Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Την ξεφτίλισε !

Ο Ολυμπιακός έκανε ακόμα ένα πάρτι στο ΟΑΚΑ.Θύμα του αυτή την φορά η ΑΕΚ την οποία ξεφτίλισε....
Το 0-4 απλά μιλάει από μόνο του.Ο Ολυμπιακός Βόλου απλά έκανε την πλάκα του και ξεπουπούλιασε τον δικέφαλο ο οποίος ανήμπορος να αντιδράσει παρακολουθούσε τον Σανκαρέ,τον Ούμπι τον Μόνχε και τον Καπετάνο να «σκίζουν» τα δίχτυα του Σάχα και να μετατρέπουν την ΑΕΚ σε έρμαιο των ορέξεών του.


Το πρώτο ημίχρονο ανήκει ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό ο οποίος κυριάρχησε.Το στήσιμο και οι αυτοματισμοί της ομάδας λειτούργησαν άψογα και ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος μετά από σέντρα του Ούμπιντες από αριστερά,με τον Μόνχε να πιάνει τη "σκαστή" κεφαλιά, αλλά ο Σάχα κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ!Στο κόρνερ που ακολούθησε ο Σανκαρέ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους.Η μη ουσιαστική κατοχή της μπάλας από την ΑΕΚ διακοπτόταν από τις «εκρηκτικές» αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού που προσέφεραν θέαμα στην φίλαθλη Ελλάδα.Έτσι σε νέα εξαιρετική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, η μπάλα στρώθηκε στον Καπετάνο, αλλά το σουτ που έκανε εκείνος έφυγε πάνω από τα δοκάρια.Στο 19 ήρθε το 0-2 με μια ακόμα φοβερή προσπάθεια.Ο Καπετάνος βρίσκει τον Ούμπιντες, ο οποίος παρά την πίεση που δέχεται,εκτός ισορροπίας,πλασάρει εύστοχα τον Σάχα και κάνει το 0-2.H ομάδα μας παρά το 0-2 δεν σταμάτησε.Ο Ούμπι με ένα μακρινό πλασέ προσπάθησε πριν κλείσει το ημίχρονο να βάλει τον Ολυμπιακό ακόμα πιο μπροστά χωρίς να τα καταφέρει.Η καλύτερη και ίσως μοναδική ευκαιρία στο α' μέρος για τους γηπεδούχους ήταν ένα μακρινό σουτ του Καράμπελα το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Γιακούποβιτς.
Στο β μέρος ο Ολυμπιακός έδωσε έδαφος στους γηπεδούχους και τους περίμενε.Η ΑΕΚ δημιούργησε κάποιες τελικές προσπάθειες χωρίς πάντως να απειληθεί ουσιαστικά η εστία του Γιακούποβιτς.Και έπειτα συνέχισε.....Ο Μπρέσκα με εκπληκτική κούρσα στην αντεπίθεση έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Μόνχε από την μικρή περιοχή με πλασέ έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στον Ολυμπιακό!Οι ερυθρόλευκοι βλέποντας τους παίκτες της ΑΕΚ ανήμπορους να αντιδράσουν συνέχισαν το βιολί τους.Ο Μητρόπουλος στο 69' έπιασε την κεφαλιά άουτ.Στο 80' ήρθε το επόμενο γκολ και πάλι μετά από μπαλιά του Μπρέσκα.Βρήκε θαυμάσια τον Καπετάνο και αυτός με σουτ έγραψε το 0-4 συνεχίζοντας το ερυθρόλευκο πάρτι στο ΟΑΚΑ. 
Οι παίκτες και ο Σάκης:Tι να πρωτογράψει κάποιος μετά από τέτοιες νίκες!Ήταν όλοι τους υπέροχοι..
Η σφυρίχτρα:Ο Μάνταλος μάλλον σωστά δεν δίνει το πέναλτι σε καθαρό χέρι του Νασούτι το οποίο θεώρησε ακούσιο.Χαρίστηκε στο Μάκο αφού μετά την κίτρινη που δέχτηκε «επιδίωξε» την κόκκινη προκαλώντας αψιμαχίες μεταξύ των παικτών.Αντ'αυτού έδειξε λανθασμένα κίτρινη στον Σολάκη για καθυστέρηση.Δεν έδωσε ένα-δύο μαρκαρίσματα-κεφαλοκλειδώματα του Σολάκη στο ύψος της περιοχής των αντιπάλων μας.Κατά τα λοιπά τα πήγε καλά.  
