Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μύρισε...Ευρώπη

Κόντρα σε όλους τους οιωνούς ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε μια νίκη μαγκιάς και Ευρώπης στην Καβάλα με 0-1.
Τι και αν η ψυχολογία των παικτών ήταν στο ναδίρ μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο και τις διοικητικές εξελίξεις.Τι και αν για διαφόρους λόγους έλειπαν βασικοί στυλοβάτες της ομάδας όπως οι Μόνχε,Καπετάνος,Ζαραδούκας αλλά και ο Αλβάρεζ που τραυματίστηκε στον αγώνα...Ο Ολυμπιακός Βόλου,έχοντας επιτέλους παίκτες με παλικαριά και νεύρο πέτυχε μια μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη με σκόρερ τον Μάρτιν στο 80' και αναρριχήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.  

Αν κάποιος έδινε σημασία στους οιωνούς τότε ακόμα κανείς στον Βόλο δεν ήταν αισιόδοξος.Η ομάδα με επηρεασμένη την ψυχολογία αφού ο Αχιλλέας Μπέος την «έβαλε» προς πώληση μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και τον διοικητικό παραγκωνισμό του Καπετάνου,συνέχισε να «χτυπιέται» ανελέητα από κακοτυχία.Ο Μόνχε να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν,ο Ζαραδούκας στην προθέρμανση να νιώθει ενοχλήσεις και να βγαίνει εκτός αποστολής και ο Άλβαρες,αρχηγός και βαρόμετρο στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών,να αποχωρεί για ράμματα στο νοσοκομείο μόλις στο 20' και ενώ η Καβάλα πίεζε για το γκολ.
Το παιχνίδι αγωνιστικά άρχισε με άγχος και για τις δύο πλευρές και αρκετά λάθη.Η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς Καβάλα μετά την αποχώρηση του τραυματισμένου Αλβάρεζ.Η φάση του 45' ήταν η καλύτερη για την Καβάλα.Στο β μέρος ο Ολυμπιακός με προσεκτικότερες τοποθετήσεις στην άμυνα,έκλεισε διαδρόμους και μετά το 65' άρχισε να ψάχνει το γκολ στην αντεπίθεση.Και αυτό ήρθε στο 85' όταν ο Ούμπιντες πραγματοποίησε μια κούρσα από τα αριστερά,έκανε την σέντρα και ο Μαρτίν πρόλαβε και βγήκε πάνω στην μπάλα από τους αμυντικούς της Καβάλας και με ωραίο πλασέ έκανε το τελικό 0-1.
Παρακολουθήσατε την εξέλιξη του αγώνα ζωντανά από το OlympiakosVolou-Fans:
 Οι παίκτες και ο Mάκης:Εκτός φόρμας ο Ουμπίντες εδώ και καιρό.Άριστος ο Γιακούποβιτς ενώ σήμερα του....«βγήκε» η αλλαγή του Κατσαβάκη.Ο Ακόστα έδωσε ταχύτητα στην πλευρά του κακού Νέμεθ.Ο Σέλεζι σωστά κάλυψε την πλευρά του τραυματία Ζαραδούκα ενώ ο Μητρόπουλος ήταν πολύ καλός σαν αμυντικό χαφ.Η μεγαλύτερη προσφορά πάντως του Σερραίου προπονητή ήταν στον τομέα ψυχολογία,αφού όλη την εβδομάδα προσπάθησε με τρικ να βγάλει τους παίκτες από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα.Το στήσιμο της ομάδας ήταν το αναμενόμενο.Στιβαρή άμυνα,διορθώσεις των θέσεων των αμυντικών στο ημίχρονο,οι οποίες απέδωσαν και περιορίστηκε η κυκλοφορία των γηπεδούχων και «χτύπημα» στις αντεπιθέσεις, από όπου ήρθε και η νίκη με το αγαπημένο 1-0 του Κατσαβάκη.   
Η σφυρίχτρα:Ο Τριτσώνης σε μια περίεργη απόφαση έκανε «μαγικά» και το πέναλτι πάνω στο Νέμεθ,έγινε επιθετικό φάουλ.Κατά τα λοιπά δεν είχε παραπάνω λάθος αποφάσεις.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Τριτσώνης (Αθήνα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  44' Άλβαρες, 62' Σανκαρέ - 56' Ολιβέιρα, 74' Νεμπεγλέρας, 90'+5 Νάστος


