Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Έχασε πολύτιμο έδαφος!

Ένας Ολυμπιακός από τα παλιά θυμήθηκε τον παράδοξο και ανώριμο του εαυτό...., και ενώ ήταν μια κλάση ανώτερος από τον Ηρακλή,κατάφερε να χάσει το τρίποντο έστω από ένα ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Θάνος σε μαρκάρισμα του Μόνχε και να αφήσει στα «κρύα του λουτρού» τις 6500 φίλους του Ολυμπιακού .
Έτσι οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην 5η θέση της βαθμολογία με συγκάτοικο την Καβάλα ,χάνοντας την ευκαιρία να πλασαριστούν πιο ψηλά.
Ο Ολυμπιακός Βόλου ως συνήθως άρχισε «φουριόζος» το παιχνίδι.Το στήσιμο της ομάδας όπως όλοι το περίμεναν.Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Σολτάνι,αλλά από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο παιχνίδι.Ο Σανκαρέ δύο φορές με κεφαλιά πλησίασε στο γκολ στο 3' και στο 5' ενώ ο Αλβάρεζ στο 6 σούταρε από μακριά στην αγκαλιά του Ελευθερόπουλου.Στο 8' ωραίος συνδυασμός Ούμπιντες και Μάρτιν, ο τελευταίος άφησε στον Μόνχε, που έκανε το σουτ, με τον Ελευθερόπουλο να αποκρούει.Στο 10΄μετρά από σέντρα του Ούμπι ο Μάρτιν πρόβαλε να κάνει την προβολή με τον πορτιέρο του Ηρακλή να αποκρούει και πάλι.Στο 13' ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό.Ο Μπρέσκα έκανε ωραία την πάσα στον Καπετάνο, αυτός έκανε με τη μία το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και μπήκε μέσα, ο διαιτητής δεν το είδε και στη συνέχεια ο Μάρτιν από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα.Μετά το γκολ του Ολυμπιακού το παιχνίδι έγινε από μέτριο έως κακό με μοναδικές αξιομνημόνευτες φάσεις δύο άστοχα σουτ του Ηρακλή και ένα άστοχο γέμισμα του Μόνχε προς τον Μάρτιν.Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έδειξε να «ξαναξυπνάει» με τον Καπετάνο να απειλεί με μακρινό στημένο,τον Ούμπι να σουτάρει άουτ από καλή θέση και τον Καπετάνο να στέλνει την μπάλα ψηλά από πολύ καλή θέση.
To β μέρος άρχισε καλά για τον Ολυμπιακό με τον Καπετάνο στο 52' να βιάζεται να «τελειώσει» με απευθείας σουτ ενώ είχε την ευκαιρία να κοντρολάρει την μπάλα.Ο Μαρτίν στην επόμενη φάση λίγο έλειψε να σκοράρει μετά από γέμισμα του Μπρέσκα αλλά η μπάλα κόντραρε στον Αραμπατζή.Στο 62' ο Ζαραδούκας μετά από όμορφη πλαγιοκόπηση έβγαλε μπαλιά προς τον Μάρτιν με τον τελευταίο να κάνει την προβολή μπροστά στον Ελευθερόπουλο αλλά να μην προφταίνει την μπάλα.Ο Μόνχε στο 66' μετά από πάσα του Μάρτιν σούταρε στην κλειστή γωνία του αντίπαλου πορτιέρο ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.Στο κόρνερ που εκτελέστηκε ο Ντολεζάι από πολύ κοντά απέτυχε να πλασάρει σωστά.Στο 71' ο Ολυμπιακός έχασε νέα ευκαιρία μετά από πολύ όμορφη αντεπίθεση Ζαραδούκα και Μπρέσκα,ο τελευταίος έβγαλε την ασίστ προς τον Μαρτίν ο οποίος δεν πλάσαρε σωστά.Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 79', ο Αραμπατζής κέρδισε ουσιαστικά το πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μόνχε και ο Μάρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας για τους φιλοξενούμενους.Από εκείνο το σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, ρισκάροντας και αφήνοντας κενά στην άμυνά τους. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτά τα κενά, όμως δε δημιούργησαν κάποια κλασσική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Γιακούποβιτς, έως το τέλος της αναμέτρησης.Με εξαίρεση ένα σουτ του Ούμπι που κατέληξε ψηλά άουτ ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε ουσιαστικές ευκαιρίες.
