Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Πλώρη για ημιτελικό!

Επαγγελματικός και αποτελεσματικός ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου στο νησί των Φαιάκων όπου νίκησε την τοπική Κέρκυρα εύκολα με σκορ 0-2 βάζοντας γερές βάσεις για την πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι ερυθρόλευκοι μπόρεσαν επιτέλους να σκοράρουν μετά από τρία παιχνίδια αφλογιστίας γεγονός που συνέπεσε με την επιστροφή του Χάβιε Ουμπίντες. 

O Ολυμπιακός  στο α' μέρος έδωσε έμφαση στην άμυνά του και με γρήγορες αντεπιθέσεις απείλησε την Κέρκυρα η οποία ήταν πιο στατική και έκανε 2-3 τελικές προσπάθειες μόνο από στημένα.Ο Ολυμπιακός πιο ουσιαστικός με προωθημένο τον αξιόμαχο Σολάκη ο οποίος συνεπικουρούμενος από τον γρήγορο Ακόστα ο οποίος βοήθησε αρκετά δημιούργησε πίεση στα καρέ των γηπεδούχων

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός «έψαξε» τις πλαγιοκοπήσεις από την δεξιά πλευρά της άμυνας της Κέρκυρας εκμεταλλευόμενοι τις καθυστερημένες επιστροφές του Γκουστάβο.Έτσι στο 26' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σολάκη από τον Παρασκευαίδη.Ο Μόνχε ευστόχησε κάνοντας το 0-1.Η Κέρκυρα αν και έπαιξε με 10 παίκτες στο υπόλοιπο του ημιχρόνου,δεν κλείστηκε αλλά και δεν κατάφερε να γίνει απειλητική.αφού η εδαφική της υπεροχή ήταν ανούσια.Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει ψηλά ως συνήθως και δημιούργησε κάποιες υποψίες ευκαιριών.

Στο β μέρος ο Ολυμπιακός άρχισε με την ίδια συντηρητική συνταγή.Άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους γηπεδούχους και προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις.Και τα κατάφερε άριστα αφού αφότου προειδοποίησε δύο φορές με τον Μπρέσκα,ο Μάρτιν μετά από κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα εξασφαλίζοντας σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση.Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Ούμπι, που επέστρεψε μετά το παιχνίδι με τις Σέρρες έστω ως αλλαγή,να μην μπορεί να πλασάρει σωστά τον Αποστολίδη.Ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μια ευκαιρία μετά από όμορφο συνδυασμό Καπετάνου,Μαρτίν και Ούμπιντες με το σουτ να αποκρούει ο πορτιέρο της Κέρκυρας.


Οι παίκτες και ο Σάκης:Mάς άρεσαν οι Μόνχε και Ακόστα.Με την είσοδο του Ούμπι ο Ολυμπιακός έκανε τρεις ευκαιρίες.
Η σφυρίχτρα:Ο βοηθοί του αγώνα «έκοψαν» λανθασμένα τρεις φορές τον Ολυμπιακό δείχνοντας οff-site.Δύσκολη η φάση του πέναλτι δεν μπορεί ούτε από τα βίντεο να φανεί αν υπάρχει επαφή.Από την στιγμή πάντως που σφυρίχτηκε καλώς βγήκε η κόκκινη κάρτα.Κατά τα λοιπά ο Θάνος δεν τα πήγε άσχημα αφού δεν είχε άλλες δύσκολες φάσεις.
Κέρκυρα:Αποστολίδης, Γκουστάβο, Παρασκευαΐδης, Λαμπρόπουλος (74' Στολτίδης), Κοντοδήμος, Μακρής, Χαμπλ, Φλαβίνιο (61' Καλαντζής), Επστάιν, Γιάντσης, Ηλ. Ιωάννου (69' Τσίγκας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης):Ρόκα, Τομάς, Μπρέσκα (78' Ουμπίντες), Καπετάνος, Άλβαρεζ, Σανκαρέ, Ακόστα (55' Ζαραδούκας), Ρόκας, Σέλεζι, Μόνχε, Σολάκης (64' Μαρτίν).

Κίτρινες:13’ Μαϊστόροβιτς, 87' Στολτίδης - 19’ Σέλεζι      Κόκκινες:Παρασκευαίδης

Είπαν:
Σάκης Τσιώλης.:«Είναι ενδιαφέρον ότι βρισκόμαστε στους 8 του Κυπέλλου αλλά σήμερα και οι δύο ομάδες κάναμε διαχείριση ενόψει πρωταθλήματος Είμαι ευχαριστημένος για τη μεγάλη νίκη που πετύχαμε, ωστόσο κερδίσαμε μόνο το πρώτο ημίχρονο.
Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο πρωτάθλημα και στη δύσκολη συνέχεια. Ο Ακόστα στα πρώτα 30 λεπτά, έδειξε θετικά χαρακτηριστικά, έδειξε πως έχει τα στοιχεία που περιμένουμε και πιστεύω ότι τις επόμενες 15-20 ημέρες θα είναι έτοιμος. Μετά το πέναλτι άλλαξαν οι ισορροπίες στο παιχνίδι και αποκτήσαμε πλεονέκτημα. Όσο για τον Ουμπίντες είναι θετικό ότι στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν έδειξε να έχει πρόβλημα και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα διότι μας είχε λείψει πολύ αυτές τις 20-25 μέρες».
Μπάντοβιτς:«Ήταν αρνητικό το αποτέλεσμα για μας. Μέχρι τη φάση του πέναλτι είμαστε καλοί και είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ωστόσο η αποβολή του παίκτη σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα παιχνίδια αυτών των ημερών μας επηρέασε πολύ και έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση μας. Η προσοχή μας στρέφεται στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Λάρισα, το Σάββατο».
Μικρά και πικάντικα
  • Αρκετός κόσμος παρακολούθησε τον αγώνα αν και καθημερινή.Περί των 2000 θεατών βρέθηκαν στο γήπεδο της Κέρκυρας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...