Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Λουξεμβούργο ερχόμαστε!



Πέρασε και με ισοπαλία.Ο Ολυμπιακός Βόλου μπροστά σε 12.000 φίλους του πέρασε στο Γ' προκριματικό του Europa League όπου τον περιμένει η Ντιφερντάνζ.
Ο Μάρτιν στο 78' με εύστοχο πέναλτι έκανε το 1-1 ισοφαρίζοντας το γκολ του Κόγιτς.
Μικροεπεισόδια στην Μαιάνδρου.





Ο Ολυμπιακός Βόλου σήμερα έδειξε κουρασμένος.Απέναντί του μια ομάδα που δεν έδειξε να τον φοβάται και τον δυσκόλεψε πάρα πολύ.
Το τελικό 1-1 πάντως σημάδεψε την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού Βόλου στην ιστορία του και αυτό θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη των ερυθρόλευκων οπαδών .


Ο Μπρέσκα από τα δεξιά και ο Ακόστα από τον άξονα ήταν οι κινητήριοι μοχλοί του Ολυμπιακού, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν κλείσει τα κενά προς την εστία τους. 

Εξάλλου, η πρώτη μεγάλη φάση του ματς ήταν στο 28' όταν την εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα έβγαλε με δυσκολία ο Ντανίλοβιτς. Μετά το 30' ο Βόλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και στο 31' είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει. Ο Μόνχε πέρασε και τον γκολκίπερ, όμως δεν υπολόγισε σωστά και ο Πάγιοβιτς έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Οι Βολιώτες συνέχισαν την πίεση και ο Μάρτιν στο 38' βρέθηκε κοντά στο γκολ, όμως για ακόμα μια φορά ο Ντανίλοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Στο β μέρος ο Ολυμπιακός δέχτηκε νωρίς την ψυχρολουσία.Ο Κόγιτς στο 48' με ωραίο σουτ έστειλε την μπαλα στην γωνία του Γιακούποβιτς και «πάγωσε» του Πανθεσσαλικό
Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και στο 52' είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία, αλλά ο Μπρέσκα από κοντά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή φάση για το επόμενο 25λεπτο, αφού οι Σέρβοι με διπλή ζώνη άμυνας είχαν κλείσει τους διαδρόμους για την εστία του Ντανίλοβιτς. 

Ο Γκραθία θέλησε να δώσει κίνηση από τα δεξιά, πέρασε τον Σκέμπρι στη θέση του Μπρέσκα και ο Ολυμπιακός έδειξε να αναζωογονείται. Μαρτίν και Ακόστα πήραν μπρος και στο 79' οι γηπεδούχοι με συνεργασία του Αργεντίνου με τον Μαλτέζο κέρδισαν πέναλτι. Ο Μαρτίν ήταν ψύχραιμος, πέτυχε το δεύτερο γκολ των ερυθρολεύκων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έστειλε την ομάδα του στον γ' προκριματικό γύρο! 

Η ομάδα μας τέλειωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, αφού ο Σανκαρέ δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 83' και αποβλήθηκε!





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια) :Γιακούποβιτς, Ρόκας, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Σέλεζι, Μόνχε (90' Νταρμπιόν), Τομάς, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (72΄Σκέμπρι), Ακόστα (86' Ντολεζάι), Μαρτίν

Στον πάγκο: Ρόκα, Ανδρίκος, Ζαραδούκας, Σολάκης

Ραντ (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Κόσοριτς (63΄Ραντζέλοβιτς), Πρσο, Πάγιοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Ρασπόποβιτς, Άντριτς, Μίτροβιτς. Κόγιτς, Στανόγιεβιτς (81' Βάργκα), Λέκοβιτς

Στον πάγκο: Στέπαντιτς, Πάντελιτς, Στολικοβιτς. Πάβλοβιτς, Μπόζιτσιτς 

Ο Χάβι και οι παίκτες:
Σήμερα δεν ήταν στην μέρα του.Ο Χάβι λανθασμένα τοποθέτησε τον Ρόκα στο αριστερό άκρο της άμυνας,ενώ οι αλλαγές άργησαν αρκετά.Οι επιθέσεις δεν έβγαιναν από τα άκρα αλλά από κάθετες στον άξονα μπαλιές.Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί μας δεν απέφυγαν τα λάθη,ενώ ο Σέλεζι δεν ήταν στην μέρα του.Πολλά χιλιόμετρα ο Ακόστα και ο Μόνχε.
Γενικά η ομάδα φάνηκε κουρασμένη και χωρίς μεγάλη φαντασία στην ανάπτυξη.


