Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μια ανάσα από Ευρώπη!

Δύο βαθμοί είναι αυτοί που χωρίζουν τον Ολυμπιακό Βόλου από την είσοδό του στα play-offs.
Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον Άρη ο οποίος έχει 5 βαθμούς μειονέκτημα και περιμένει τους ερυθρόλευκους στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής.

Στον παιχνίδι με την Ξάνθη ο Ολυμπιακός κατά διαστήματα καταιγιστικός,κέρδισε εύκολα με 3-0 και έδειξε στους Ακρίτες πόσο τυχεροί ήταν στον α' γύρο.Το σκορ θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις.Με το τρίποντο παρέμεινε στον τετάρτη θέση της βαθμολογίας.Σανκαρέ,Σολάκης και Τομάς οι σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα από την Ευρωπαϊκή έξοδο. 

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε νωρίς την πρώτη του ευκαιρία.Ο Ούμπι από τα δεξιά έκανε την σέντρα και ο Μαρτίν από κοντά πλάσαρε άουτ.Στο 4' ο Μπρέσκα έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή των αντιπάλων αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Γκσπούρνινγκ.Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία όταν η σέντρα «πάρε-βάλε» του Ούμπι,κατέληξε στο κεφάλι του Μάρτιν αλλά αυτό σημάδεψε στο κέντρο της εστίας τον Αυστριακό πορτιέρο.Ο Ολυμπιακός συνέχισε το «σφυροκόπημα" και νέο σου του Ούμπι απέκρουσε και πάλι ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.Η Ξάνθη προσπάθησε να ισορροπήσει και στο 21' έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τον Γιακούποβιτς να αποκρούει με τα πόδια "μπάσιμο" του Τζάγκι.Ο Μαρσελίνιο  στο 26' πλάσαρε από πλεονεκτική θέση πολύ ψηλά άουτ.Εκεί που  η Ξάνθη άρχισε να προβληματίζει τον Ολυμπιακό,ήρθε το 1-0.Ο Ουμπίντες στο 34' εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Σανκαρέ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους.Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλισε χωρίς την μεγάλη φάση με εξαίρεση το τρίλεπτο των καθυστερήσεων.Τότε ήταν που η Ξάνθη απείλησε με ισοφάριση όταν ο Καζάκης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Γιακούποβιτς.Στην αντεπίθεση ο Μάρτιν βρέθηκε απέναντι στον Γκσπούρνινγκ αλλά ο δεύτερος και πάλι απέκρουσε σε κόρνερ το οποίο δεν εκτελέστηκε αφού ο Τσινιάρης σφύριξε την λήξη.

Ο Ολυμπιακός στο β μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο σχηματισμό με τον Ρόκα να βγαίνει πιο αριστερά.Ο καταιγισμός των ευκαιριών προσομοίασε αυτόν του α ημιχρόνου.Οι πρώτες δύο επιθετικές ενέργειες ήταν με τον Ούμπι να σουτάρει στο 48' και να μπλοκάρει ο Αυστριακός και τον Μάρτιν να πιάνει το επόμενο λεπτό μια κεφαλιά άουτ.Στο 51 ο Σολάκης σούταρε αλλά ο πορτιέρο της Ξάνθης απέκρουσε με γροθιές ενώ στην ροή της φάσης σουτ του Ούμπι απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ και πάλι ο Αυστριακός.Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Τόμας έπιασε κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.Στο 54' σέντρα-σουτ του Ζαραδούκα πέρασε μόλις άουτ.Στο 59' η Ξάνθη απάντησε στις ευκαιρίες.Ο Καζάκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως ο Γιακούποβιτς έκανε μεγάλη επέμβαση ενώ το ριμπάνουντ το πήρε ο Τόμας διώχνοντας σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ.Στο 67' ο Ολυμπιακός διπλασίασε το τέρματά του με τον Ούμπι έο οποίος εβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Σολάκη και αυτός πλάσαρε όμορφα κάνοντας το 2-0.Ο  Ακόστα με το που μπήκε στον αγώνα έχασε δύο εκπληκτικές ευκαιρίες.Μετά από πολύ ωραίο μπάσιμο του Ούμπι και σέντρα ο Ακόστα έπιασε την κεφαλιά με τον Γκσπούρνινγκ να κάνει μια ακόμα εκπληκτική απόκρουση.Στο επόμενο λεπτό ο Σανκαρέ που είχε προωθηθεί έκανε την σέντρα ο Ακόστα έπιασε με την μία το δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.Ο Ακόστα και πάλι στο 81' δοκίμασε το σούτ αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν νικητής.Στο 82' ο Τομάς μετά από φάουλ-γέμισμα του Ούμπι έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.Ο Μαρτίν στο 84΄ενώ βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Γκσπούρνινγκ αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ!


