Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Χαμένη ευκαιρία...

Τελικά τα πόδια ήταν πολύ βαριά....
Ο Ολυμπιακός ,για μια ακόμα φορά σκιά του καλού εαυτού του,παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στον Ατρόμητο και έχασε το ιστορικό ραντεβού στο ΟΑΚΑ.Οι ερυθρόλευκοι ήταν νευρικοί και μπλοκαρισμένοι άριστα από το στήσιμο της ομάδας του Περιστερίου δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να θυμίσουν τον παλιό καλό Ολυμπιακό.

Χάθηκε ο ένας στόχος,έχουμε τώρα τα play-offs δήλωσε ο Κατσαβάκης.Εκπληκτική η παρουσία 18.000 φίλων του Ολυμπιακού,οι οποίοι απογοητεύτηκαν από την κακή εμφάνιση της ομάδας.

Ο Δώνης κέρδισε με την τακτική που ακολούθησε τον Μάκη Κατσαβάκη σε όλα τα σημεία.Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο και Σφακιανάκης έκαναν εξαιρετική δουλειά στον ανασταλτικό τομέα, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ.Οι Μπρέσκα,Μόνχε και Ούμπιντες μοιάζανε μπλοκαρισμένοι  με αποτέλεσμα η ανάπτυξη παιχνιδιού του Ολυμπιακού να μοιάζει με ομάδα Β εθνικής.Η μοναδική ελπίδα να κάνει κάτι ο Ολυμπιακός ήταν οι στημένες φάσεις οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν.Άλλωστε η έλλειψη του Καπετάνου αλλά και οι κακές εκτελέσεις του Ούμπι συντέλεσαν στο παραπάνω.Σε μια από αυτές πάντως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σημειώσει το γκολ,αλλά το πλάσέ του Σανκαρέ από κοντά πέρασε άουτ.


Οι Περιστεριώτες δεν έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο από την ισοπαλία στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, με εξαίρεση το τελευταίο τέταρτο. Τότε που ο Ολυμπιακός άρχισε να βγαίνει ολοένα και πιο μαζικά στην επίθεση για να πετύχει το «χρυσό» γκολ και οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν περισσότερους χώρους να δράσουν. Κάπως έτσι, ήρθε και το δοκάρι του Αναστασάκου στο 72'.


Οι παίκτες και ο Mάκης:Ο προπονητής του Ολυμπιακού σίγουρα δεν έκανε σωστή διαχείριση του παιχνιδιού και έδειξε πως σε γενικές γραμμές αγνοεί ποδοσφαιρική τακτική.Όμως και οι παίκτες ήταν πολύ κατώτεροι του αναμενόμενου.Πολλοί από αυτούς ίσως να έκαναν και το χειρότερο παιχνίδι της χρονιάς.Μοναδική εξαίρεση ο Γιακούποβιτς του οποίου την λάμψη στα μάτια για την νίκη δεν αντικρίσαμε σε κανέναν άλλο παίκτης της ομάδας. 
Η σφυρίχτρα:Ο Κάκος στην προσπάθειά του να είναι ακριβοδίκαιος και επηρεασμένος από το περιρρέον κλίμα μετέτρεψε το 50-50 σε 40-60 χωρίς όμως να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα. 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Κάκος (Κέρκυρα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  
44' Άλβαρες, 62' Σανκαρέ - 56' Ολιβέιρα, 74' Νεμπεγλέρας, 90'+5 Νάστος



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Άλβαρες, Ρόκας (63' Ακόστα), Ούμπιντες, Μόνχε, Μπρέσκα (56' Μαρτίν), Σολάκης (78’ Νέμεθ). 
Ατρόμητος Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα, Σαρμιέντο (83’ Σαμπού), Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Μπρίτο (58' Τάτος), Καμαρά (70' Αναστασάκος).
Είπαν
Μάκης Κατασαβάκης:««Έπρεπε η ομάδα να ξεπεράσει το άγχος. Είχαμε απέναντί μας μια ομάδα που μας πίεσε, αλλά εμείς σπαταλήσαμε πάρα πολύ χρόνο με μεγάλες πάσες, κάθετες, χωρίς νόημα. Δεν είχαμε την υπομονή από την αρχή και όσο πέρναγε η ώρα το άγχος γίνονταν μεγαλύτερο. Δυστυχώς κάποιες μικροευκαιρίες που είχαμε δεν καρποφορήσανε.Παρά την πίκρα μας μπορούμε να συγχαρούμε τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν και όλοι, οι παίκτες, η διοίκηση και ο κόσμος, μπορούν να είμαι περήφανοι για την πορεία στο θεσμό. Ήταν άτυχοι στο πιο κρίσιμο παιχνίδι.Ο πρώτος στόχος μας δεν επετεύχθη, αλλά έχουμε τον δεύτερο, που είναι τα πλέι οφ, αρχής γενομένης από το ερχόμενο ματς με την Καβάλα».
Ρόκας:«Ο πρόεδρος πήρε την ομάδα από το μηδέν και έχει καταφέρει να την φτάσει εδώ που είναι αυτή τη στιγμή.Προσπαθήσαμε να κυνηγήσουμε το σκορ και να βάλουμε κάποιο γκολ. Δεν τα καταφέραμε. Ο Ατρόμητος είναι καλή ομάδα και δουλεμένη. Είναι επικίνδυνος στην κόντρα. Είχαμε ευκαιρίες, θα μπορούσαμε εμείς να ήμασταν στον τελικό. Δεν τα καταφέραμε. Ο κόσμος του Βόλου θέλουμε να είναι κοντά μας. Δεν έχουμε αποτύχει. Είναι επιτυχημένη η χρονιά για μας».
Αλβάρεζ:«Το κλειδί για την πρόκριση ήταν το πρώτο ματς στο Περιστέρι. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες, γιατί ο Ατρόμητος έπαιξε αμυντικά. Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα μου. Ευχαριστώ τον κόσμο, του αξίζουν συγχαρητήρια. Προσπαθήσαμε πολύ για να φτάσουμε μέχρι εδώ», είπε για το ματς με τον Ατρόμητο. Όσον αφορά στο επόμενο παιχνίδι με την Καβάλα, τόνισε: «Τώρα στρέφουμε την προσοχή στον άλλο στόχο, για να φύγει ο πόνος από το σημερινό ματς. Στόχος μας είναι η Ευρώπη. Με την Καβάλα έχουμε τους ίδιους στόχους. Θέλουμε τον κόσμο να τον έχουμε κοντά μας. Είμαστε ομάδα που μετά από τόσα χρόνια έχουμε καταφέρει να φτάσουμε πολύ ψηλά».
Σολάκης :«Είμαστε στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα και από το ότι δεν καταφέραμε να περάσουμε στον τελικό. Ευχαριστούμε τον κόσμο, να ξέρει ότι προσπαθήσαμε πολύ.Κάποιος έπρεπε να περάσει και αυτός ήταν ο Ατρόμητος.Συνεχίζουμε την προσπάθεια και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια».
Μικρά και πικάντικα
  • Ένας φίλος του Ολυμπιακού πριν την έναρξη του αγών,βρέθηκε δίπλα στον πάγκο του Ατρομήτου και είχε λεκτική αντιπαράθεση με τον Δώνη.Ο προπονητής των φιλοξενούμενων υπέβαλλε μήνυση για το περιστατικό.
  • Την αποχώρησή του από την ΠΑΕ ανακοίνωσε ο Αχιλλέας Μπέος μετά το παιχνίδι. 
  • Κάτι λιγότερα από 16.000 (15.890) εισιτήρια ανακοίνωσε η ΠΑΕ.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...