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας (20' λ.τ. Αργυρίου), Γιάχιτς, Μάκος (74’ Γκερέιρο), Ντιόπ, Λαγός (38' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Ούμπιντες (51’ Μητρόπουλος), Μπρέσκα, Καπετάνος, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Σολάκης 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μαγιάννης (Άρτας) 

Είπαν: 
Σάκης Τσιώλης.:«Ηταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για τον αγώνα που κάνουμε ώστε να μαζέψουμε τους βαθμούς που θέλουμε. Είναι μια ιστορική νίκη, όπως και αυτή επί του Παναθηναϊκού. Είναι αφιερωμένη στον υπέροχο κόσμο του Βόλου. Περίμεναν πάρα πολλά χρόνια και νιώθουν υπερήφανοι για την ομάδα τους. Ευτυχήσαμε να βάλουμε νωρίς δύο γκολ με καλό τρόπο παιχνιδιού και από εκεί και πέρα κοντρολάραμε το ματς. Το 0-2 ήταν πολύ σημαντικό γιατί αν προσθέσουμε ότι με το 0-2 η ΑΕΚ έβγαλε περισσότερη κούραση ψυχολογική. Κοιτάμε τη συνέχεια, το ματς που έρχεται με τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Είναι μια πρόκληση αυτό το ματς μετά τις νίκες με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ. Την ΑΕΚ την επηρέασε η κούραση από το ματς του κυπέλλου και το 0-2 ήταν πολύ σημαντικό.
Ο Ούμπιντες έκανε μεγάλη προσπάθεια για να παίξει σήμερα. Νομίζω ότι δεν έχει κάτι σοβαρό, μια διάταση και την Τετάρτη-Πέμπτη θα έχει ξεπεραστεί. Όσο για τα πλέι οφ, είναι σπουδαίο για εμάς να πάρουμε 34 βαθμούς για να σωθούμε και είναι ευχάριστο να βλέπουμε καλύτερα τα πράγματα. Μας κάνει αισιόδοξους η απόδοση μας φέτος, αλλά δεν πρέπει να ξεφύγουμε από τον βασικό μας στόχο, που είναι η παραμονή.
Τέτοιες νίκες αυξάνουν τις υποχρεώσεις μας. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που έρχεται μετά από πολλά χρόνια σε αυτό το επίπεδο. Ο πρώτος στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Για το βαρύ σκορ της ΑΕΚ θα έλεγα ότι σήμερα δεν κάναμε περισσότερες ευκαιρίες από ό,τι με Αρη ή ΠΑΟΚ. Απλά ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Και σε άλλα ματς μπορούσαμε να φτάσουμε σε τέτοιο σκορ.
Ρεαλιστικά πρέπει να κοιτάμε τι ευκαιρίες κάνουμε. Το ίδιο συμβαίνει και στην έδρα μας. Δεν υπάρχει θέμα ότι δε δημιουργούμε εντός. Ισως εκεί υπάρχει άγχος και οι αντίπαλοι παίζουν πιο κλειστά. Ισως δεν έχουμε την ηρεμία για να τελειώνουμε τις φάσεις.
Η στατιστική έδειχνε ότι ο Ολυμπιακός Β. και ο Ολυμπιακός Π. ολοκληρώνουν την κατά κανόνα ανάπτυξη στο παιχνίδι τους. Αυτό έχω να πω και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Εγώ απολαμβάνω το ποδόσφαιρο που πα
ίζουμε.
Σίγουρα θα πρέπει να προστεθούν παίκτες στο ρόστερ για να κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά μας. Ο Ολυμπιακός Β. έχει τις προϋποθέσεις για να δουλεύει και να βελτιωνόμαστε ατομικά και ομαδικά. Έχουμε κοντά τον κόσμο μας και προχωράμε.
Μπορεί οι σέντερ φορ να μην σκοράρουν συνεχώς αλλά κάνουν πολλή δουλειά, τραβάνε τους αντιπάλους και βρίσκουν χώρους οι υπόλοιποι.
