Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κωμωδία στο Πανθεσσαλικό!

Αυτό που είδαμε σήμερα στο Πανθεσσαλικό μάλλον μπάσκετ θύμιζε...ή καλύτερα κωμωδία!
Ο Καλόπουλος σφύριζε οτιδήποτε πλησίαζε να χαρακτηριστεί ως επαφή στους παίκτες του Ολυμπιακού Πειραιώς,«έπνιξε» πέναλτι πάνω στον Σολάκη,χάρισε κίτρινες κάρτες και έκανε τα πάντα για να εκνευρίσει την ομάδα και τους 15.000 φίλους της που μαζί με 8.000 φιλοξενούμενους κατέκλυσαν το Πανθεσσαλικο.Το μοναδικό γκολ που έκρινε την συνάντηση προήλθε από μη τήρηση του fair-play από τους παίκτες του Πειραιά.Παρά αυτά η ομάδα του Βόλου ήταν μακριά από το καλό της εαυτό και απογοήτευσε με την εμφάνισή της.


Η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ σε μια φάση που δεν τήρησε το fair-play.Ο Αλβάρεζ σωριάστηκε τραυματισμένος και ο Φουστέρ εκμεταλλεύτηκε την περίσταση,βγήκε μπροστά έδωσε στον Ριέρα ο οποίος του ξαναγύρισε την μπάλα πλασάροντας τον εκτός θέσης Γιακούποβιτς.Μέχρι το 33΄ ο Πειραιάς έλεγχε το παιχνίδι και έχασε ακόμα μια ευκαιρία με σουτ του  Μιράλας.Έπειτα ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για την ισοφάριση.Η ωραία σέντρα του Μόνχε στο 38' από αριστερά βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μπρέσκα, αλλά η κεφαλιά που έκανε εκείνος μπλοκαρίστηκε από τον Πάρντο!Στο επόμενο λεπτό σε ωραία αντεπίθεση από αριστερά, ο Μόνχε προσπάθησε να βρει μέσα στην περιοχή τον Μπρέσκα, αλλά οι Παπαδόπουλος και Μοντέστο -παρόλο που πήγαν να μπερδευτούν αρχικά- κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα.Τέλος στο 44' ο Άλβαρες σέντραρε από δεξιά, ο Σολάκης πρόλαβε με το κεφάλι την έξοδο του Πάρντο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα χειρότερος.Επηρεασμένοι από τα συνεχή φαλτσοσφυρίγματα του Καλόπουλου οι παίκτες του Βόλου αναπτυσσόταν ανορθόδοξα,τα άκρα δεν λειτουργούσαν σωστά και οι αντεπιθέσεις χανόταν καθώς στις προσωπικές μονομαχίες οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν ελέω ρέφερι πάντα κερδισμένοι.Οι Πειραιώτες πήγαν το παιχνίδι ακριβώς εκεί που το ήθελαν και αν ο Γιακούποβιτς δεν έλεγε «όχι» σε δύο αξιόλογες προσπάθειες θα είχαν ξεφύγει από τον εύθραυστο 0-1. Μοναδική καλή φάση για τον Ολυμπιακό ήταν το σουτ του Μπρέσκα μετά από ατομική προσπάθεια που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πάρντο. 
Οι παίκτες και ο Σάκης:Ο Ολυμπιακός πέρα από την διαιτησία του Καλόπυλου δεν ήταν ο γνωστός Ολυμπιακός.Η απουσία του Ουμπίντες «κοστίζει» και ο Τικάο,όσο φιλότιμα και αν προσπάθησε,δεν κάλυψε το κενό του.Από τους ερυθρόλευκους έλειπε το κλασικό δεκάρι που θα μοίραζε σωστά τις πάσες.Από την στιγμή που ο φιλοξενούμενος είχε κατοχή,δυσκόλεψε πολύ τους βολιώτες που προσπαθούσαν στο β μέρος να «κάνουν» φάση ανορθόδοξα.Μόνχε και Μπρέσκα βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό.Δεν βοήθησε ιδιαίτερα η αλλαγή στο β μέρος σε 4-4-2 ούτε και οι αλλαγές του Τσιώλη.  