Οι παίκτες και ο Σάκης:Ο Τσιώλης παρέταξε την ομάδα με το γνωστό σχήμα και τα γνωστά πρόσωπα.Ασταθής ο Σανκαρέ στο πρώτο μέρος έδωσε δύο-τρεις φάσεις στους αντίπαλους επιθετικούς.Ο Ολυμπιακός παρά τις φαρμακερές αντεπιθέσεις δεν είχε καλές εναλλαγές στο παιχνίδι,υστέρησε στο passing-game και θύμισε την ανώριμη ομάδα του α' γύρου.Οι αλλαγές που έγιναν δεν βοήθησαν στην εικόνα της ομάδας.Ο Νέμεθ πάντως αγωνίστηκε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να μπορεί να κριθεί.          
Η σφυρίχτρα:Ο Θάνος από τα Γρεβενά κρεμάστηκε από τον βοηθό του στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού.Η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή στο σουτ του Καπετάνου,ο βοηθός δεν το είδε και αν ο Μάρτιν δεν σκόραρε στο ριμπάουντ με κεφαλιά το καθαρό γκολ ποτέ δεν θα μετρούσε,Η στατιστική υπηρεσία πάντως χρέωσε το γκολ στον Καπετάνο.Ανύπαρκτο το πέναλτι που έδωσε ο Θάνος σε «οσκαρική» βουτιά του Αραμπατζή σε καθοριστικό χρονικό σημείο και το οποίο διαμόρφωσε το σκορ του αγώνα.»
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Θάνος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:Μαχόπ,Ντάνι 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Καπετάνος (88’ Ρόκας), Ουμπιντες, Μπρέσκα (75’ Τομάς), Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μαρτίν (90+3’ Ροντρίγκεζ), Ζέλεσι, Μόνχε, Αλβαρεζ.
Ηρακλής :Ελευθερόπουλος, Κυριαζής, Λίμα, Κατσαμπής, Παπαστεριανός, Ντάνι, Αραμπατζής, Πίτου (69' Μάρα), Ιάκομπ (78' Ζερκά), Σολτάνι, Μαχόπ (46' Επαλέ). 
 Είπαν
 Σάκης Τσιώλης:«Μετά την επίτευξη του γκολ πήγαμε να δώσουμε χώρο στον Ηρακλή και πιστεύαμε ότι θα κάναμε ένα δεύτερο γκολ, καθώς είχαμε μερικές καλές ευκαιρίες. Όμως, δεν έγινε αυτό. Θέλαμε την νίκη για να μπούμε πιο δυνατά στο στόχο που προέκυψε, αλλά όταν παίζεις με τον Ηρακλή δεν μπορείς να λες ότι θα κερδίσεις σίγουρα. Είχαμε ευκαιρίες για το 2-0 αλλά δεν ήρθε Τελικά έγινε το 1-1 και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι.Η εντολή δεν ήταν να οπισθοχωρήσουμε και να δώσουμε χώρο στον Ηρακλή.Αυτό που οι παίκτες μου δεν κάναν τόσο καλά ήταν οι σωστές μεταβιβάσεις και ένα σωστό τελείωμα να καθαρίσουμε το παιχνίδι.Δεν μπορεί να ήμαστε στο ίδιο επίπεδο καλοί σε όλα τα παιχνίδια...»
Παράσχος:«Ο βαθμός που πήραμε είναι πολύτιμος απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε μετά το 1-0 και κινδυνέψαμε στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Δεν είχαμε την ηρεμία, αλλά ευτυχώς ισοφαρίσαμε.Τώρα θα πρέπει να στραφούμε στον αγώνα με την Ξάνθη όπου χρειαζόμαστε την νίκη. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι περισσότερο στον Βόλο, αλλά και η ισοπαλία είναι καλή»
Ζαραδούκας:«Είχαμε πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε δεύτερο γκολ και να πάρουμε το παιχνίδι. Δεν τα καταφέραμε και μείναμε στην ισοπαλία. Δικαιούμασταν τη νίκη. Δεν ήμασταν τυχεροί για να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ. Τώρα πάμε στην Κέρκυρα και θέλουμε διπλό για να ρεφάρουμε τη σημερινή απώλεια. Θέλουμε λίγους βαθμούς ακόμα για να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας και βλέπουμε για τη συνέχεια».