Είπαν:

Πέτροβιτς: «Είμαστε μικρή ομάδα, αλλά αποδείξαμε πόσο μεγάλη δίψα είχαμε. Μπήκαμε στο γήπεδο με λιγότερο σεβασμό στον Ολυμπιακό Βόλου. Στο τακτικό κομμάτι πήγαμε καταπληκτικά και δεν μπορώ να πω τίποτα σε κανέναν παίκτη. Βγάλαμε και την καρδιά μας μέσα στο γήπεδο.
Το γκολ της Ραντ ακυρώθηκε μετά από καθαρό σουτ. Ήταν καθαρό γκολ. Στο πέναλτι του Ολυμπιακού Βόλου ο τερματοφύλακάς μας έπιασε πρώτος την μπάλα και είναι πραγματικά κρίμα από αυτά τα δύο γεγονότα να αποχαιρετάμε την Ευρώπη. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα με τον διαιτητή
».


Γραθία: «Πριν από τον αγώνα είχα αναφέρει πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι η Ραντ. Ο αντίπαλος μας έκανε δύο πολύ καλά παιχνίδια σε αυτή την διοργάνωση, αλλά εμείς κοιτάμε την δική μας σδουλιεά,. Ο πρώτος αγώνας μας έδωσε την πρόκριση στο Βελιγράδι και αυτό φάνηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η Ραντ είναι επιθετική ομάδα και μας ανάγκασε αρκετά λεπτά να παίξουμε χωρίς μπάλα στα πόδια μας.

Εμείς αν και είχαμε κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Βελιγράδι παίξαμε χειρότερα στον επαναληπτικό. Ξυπνήσαμε μετά το γκολ, και εκείνα τα λεπτά μέχρι την λήξη ήταν τα χειρότερα για την Ραντ. Μετά το προβάδισμα στο σκορ ενώ η Ραντ ήταν πολύ κοντά στην πρόκριση της βγήκε ο φόβος»

Δουλεύουμε για τα επόμενα παιχνίδια τους επόμενους δύσκολους αντιπάλους, αλλά σήμερα δεν ήξερα τι θα φάω το βράδυ.
Το γκολ που δέχτηκε η ομάδα προήλθε από αμυντικό λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες της Ραντ με την καλή τεχνική τους κατάρτιση.
Στην φάση του πέναλτι ο Αντρε είχε την μπάλα την κράτησε και θεωρώ πως τον χτύπησε ο τερματοφύλακας για αυτό και έπεσε κάτω»

Μητρόπουλος: «Το χρονικό σημείο που δεχθήκαμε το γκολ μας αφύπνισε. Πετύχαμε την ισοφάριση και έτσι πήραμε τη δίκαιη πρόκριση.
Το πρώτο παιχνίδι ήταν το κλειδί. Η ομάδα θα βρει το δρόμο της. Είμαστε στα μέσα Ιουλίου και είμαστε κουρασμένοι».

Αλβάρες:«Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και την πρόκριση. Ηταν πολύ σημαντικό για τον κόσμο που προκριθήκαμε.Ηταν αρκετά δύσκολο παιχνίδι και καλή ομάδα η Ραντ. Μετά την κόκκινη κάρτα του Σανκαρέ ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Ευτυχώς κάναμε καλή δουλειά στο τέλος.Είμαι ευχαριστημένος και από την ομάδα, γίνεται καλή δουλειά. Κοιτάζουμε μπροστά.».


Μικρά και Πικάντικα

  • Πολλά τα πανό στήριξης στον Αχιλλέα Μπέο."Φυλακίσατε τον πρόεδρό μας ,αλλά ποτέ δεν θα φυλακίσετε τα όνειρά μας" έλεγε το μεγαλύτερο από αυτά.Πάντως και τα τρία δεν είχαν υπογραφή από κάποια λέσχη οπαδών.
  • "Κάτω τα χέρια από την Βολάρα μας" 'έλεγε μεγάλο πανό στο νότιο πέταλο ενώ εντύπωση προκάλεσε το μεγάλο πανό των Vatos Locos στην ανατολική κερκίδα.
  • Το αδιαχώρητο επικρατούσε στο πέταλο των 10 ευρώ το οποίο ήταν κυριολεκτικά κατάμεστο.Οικονομική κρίση γαρ....
  • Μικροεπεισόδια έγιναν στο ύψος της Μαιάνδρου με λίγους φίλους της Νίκης που είχαν μαζευτεί στο σημείο και επιτέθηκαν σε διερχόμενο δίκυκλο με φίλους του Ολυμπιακού για να τραπούν έπειτα σε φυγή.Όταν η μάζα των οργανωμένων αντιλήφθηκε το συμβάν έσπευσαν στο σημείο της συμπλοκής με τους φίλους της Νίκης να έχουν εξαφανιστεί.
  • Επεισόδιο έγινε στην θύρα 17 όταν φίλαθλος της ομάδας άρχισε να βρίζει συγκεκριμένο παίκτη του Ολυμπιακού κατά την επίτευξη του γκολ της Ραντ.Η αντίδραση των υπόλοιπων φιλάθλων ήταν άμεση και τον απομάκρυναν από την κερκίδα.
  • Πάνω από 11.000 κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι.Τα εισιτήρια των 10 ευρώ εξαντλήθηκαν 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...