Η σφυρίχτρα:Ο Καλόπουλος «χάρισε» οφθαλμοφανέστατη κάρτα στον Πάντελιτς μόλις στο 8' όταν κατέβασε την μπάλα εσκεμμένα με το χέρι.Καμία κάρτα και στο μαρκάρισμα του Μέλμπεργκ στον Σολάκη από πίσω.Χωρίς τιμωρία έμεινε ο Ολλανδός και 10 λεπτά αργότερα ενώ ο Ιμπαγάσα χρησιμοποίησε το χέρι του χωρίς κανένα και πάλι πρόβλημα.Στο 34 ο Τοροσίδης πετάει κάτω τον Σολάκη με τα δύο χέρια μέσα στην περιοχή και ο Καλόπουλος δείχνει «παίζεται».
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
 14’ Μπερτολίνι, 67’ Τομάς, 90+2' Μαρτίν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:Γιακούποβιτς, Σολάκης (59’ Ακόστα), Ντολεζάι, Ρόκας, Ζέλεσι, Τομας, Καπετάνος (71’ Μητρόπουλος), Μπερτόλντι (46’ Μαρτίν), Μόνχε, Μπρέσκα, Αλβαρεζ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (61’ Τζιμπούρ), Μιραλάς (73’ Ζαϊρί), Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ριέρα (79’ Χολέμπας).
 Είπαν
 Σάκης Τσιώλης.:«Έγινε ένα παιχνίδι που θέλαμε πραγματικά να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα για να συνεχιστεί και μετά το ματς η γιορτή που είχε στηθεί από πριν. Ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο, δημιουργήσαμε δύο-τρεις καλές φάσεις στην αρχή του αγώνα και φυσικά αν εκεί ήμασταν περισσότερο προσεκτικοί ή κάναμε πρώτοι το γκολ, θα μπορούσαμε να ελέγξουμε και τον ρυθμό και τον χώρο του παιχνιδιού. Δυστυχώς δεν έγινε. Σε μία φάση πληρώσαμε την απουσία του Άλβαρες, εκμεταλλεύτηκε τον χώρο ο Φουστέρ που τον φύλαγε ο Άλβαρες, έγινε εκεί το 0-1 και το παιχνίδι ήταν εις βάρος μας.Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε με δεύτερο επιθετικό να πάρουμε χώρο. Προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το ματς, αλλά ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο κοντά στο να πετύχει δεύτερο γκολ, παρά να ισοφαρίσουμε. Στην επανάληψη είχαμε πολλές διακοπές στο παιχνίδι και παρότι είπαμε να πιέσουμε από τα πλάγια τον Ολυμπιακό, δεν μας βγήκε το παιχνίδι. Παίξαμε με έναν μεγάλο αντίπαλο, σίγουρα δεν είναι από τα ματς που τα προγραμματίζεις και λες ότι το έχεις σίγουρο, όμως μέσα από την κατάσταση που έχει δημιουργήσει τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός Βόλου, κοιτάμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Ακολουθούν τα παιχνίδια με Κέρκυρα και Ατρόμητο που είναι πολύ σημαντικά.Σίγουρα υπάρχει ο αντίπαλος. Από την άλλη είχαμε και τα προβλήματα με την απουσία του Ουμπίντες που μοιράζει το παιχνίδι και δεν είναι μονότονο. Ο κύριος λόγος όμως είναι ότι ο αντίπαλος ήταν διαβασμένος. Όπως ξεκινήσαμε το παιχνίδι θα φτάναμε σε περισσότερες ευκαιρίες αν δεν ερχόταν αυτό το γκολ από το πουθενά. Η ομάδα μας ήταν μέτρια, αλλά παίχτηκε και λίγο παιχνίδι με τις διακοπές. Χανόταν συνεχώς ο ρυθμός».
Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στον Κρίστιαν Νέμεθ: «Όσον αφορά στον Νέμεθ, του λείπει ο ρυθμός από τα παιχνίδια, δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση. Θα κοιτάξουμε όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής, μακάρι να παίξει με την Κέρκυρα. Όμως είναι ένα ματς που πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά. Όσον αφορά στη μεταγραφή του Αργεντινού σέντερ φορ, έρχεται αύριο και είναι ο επιθετικός με τα χαρακτηριστικά που ζητάμε. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο παίκτης είναι αυτός που θέλαμε».
Βαλβέρδε: «Ήταν πολύ σημαντική αυτή η νίκη. Διανύουμε μια κρίσιμη εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας δίνουμε δύο καθοριστικά εκτός έδρας παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Καταφέραμε και κερδίσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό.Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Δείτε τι ατμόσφαιρα δημιουργούν και ας παίζουμε εκτός έδρας».
Αχιλλέας Μπέος«Δεν θέλω να σχολιάσω το αγωνιστικό κομμάτι. είμαστε στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα. κέρδισε σήμερα το ποδόσφαιρο. αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνυπάρξουν οπαδοί και των δύο ομάδων σε ένα γήπεδο. Ήταν μια γιορτή. Ας  παραδειγματιστούν οι παράγοντες από το τι έγινε σήμερα στο γήπεδο
Ας  αναλογιστούν οι ειδήμονες που ασχολούνται με διάφορα άλλα, όπως με πως μπορεί μια ομάδα να έχει δώσει ένα παιχνίδι ή όχι. είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου. Εκπροσωπούμε επάξια μια ολόκληρη πόλη. Αν πάμε στον τελικό του κυπέλλου, εύχομαι να πάμε κόντρα στην ίδια ομάδα και να είστε σίγουροι ότι θα το σηκώσουμε. Αρκεί να πάμε κομπλέ.»
Μάριο Μπρέσκα:«Σήμερα μίλησε ο ρέφερι.Δεν έχω κάτι να πω.»
 
Μικρά και πικάντικα
  • Δίπλα στον Αχιλλέα Μπεό κάθισε ο νεοαποκτηθείσας Νέμεθ.
  • Ο Μαρινάκης κάθισε στην ανατολική κερκίδα μαζί με τις ακαδημίες των δύο ομάδων.
  • Χωρίς πολλές νεκρές ζώνες το Πανθεσσαλικό.Μοναδικό σημείο που δεν κάθισαν οπαδοί οι κερκίδες 112 και 212
  • Ο Φερνάντο Σάντος ήταν και αυτός ανάμεσα στους θεατές του αγώνα.
  • 8 με 9000 τελικά οι φιλοξενούμενοι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά που ταξίδεψαν από τις γειτονικές πόλεις αλλά και από όλη την Ελλάδα.
  • «Βάλε ένα γκολ Καλόπουλε» φώναζε σύσσωμο το Πανθεσσαλικό λίγο πριν την λήξη του αγώνα.
  • Δηλώθηκαν 14.757 εισιτήρια.Ο κόσμος που παραβρέθηκε στις κερκίδες ήταν περί των 22.000 θεατές.
  • Αρκετοί ήταν οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι που εισήλθαν στο γήπεδο με πλαστά εισιτήρια για μία ακόμα φορά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...