Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ευρώπη ερχόμαστε...

Tα πράγματα πλέον για την είσοδο στα play - offs έχουν απλοποιηθεί.
O Ολυμπιακός χρειάζεται στην χειρότερη περίπτωση 6 βαθμούς, στα εναπομείναντα 3 παιχνίδια με Ξάνθη ,Άρη και ΠΑΟ,για να πανηγυρίσει την είσοδό του στην 5άδα.Το πιθανότερο πάντως είναι να μην χρειαστεί τόσους αφού:Η Καβάλα έχει δύο δύσκολες εξόδους σε Καραΐσκάκη και Περιστέρι και παίζει εντός με Ξάνθη οπότε αναμένεται να χάσει βαθμούς.Ο Άρης για να προλάβει θέλει 3 νίκες,με Τρίπολη (εκτός) με Ολυμπιακό Βόλου (εντός) και με Ξάνθη (εκτός),αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού.

Για να μας φτάσει ο Άρης λοιπόν,όχι μόνο πρέπει να μας νικήσει στο μεταξύ μας παιχνίδι στο Χαριλάου,αλλά ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός να μην καταφέρει να μαζέψει πάνω από 4 βαθμούς στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια που έχει.

Αναλυτικά οι αντίπαλοι των ομάδων που διεκδικούν είσοδο στα play-offs:
 Ολυμπιακός Βόλου 41 Ξάνθη (εντός) Άρης (εκτός) ΠΑΟ (εντός)
 Καβάλα  38 ΟΣΦΠ (εκτός) Ξάνθη (εντός) Ατρόμητος (εκτός)
 Άρης     35 Αστέρας (εκτός) Ολυμπ.Βόλου (εντός) Ξάνθη (εκτός)
Και για να τα κάνουμε λιανά...Αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Ξάνθη την επόμενη Κυριακή (3 Απρίλη) και ταυτόχρονα η Καβάλα χάσει στο Καραΐσκάκη και ο Άρης δεν νικήσει στην Τρίπολη,τα πάντα τελειώνουν με τον Ολυμπιακό να μπαίνει οριστικά και αμετάκλητα στην 5άδα.Τι όμως μπορεί να σημαίνει αυτό για το καλοκαίρι των παικτών,αλλά και το δικό μας....



5άδα χωρίς Ευρώπη...μάλλον δύσκολο.

Μία και μοναδική είναι η πιθανότητα η 5η στην κατάταξη ομάδα,να μην βγει Ευρώπη...Αν το κύπελλο πάει στονΑτρόμητο!Πράγμα όχι απίθανο αλλά μάλλον δύσκολο στην κατάσταση αγωνίας που βρίσκεται η ομάδα του Δώνη.Αν πάντως γίνει η έκπληξη τότε ο η ομάδα μας ,εφόσον μπει στα play-offs θα πρέπει να παλέψει για την 4η θέση (τελικής κατάταξης) που μαζί με την 3η ,θα δίνει «διαβατήριο» για το Europa League της επόμενης περιόδου.

Βγήκαμε, και τώρα τι....

Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο να βγεις στην Ευρώπη αλλά και ως τι θα βγεις στην Ευρώπη αφού η καλοκαιρινή προετοιμασία και ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς πρέπει να αρχίσει ανάλογα με την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν σε τι ευρωπαϊκή έξοδο αντιστοιχεί κάθε θέση του πρωταθλήματος.

Η 2η θέση του πρωταθλήματος (1η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions league με τον πρώτο αγώνα να γίνεται γύρω στις 25/07/2011.

Η 3η θέση του πρωταθλήματος (2η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 4ο προκριματικό γύρο του Europa league με τον πρώτο αγώνα να γίνεται γύρω στις 18/08/2012.

Η 4η θέση του πρωταθλήματος (3η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa league με τον πρώτο αγώνα να γίνεται γύρω στις 28/07/2012.

Η 5η θέση του πρωταθλήματος (4η play-off) αντιστοιχεί σε εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa league με τον πρώτο αγώνα να γίνεται γύρω στις
13/07/2012. (εφόσον το Κύπελλο Ελλάδας πάει στην ΑΕΚ)  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...