Το να πάμε τελικό κυπέλλου θα είναι το ευτυχέστερο αλλά έχουμε πολύ δρόμο. Μακάρι να φτάσει η ομάδα εκεί και να δώσουμε χαρ΄σε όλο το Βόλο.
Η ΑΕΚ άρχισε καλά στο πρώτο 15λεπτο, πίεσε, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και είχαμε την τύχη να μην σκοράρει εκεί. Δεν ήταν τόσο κακή η ΑΕΚ, όσο την έκανε το 0-2. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα και της εύχομαι να πετύχει τους στόχους της. Είναι μεγάλη ομάδα και θα ξεπεράσει τις δυσκολίες. Πρέπει να δει το αύριο
Στάθης Ρόκας:«Παίξαμε έξυπνα και δεν απειληθήκαμε καθόλου από την ΑΕΚ.Ήμασταν πολύ καλύτεροι και πήραμε μια σημαντική, ιστορική και σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου.Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ για να καταλάβουμε ότι έχουμε καλή ομάδα.Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά από 20 χρόνια είναι στην Α’ Εθνική, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά για ότι καλύτερο».
Ηλίας Σολάκης:«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Η ΑΕΚ ήταν κουρασμένη, εμείς το πιστέψαμε και καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη του αντιπάλου μας, πιέσαμε και πήραμε τη νίκη.Αυτό που θέλουμε πρωτίστως είναι η παραμονή, ωστόσο εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες θα διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη. Στόχος μας βέβαια είναι και το Κύπελλο».
Κώστας Καπετάνος:«Εγώ πιστεύω ότι ερχόμενοι εδώ από το Βόλο, θέλαμε μια καλή εμφάνιση γιατί υπήρχαν συνεχόμενα παιχνίδια και κούραση, όπως και για τον αντίπαλο.Με τον τρόπο που παίξαμε διεκδικήσαμε τη νίκη και αυτή ήρθε δίκαια. Η ΑΕΚ δε μας πίεσε, δεν έδειξε να έχει καμία αντίδραση.Ήταν η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στην ιστορία του. Όλοι είναι δίπλα μας, δουλεύουμε πολύ καλά, ο κόσμος είναι δίπλα μας. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, προσγειωμένοι για ότι καλύτερο έρθει.Το κλειδί είναι ότι εδώ και 18 μήνες με τον κ. Τσιώλη, αλλά και κάποια παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα, δουλεύουμε ένα στιλ παιχνιδιού. Το δουλεύει ο προπονητής μαò κάθε μέρα και κάνουμε αυτά που ζητάει στην προπόνηση. Αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο.Δεν έχουμε τα μεγάλα ‘ονόματα’ να τα περιμένουμε όλα από ένα παίκτη. Είμαστε όμως ένα δυνατό σύνολο κι αυτό το δείχνουμε στο γήπεδο.Δεν είχαμε σήμερα πολλές ευκαιρίες όπως τις άλλες φορές, πέρα από το διάστημα που η ΑΕΚ ανοίχτηκε και βγαίναμε εύκολα στην κόντρα, κάναμε όμως τέσσερις καλές ευκαιρίες και τις κάναμε όλες γκολ. Το λέγαμε και τα παιδιά στα αποδυτήρια, ότι έσπασε επιτέλους η γκαντεμιά».

Χιμένεθ:«Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες προέρχονταν από νίκες στο Κύπελλο. Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ από κακή λειτουργία της άμυνας. Με τον τραυματισμό Δέλλα και το δεύτερο γκολ τελείωσαν όλα. Βάρυναν τα πόδια μας. Με την κούραση που είχαμε και τη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε, δεν είχαμε πλέον καμία τύχη. 
Αυτοί είμαστε και αυτό είναι το ρόστερ. Είναι λίγοι οι παίκτες. Αν είχαμε προηγηθεί ή βάζαμε ένα γκολ γρήγορα, θα μπορούσαμε να πάρουμε. Αυτό δεν έγινε και το κακό αυτό αποτέλεσμα τα λέει όλα. Αν σε 13 λεπτά δέχεσαι δύο γκολ, βαραίνουν τα πόδια. Την Τετάρτη είχαμε χαρά, σήμερα όχι. Μέσα στο 2011 έχουμε χρησιμοποιήσει σε όλα τα ματς τους ίδιους παίκτες. Ήμασταν κουρασμένοι όπως βέβαια και ο Ολυμπιακός Βόλου αλλά το θετικό αποτέλεσμα τους έδωσε φτερά στα πόδια και σε μας πέτρες. 
