστά του.Ο λόγος του σήμαινε γι'αυτόν περισσότερο από συμβόλαιο.


Σε αυτά τα τρία χρόνια γνωρίσαμε τον Αχιλλέα από την καλή και την ανάποδη.Τον είδαμε να κλαίει από χαρά και να «βράζει» από τα νεύρα του.Τον είδαμε να βρίζει και να ευγνωμονεί.
Πάνω από όλα όμως τον είδαμε να δημιουργεί ομάδα-πρότυπο και με χαμηλό προϋπολογισμό,αυτός και οι συνεργάτες του να κάνουν τον Ολυμπιακό ανταγωνιστικό.Τόσο ανταγωνιστικό που με την είσοδό του στην 5άδα στοχοποιήθηκε από τα αθηναϊκά ΜΜΕ και από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα,τα οποία ξεκινησαν επίθεση λάσπης εναντίον του.Όμως ο Αχιλλέας δεν «κωλώνει»!Τα έβαλε με τους πάντες χωρίς να λογαριάσει τίποτα.

Του Αχιλλέα του άρεσε να μιλάει και να περηφανεύεται για τα κατορθώματά του.Του άρεσε να καμαρώνει τον Ολυμπιακό και να κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την ισονομία για την ομάδα του.Η «περίφημη» συνομιλία που ο Πηλαδάκης συνεχώς χρησιμοποιεί για να παίζει τον αδικημένο είναι χαρακτηριστική.


Ο αυθορμητισμός του και η αθυροστομία του ήταν αυτό που τον «έμπλεξαν» στην μεγάλη κομπίνα που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα καθημερινά προβλήματα.Στην δείνη που δημιουργήθηκε παρασύρθηκε και η ομάδα.Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τα «έριξαν» στον Αχιλλέα,αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Όταν σε μερικά χρόνια αποδειχτεί η αθωότητα του Μπέου,κανείς δεν θα βρεθεί να αποδώσει ισονομία στο πρφίλ του ανθρώπου που σπίλωσαν τα ΜΜΕ όσο κανέναν άλλο,αναλογικά για το μέγεθος της βαρύτητας των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται.
Όταν ο Αχιλλέας θα κηρύττεται αθώος οι κάμερες δεν θα είναι εκεί να τον «τραβάνε» από κοντά,ο Πρετεντέρης δεν πρόκειται να το αναφέρει καν,ο Θωμαϊδης θα έχει και πάλι εξαφανιστεί από την δημοσιογραφία.

Όμως οι φίλοι της ομάδας δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν αφού επί προεδρίας του ο Βόλος απέκτησε φωνή και συσπείρωση.Απέκτησε τον Ολυμπιακό που ονειρευόταν.Έναν Ολυμπιακό ισχυρό να διεκδικεί τα πάντα!Απέκτησε όμως και εχθρούς θανάσιμους οι οποίοι προς τον παρόν νικάνε.Όμως η μάχη έχει ακόμα ένα ημίχρονο.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...