Καβάλα Γκαλίνοβιτς, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Περτζέλ (88΄Περεϊρίνια), Ντουγκλάο, Ντιέ, Ντι Κρόκ, Ρίος (68΄Νταρσεβίλ), Αμπντούν, Ογκμπέτσε (88΄Βουτσίσεβιτς), Νικουλάε
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Τομάς (87΄Σολάκης), Ζέλεσι, Μητρόπουλος, Αλβάρεζ (20΄Ντολεζάι), Μπρέσκα, Ουμπίντες, Νέμεθ (56΄Ακόστα) Μαρτίν 
Είπαν
Μάκης Κατασαβάκης:«Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι.Το κυνηγήσαμε από την πρώτη στιγμή με προσεγμένη άμυνα και σκέψη για γκολ. Δεν κινδυνεύσαμε παρά μόνο σε κάποιες επιθετικές προσπάθειες για γκολ του Ντιέ. Όλα τα παιδιά πιστεύω ότι πήγαν πολύ καλά και τους αξίζουν συγχαρητήρια».
Γ.Ματντζουράκης:«Ήταν ένα αποφασιστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο πρώτο μέρος κάναμε καλή δουλειά, είχαμε θέληση και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Φτάσαμε κοντά στο γκολ, έχοντας πολλά φάουλ και κόρνερ, βάζοντας τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν το καταφέραμε. Είναι άδικο το σκορ. Στην επανάληψη, η μεγάλη μας θέληση να πετύχουμε ένα γκολ, μας οδήγησε στο να ανοίξουμε χώρους. Ο αντίπαλος μας προειδοποίησε στα τελευταία λεπτά με κάποιες αντεπιθέσεις και τελικά δεχθήκαμε το γκολ.»
Μαρτίν:«Ήταν ένα σημαντικό τρίποντο για την ομάδα.Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε.»
Ψυχογιός :«Σήμερα δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, απέναντι σε έναν μεγάλο ανταγωνιστή μας για τα play off. Ξέραμε ότι με νίκη θα ήμασταν πιο κοντά στην 5αδα. Το πιστεύαμε και μετά τον αποκλεισμό μας στο Κύπελλο, ήταν ο μοναδικός μας 
στόχος. Αυτό ήταν το κίνητρό μας και το καταφέραμε»
Μητρόπουλος :«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια από την αρχή του πρωταθλήματος και θα ήταν άδικο να την χαλάγαμε, με τον αποκλεισμό μας στο Κύπελλο και με μια ήττα σήμερα. Χάρις στη δύναμη και στο πάθος που δείξαμε απέναντι στην Καβάλα, πήραμε τους 3 πολύτιμους βαθμούς.»




 Μικρά και πικάντικα
  • Ο Αχιλλέας Μπέος δείπνησε σε παραθαλάσσια ταβέρνα με την οικογένεια Ψωμιάδη το Σαββατόβραδο.Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν.
  • Ανοικτές οι πόρτες του γηπέδου  και Πανκαβαλιώτικο προσκλητήριο αφού περίπου 6000 με 6500 κόσμος παραβρέθηκε στις κερκίδες του Ανθή Καραγιάννη μετά από πολύ καιρό.Τα εισιτήρια που κόπηκαν....μόλις 1330!
  • Με την ψυχή του γλέντησε το συγκεκριμένο τρίποντο ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος περίμενε έναν-έναν τους ποδοσφαιριστές του στην φυσούνα να τους συγχαρεί.(φώτο πάνω).Μάλιστα φήμες μιλάνε για πριμ σε περίπτωση νίκης επί της Ξάνθης.
  • Ο Αλβάρεζ θα μείνει εκτός για 10 μέρες περίπου και ίσως να μην προλάβει το επόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη.
  • Επιπόλαιος ο τραυματισμός του Ζαραδούκα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...