Είμαι πολύ στενοχωρημένος από αυτό το ματς. Μας σκοτώσανε στην αντεπίθεση. Εκεί που ήμουν παίζαμε τρία ματς συνεχόμενα και κάναμε ροτέισον, δεν γνωρίζω αν ξέρετε την έννοια. Θα έπρεπε να κάνουμε 6-7 αλλαγές. Εμείς θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που δεν ανταποκρίθηκαν, άλλοι τα έδωσαν όλα και άλλοι όχι, κάποιοι απλά δεν μπορούσαν. Θα μπορούσαμε να παίξουμε και με τέσσερα παιδιά από τα φυτώρια. 
Κάναμε ακριβώς το αντίθετοι από αυτό που έπρεπε. Πάντα μιλάμε 30 λεπτά για τακτική πριν το ματς. Υπήρχε πρόβλημα με τις αντεπιθέσεις, το είχαμε πει αφού το ίδιο είχε γίνει με την ίδια ομάδα στον πρώτο γύρο. Προσπαθήσαμε να παίξουμε επιθετικά, αλλά κάποιοι είχαν μολύβι στα πόδια. Αυτό είναι το μικρό ρόστερ. Όταν παίζεις Τετάρτη-Σάββατο μόνο αν καταφέρεις να προηγηθείς παίρνεις κάτι, αλλιώς έχεις κάτι καταστροφικό όπως εδώ απόψε. 
Είναι πολλά που πρέπει να διορθώσουμε. Υπάρχει κόσμος που δουλεύει για αυτό. Οι μεγάλες ομάδες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν δύο παίκτες για κάθε θέση. Έχουμε πολλά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί. Ο Δέλλας τραυματίζεται και αναγκάζομαι να τον βάζω συνέχεια γιατί δεν έχω άλλον. Αυτοί είμαστε, αυτά έχει το μικρό ρόστερ».
Μικρά και πικάντικα

Απόλυτα φιλόξενοι αποδείχτηκαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι προσπάθησαν να απομακρύνουν τον Αχιλλέα Μπεό από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δήλωσε για το συμβάν: 
«Η παρουσία μου στα αποδυτήρια ήταν απολύτως νόμιμη, αφού εγώ είμαι δηλωμένος στο φύλλο αγώνα, σε αντίθεση με τους άλλους που βρίσκονταν εκεί από την ΑΕΚ. Καλύπτουν τα δικά τους εγκλήματα οι άνθρωποι της ΑΕΚ με αυτά που υποστηρίζουν. Εκεί ήταν ο παρατηρητής και ο διαιτητής και ας βγουν να με διαψεύσουν. Εγώ είμαι κανονικά εκεί, όχι σαν τους φουσκωτούς που έχουν βάλει από την ΑΕΚ. Αλλά θα μου πεις, αυτοί τους πληρώνουν; Αυτοί που έφτασαν μια τόσο ιστορική ομάδα στην κατάσταση που βρίσκεται;»
Ο μεγαλομέτοχος παρακολούθησε το παιχνίδι από σουίτα του ΟΑΚΑ καθώς αρκετοί οπαδοί της ΑΕΚ κινήθηκαν προς τα επίσημα.
Ήταν η  μεγαλύτερη ήττα της ΑΕΚ στην ιστορία της στην Α' εθνική κατηγορία!
Αποδοκιμάστηκαν στο τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες της ΑΕΚ από τους οπαδούς τους εν χορώ.
Περίπου 10.000 θεατές βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.
«Μετά από τσόντες δεν κάνω δηλώσεις»,είπε ο Αχιλλέας Μπέος εκνευρισμένος από τα όσα προηγήθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ αλλά ταυτόχρονα ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας.
Ο Στράτος Γιδόπουλος βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και μάλλον δεν ευχαριστήθηκε από αυτά που έβλεπε.. 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...