Οι παίκτες και ο Mάκης:Με 4-4-2 ξεκίνησε ο Κατσαβάκης.Ο Μητρόπουλος αντικατέστησε επάξια τον Αλβάρεζ αλλά ο Ρόκας έκανε κάποια λάθη.Ο Σολάκης μέχρι το γκολ που σημείωσε δεν βοηθούσε ιδιαίτερα με τις οριακές τοποθετήσεις του,ενώ ο Μάρτιν αν δεν κερδίζαμε θα ήταν ο μοιραίος παίκτης.Ορεξάτος ο Ακόστα,ενώ ο Ούμπι θύμισε τον παλιό καλό Ούμπιντες που όλοι γνωρίσαμε.Σωστή διαχείριση του παιχνιδιού από τον Κατσαβάκη.
Η σφυρίχτρα:Ο Τσινιάρης χάρισε στο 22' την κίτρινη κάρτα σε χέρι του Σταθάκη.Στην φάση του γκολ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Σανκαρέ και ίσως έχουν δίκιο.Κατά τα άλλα ο διαιτητής,γνωστός για αδυναμία του στις κάρτες που φτάνει σε βαθμό υπερβολής,κιτρίνιζε όποιον έβρισκε μπροστά του...
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρόκας,Ζαραδούκας,Σανκαρέ,Μητρόπουλος -Βασιλακάκης,Μπέρτος,Μπόατεγκ,Κιντάνα,Βάλλας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Μητρόπουλος, Ζαραδούκας, Ζέλεσι, Σανκαρέ (85' Ψυχογιός), Ρόκας, Τόμας, Μπρέσκα (74' Ακόστα), Ουμπίντες, Μαρτίν ( 86' Ροντρίγκεζ), Σολάκης
Ξάνθη Γκσπούρνινγκ, Σταθάκης, Βάλλας, Μπέρτος, Τζαγκί, Βασιλακάκης (72' Σουάνης), Σταθάκης, Μπόατενγκ (57' Μάνταλος), Αντεφέμι, Κιντάνα, Μαρσελίνιο 
Είπαν
Μάκης Κατασαβάκης:«Κάναμε το πιο αποφασιστικό βήμα για την Ευρώπη αφού θα χρειαστούμε έναν βαθμό ακόμα.Πρέπει πάντως να πω πως δύο φορές σταθήκαμε τυχεροί αφού η Ξάνθη είναι καλή ομάδα ,διαθέτει καλό σύνολο και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί κάτι παραπάνω αν είχε σκοράρει.Είχαμε διάρκεια και στα δύο ημίχρονα.Θα χρειαστεί να κάνουμε γενική επιστράτευση στο επόμενο παιχνίδι αφού θα μας λείπουν οι Ζαραδούκας και Σανκαρέ.»
Νίκος Παπαδόπουλος:«Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.Ο πρώτος στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε.Εμείς θα κοιτάξουμε να πάρουμε όσους περισσότερους πόντους γίνεται στα επόμενα παιχνίδια και να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά.»
Πάυλος Μητρόπουλος:«Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς αλλά δεν μας εξασφάλισε μαθηματικά την είσοδο στα πλέι οφ. Εμείς δίνουμε το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, πιστεύουμε να είμαστε στην πεντάδα. Όποτε χρειάστηκε σε σημαντικά παιχνίδια χαρακτήρα τον δείξαμε. Αφιερώνουμε τη νίκη σε μας και στον κόσμο γιατί πρόκειται για κόπους μιας χρονιάς.Δεν βλέπουμε ποιος είναι ο προπονητής. Υπήρξε προπονητής στην ομάδα μας, ξέρουμε τη ατμόσφαιρα θα συναντήσουμε αλλά έχουμε κερδίσει και σε μεγαλύτερες έδρες.»
Ηλίας Σολάκης:«Ναι σίγουρα ήταν σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Δώσαμε τα πάντα και δικαιούμασταν τη νίκη. Τηναφιερώνουμε στον κόσμο, στον προπονητή, στα παιδία, στον πρόεδρο  και σε όλους όσους συνέβαλαν ομάδα. Περιμέναμε κάτι καλύτερο από την Τρίπολη και τον Άρη για να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την είσοδο μας στα πλέι οφ.Έχουμε δυο κρίσιμα παιχνίδια, πρώτα μέσα στον Άρη και βλέπουμε. Είναι ένα παιχνίδι ιδιόρρυθμο ένας προπονητής ήταν εδώ πριν λίγες εβδομάδες. Θα έχει ενδιαφέρον
 Μικρά και πικάντικα
  • Ο Αχιλλέας Μπέος δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην «ενημέρωση» του  Δ.Σ. το Σάββατο για το τι προτίθεται να κάνει με τις μετοχές της ΠΑΕ.
  • Αργηχός της ομάδας ήταν ο Σολάκης.
  • "Αχιλλέα ψυχάρα για πάντα Ολυμπιακάρα" έγραφε πανό πάνω από τις θέσεις του ΣΦΟΒ.
  • Πιο ευρηματική πάντως η σημαία με το διαβατήριο...
  • Η γκάφα της ημέρας έγινε από τον εκφωνητή του αγώνα όταν στο 90 ανακοίνωσε πως ο Αστέρας Τρίπολης ισοφάρισε τον Άρη και οι χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.Κάτι τέτοια βέβαια δεν έγινε αφού η Τρίπολη έχασε το πέναλτι και αναγκάστηκε να το διορθώσει μετά από ένα λεπτό.
  • 3692 εισιτήρια κόπηκαν ενώ περίπου 6.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες.
  • Στα τρία καλύτερα γκολ της αγωνιστικής συγκαταλέγεται αυτό του Τόμας ενώ υποψήφιος MVP προτάθηκε ο Σανκαρε.
  • Σαν σπόντα προς την διοίκηση της ομάδας ãéá ôçí ðåñßðôùóç ÊáðåôÜíïõ,åêëÞöèç ç ôåëåõôáßá ðñüôáóç ôïõ ÊáôóáâÜêç ðåñß ãåíéêÞò åðéóôñÜôåõóçò.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...