Αλβάρεζ:«Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία να ανέβουμε ψηλότερα. Δεν παίξαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως στο πρώτο είχαμε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν χάθηκε τίποτα, είμαστε ακόμα μέσα στο στόχο μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μαζί .Θα κοιτάξουμε τι λάθη έκανε η ομάδα για να τα διορθώσουμε. Ουσιαστικά δεχθήκαμε την ισοφάριση από λάθος δικό μας. Δεν ξέρω αν ήταν το πέναλτι, θα το δω. Τώρα βλέπουμε το παιχνίδι με την Κέρκυρα».

Μικρά και πικάντικα
  • 450 φίλοι του Ηρακλή ήρθαν στον Βόλο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.
  • Με βυσσινί εμφανίσεις αγωνίστηκε ο Ηρακλής ενώ ο Ολυμπιακός με τις κλασικές ερυθρόλευκες.
  • Οι «φόλες» χορταριού με τις οποίες τα Ολυμπιακά Ακίνητα επιχείρησαν να επιδιορθώσουν το χορτάρι του Πανθεσσαλικού ξεράθηκαν και πήραν καφέ χρώμα.Παρολ'αυτά δεν υπήρχαν προβλήματα στην ροή του παιχνιδιού.
  • Παρά τις....μικροπαρεξηγήσεις της προηγούμενης εβδομάδας ο Σάκης Τσιώλης αποθεώθηκε από μεγάλη μερίδα φιλάθλων.
  • Με τον Αχιλλέα Μπέο τα είχαν οι λιγοστοί φίλοι του Ηρακλή.
  • 4118 τα εισιτήρια που «κόπηκαν».Περίπου 6500 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό.
  • Το τρίτο έκτος έδρας βαθμό κατάφερε να πάρει ο Γηραιός.
  • Η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες είναι ο Ολυμπιακός Βόλου ο οποίος πλέον έχει στο ενεργητικό του 11.
  • Ανταλλαγή ανακοινώσεων έγινε μετά το τέλος του αγώνα.Η μεν ΠΑΕ Ηρακλής κατήγγειλε επίθεση που δέχτηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομάδας,ενώ άμεση ήταν η απάντηση του Ολυìðéáêïý Âüëïõ:«¸êðëçêôïé äéáâÜóáìå ôçí áíáêïßíùóç äéáìáñôõñßáò ôçò ÐÁÅ ÇÑÁÊËÇÓ, áöïý äåí ãíùñßæïõìå óå ðïéï ðåñéóôáôéêü áíáöÝñïíôáé. Áí óõíÝâç êÜôé ôÝôïéï, äéáðëçêôéóìüò ìå åêðñüóùðï áðü ôç Èåóóáëïíéêéþôéêç ÐÁÅ äåí Ý÷ïõí ðáñÜ íá ôï êáôáããåßëïõí ïíïìáóôéêÜ, þóôå íá âñåèåß ï Ýíï÷ïò.Ç ìüíç áñíçôéêÞ åéêüíá áðü ôï óçìåñéíü áãþíá åßíáé üôé 50 áëÞôåò ðñïóðÜèçóáí íá ìðïõí óôï ãÞðåäï ÷ùñßò åéóéôÞñéï êáé óôç óõíÝ÷åéá îÝóðáóáí ôá âßáéá ÝíóôéêôÜ ôïõò, óðÜæïíôáò êáèßóìáôá êáé ðñïêáëþíôáò óïâáñÝò æçìéÝò óôç öõóïýíá ôùí áðïäõôçñßùí, äçëáäÞ ðñïêáëþíôáò æçìéÝò óå äçìüóéá ðåñéïõóßá, üðùò åßíáé ôï Ðáíèåóóáëéêü ÓôÜäéï.» 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...