Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Συνέντευξη του Απόστολου Σφάκα φιλοξενεί η ιστοσελίδα της Super League.«Θέλω να αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Super League και φυσικά εύχομαι να σκοράρω από την πρώτη κιόλας μου συμμετοχή. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι και η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην ποδοσφαιρική μου καριέρα »,ομολογεί ο ταλαντούχος επιθετικός του Ολυμπιακού.

ιστοσελίδα της Super League, φιλοξενεί συνέντευξη του Απόστολου Σφάκα. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής της Κ-20 Ολυμπιακός Βόλου ασχολείται από τα 11 χρόνια του με τον ποδόσφαιρο, φορώντας πάντα τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και ονειρεύεται τη στιγμή που θα ενταχθεί στην επαγγελματική ομάδα του συλλόγου. «Ο πρόεδρος μας, Αχιλλέας Μπέος δίνει μεγάλη βαρύτητα και επενδύει στα τμήματα υποδομής, με στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων», τονίζει. Αγωνίζεται ως επιθετικό χαφ, φέτος έχει πετύχει 8 γκολ, ενώ σε κάθε αγώνα «Μπαίνω πάντα με το δεξί κάνοντας ταυτόχρονα το σταυρό μου». Αναλυτικά η συνέντευξη:


-Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά των πρωταθλημάτων υποδομής;

Στα θετικά, τα πρωταθλήματα υποδομής είναι πολύ ανταγωνιστικά, με υψηλό επίπεδο και με σχεδόν ισοδύναμες ομάδες. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές αντλούμε πολύτιμες εμπειρίες, κάνουμε ταξίδια, βρισκόμαστε σε γήπεδα που ονειρευόμαστε να παίξουμε ως επαγγελματίες.

Τα μόνα αρνητικά που υπάρχουν είναι η έλλειψη φιλάθλων στα πρωταθλήματα υποδομής και φυσικά το άγχος όλων των ποδοσφαιριστών, που με κάθε εμφάνισή τους προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά ώστε να κερδίσουν στο εγγύς μέλλον ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

-Ποια η εμπειρία που απέκτησες αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα υποδομής;

Η εμπειρία είναι πολύτιμη και μοναδική, όταν την αποκτάς μέσα από επίσημους αγώνες. Επίσης, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα Super League Κ-20 ΟΠΑΠ, απέκτησα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και αυτοπεποίθηση, στοιχεία που συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλή απόδοση ενός ποδοσφαιριστή.

-Πως σκέφτεσαι την πρώτη σου συμμετοχή στην Super League; Θα ήθελες να συνδυαστεί με την επίτευξη ενός γκολ;

Θέλω να αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Super League και φυσικά εύχομαι να σκοράρω από την πρώτη κιόλας μου συμμετοχή. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι και η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην ποδοσφαιρική μου καριέρα.

-Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύνατο;

Το δυνατό σημείο μου είναι ο συνδυασμός ταχύτητας, τεχνικής και πάθους καθώς και ότι χρησιμοποιώ και τα δύο πόδια μου, ενώ εντός γηπέδου προσπαθώ να εφαρμόζω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής μου, ο Αντώνης Μάνδαλος. Το αδύνατο σημείο μου βρίσκεται στο ψηλό παιχνίδι, αφού η φύση με προίκισε μόνο με 1.72 εκατοστά ύψος,  αλλά αυτό σε κάποιες άλλες φάσεις αποτελεί προσόν, αφού μου επιτρέπει να κινούμαι με μεγαλύτερη ευλυγισία.

-Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο;

Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα για μένα, όλη μου η ζωή. Σε αυτό στηρίζω το παρόν και το μέλλον μου. Είναι κυριολεκτικά τρόπος ζωής αλλά και βαρόμετρο για τη συμπεριφορά μου εντός και εκτός γηπέδων.

-Εκτός από την ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο, θα ήθελες να σπουδάσεις; Και αν ναι, τι θα ήταν αυτό;

Ελπίζω να μη μετανιώσω στο μέλλον για την επιλογή μου αλλά επέλεξα να αφιερωθώ τελείως στο ποδόσφαιρο και να παραγκωνίσω τις σπουδές. Αν όμως σπούδαζα, θα επέλεγα γυμναστική ακαδημία με ειδικότητα, φυσικά, στο ποδόσφαιρο.

-Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν μπεις στον αγωνιστικό χώρο;

Να είμαι υγιής, να νικήσει η ομάδα μου και να σκοράρω. Μπαίνω πάντα στον αγώνα με το δεξί κάνοντας ταυτόχρονα το σταυρό μου.

-Τι σημαίνει για έναν επιθετικό το γκολ;

Το γκολ είναι η απόλυτη χαρά για τον ποδοσφαιριστή, το επιστέγασμα των προσπαθειών του. Η ικανοποίηση είναι αφάνταστη και βασικός στόχος είναι η επίτευξη ενός γκολ σε κάθε αγώνα, ευσεβής πόθος φυσικά, αφού κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο.

-Ο Ολυμπιακός Βόλου αν και νεοφώτιστος στην κατηγορία έχει καταφέρει να βρεθεί μια ανάσα από τη συμμετοχή του στα Play-off και την έξοδο στην Ευρώπη. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Οφείλεται στον πρόεδρο μας Αχιλλέα Μπέο, στη διοίκηση, στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στην τεχνική ηγεσία και στους φιλάθλους μας. Η επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου αποτελεί προϊόν οργάνωσης, συνολικής και συστηματικής δουλειάς σε όλα τα επίπεδα. Μετά από 20 χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου γράφει ιστορία και η καλή πορεία της ομάδας έχει πλέον αναγνωριστεί από όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

-Κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Δύο είναι οι στόχοι μου: να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό Βόλου και να κληθώ να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, ως μέλος της εθνικής ομάδας. Αυτά νομίζω είναι και τα δύο όνειρα κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή γιατί νιώθεις μεγάλη περηφάνια αν αξιωθείς και φορέσεις τη φανέλα της Εθνικής. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει υψηλό επίπεδο και γι’ αυτό εξάλλου έχει πετύχει και σπουδαίες διακρίσεις. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι πρωταγωνιστές των γηπέδων, παρά το μεγάλο αριθμό των ξένων παικτών που υπάρχουν σε κάθε ομάδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...