Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Κρίμα τον κόσμο...

Την ανεξήγητη υποχώρησή του στο β ημίχρονο πλήρωσε ο Ολυμπιακός Βόλου και έδωσε δικαιώματα στην Λάρισα να «τσιμπήσει» ανέλπιστα τον βαθμό της ισοπαλίας με ένα τυχερό γκολ.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν ένα καλό ημίχρονο και μπορούσαν να σημειώσουν περισσότερα τέρματα.Πρωταγωνιστής του αγώνα οι 15.000 φίλοι του Ολυμπιακού που έφυγαν απογοητευμένοι από τον Ολυμπιακό του β' ημιχρόνο.Νοκ άουτ ο Ούμπιντες,κόκκινη ο Μόνχε...

Ο  Ολυμπιακός Βόλου στο α' ημίχρονο είχε σαφέστατη υπεροχή έναντι της Λάρισας η οποία χωρίς σχέδιο και με ανάπτυξη «παλαιού τύπου» προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Γιακούποβιτς.Αυτό το κατάφερε μόλις μια φορά στο 16' με σουτ του Βενετίδη.Κατά τα άλλα όλο το α'΄μέρος ανήκει στον Ολυμπιακό ο οποίος με τον Ούμιντες στα δεξιά ανεβοκατέβαζε τον ρυθμό του παιχνιδιού όπως αυτός ήθελε.Μόλις στο 8' ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπρέσκα, ο Μόνχε σούταρε απευθείας, αλλά ο Αμπάρης έπεσε στη δεξιά γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά! Το ίδιο έκανε και στο δεύτερο σουτ του Μπρέσκα, ο οποίος είχε πάρει σε πλάγια θέση την επαναφορά! Στο 20' το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τον Αμπάρη μετά από σουτ του Μάρτιν.Στο επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό.Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Μάρτιν έπιασe την πρώτη κεφαλιά και ο Μόνχε -που παραμόνευε στο δεύτερο δοκάρι- τη έστειλε, επίσης με το κεφάλι, στα δίχτυα!

Κι ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε πως θα συνεχίσει το πάρτι του, στο β ημίχρονο αφού άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο με ένα σουτ του Ούμπι να μπλοκάρει ο Αμπάρης,οι ερυθρόλευκοι «έσβησαν τις μηχανές».Ο Ολυμπιακός δεν πρέσαρε ψηλά και η ομάδα οπισθοχώρησε και έδωσε όλο το γήπεδο στην αντίπαλό του.Η Λάρισα το εκμεταλλεύτηκε και δημιούργησε με την σειρά της κάποιες ευκαιρίες με τον Μετίν να είναι ο κορυφαίος παίκτης της.Στην δεύτερη ουσιαστικά ευκαιρία ο Μετίν πέτυχε ένα πολύ τυχερό γκολ αφού σε δεύτερο σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε το Ντολεζάι και ξεγέλασε τον Γιακούποβιτς κάνοντας το τελικό 1-1 .Ο Ολυμπιακός έπαιξε για 12 λεπτά με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Μόνχε με απευθείας κόκκινη.


Ο Κωσταντινέας έπαιξε όπως συνηθίζει...φιλοξενούμενο.Σχολαστικά εκενευριστικός στα σφυρίγματά του «δεν είδε» καθαρό χέρι του πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής της Λάρισας στο 12'.Στο 55' ενώ ο Κουζέν ήταν στο έδαφος οι συμπαίκτες του δεν σταμάτησαν το παιχνίδι αφού θέλησαν να τελειώσουν την επίθεσή τους και ο ρέφερι αποφάσισε να το διακόψει στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού όπου και έφευγαν 4 επιθετικοί των γηπεδούχων με 3 αμυντικούς της ΑΕΛ.Στο 71' ο Κωσταντινέας χάρισε την δεύτερη κίτρινη σε καθαρή αγκωνιά του Νταμπίζα.Οι Λαρισαίοι διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ του Μετίν.Η φάση είναι οριακή.Στο πάγωμα της φάσης ο Μετίν πάντως φαίνεται καθαρά πως είναι σε θέση οφ-σάιτ.Δίκαιη η αποβολή του Μόνχε.To μαρκάρισμα όμως που του προηγήθηκε στην συγκεκριμένη φάση ήταν τράβηγμα-φάουλ του Ταυλαρίδη,που έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα. 


Ο Νταμπίζας έκανε τα πάντα για να χαλάσει το παιχνίδι αφού αυτός μαζί με τον Κατσαρό ήταν οι μοναδικοί που καταλάβαιναν τι σημαίνει το συγκεκριμένο ματς για τους γείτονες.Ερειστικός σε όλο το παιχνίδι έπρεπε να αποβληθεί σε 3 φάσεις.


O Ουμπίντες έπαιζε τραυματίας όλο το β' μέρος.Αυτό σε συνδυασμό με την άνοδο της Λάρισας λόγω...Μετίν,έκανε τα κέντρο του Ολυμπιακού να αποδυναμωθεί.
Ανεπανάληπτος ο κόσμος του Ολυμπιακού.Περισσότεροι από 15.000 φίλοι της ομάδας κατέκλυσαν το Στάδιο και έδωσαν χρώμα στις άχαρες κερκίδες του.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Ψυχογιός, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζαραδούκας (83' Καπετάνος), Αλβάρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα (66' Πλιάγκας), Ντολεζάζ, Μάρτιν (76' Σολάκης).
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): 
Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Ρομέου, Βελάσκο, Κανόμπιο (74' Αμπουχατζίρα), Πούρι (46' Γκέρεμι), Κατσιαρός (46' Μετίν).


Είπαν:
Σάκης Τσιώλης «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο «Πανθεσσαλικό». Είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Αυτό έγινε διότι οι εμφανίσεις των παικτών και η εικόνα της ομάδας κατάφερε να τους φέρει στο γήπεδο.Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο πρεσάραμε σωστά και δημιουργήσαμε ευκαιρίες από τα άκρα και τον άξονα. Πετύχαμε ένα γκολ, όμως θα μπορούσαμε να πετύχουμε άλλο ένα και να τελειώσουμε το ματς. Στην ανάπαυλα μιλήσαμε και είπαμε ότι η Λάρισα θα παίξει το τελευταίο της χαρτί. Έπρεπε να δουλέψουμε στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν ήμασταν καλοί σε αυτό. Γι' αυτό και βάλαμε έναν γρήγορο παίκτη στα άκρα, τον Πλιάγκα. Δεν είχαμε την καθαρή πάσα στον κενό χώρο και δυσκολευτήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος δημιούργησε τις ευκαιρίες. Παίζει ρόλο και ο αντίπαλος για την εμφάνιση που κάνεις. Η Λάρισα ρίσκαρε. Το ματς ήταν ρώσικη ρουλέτα.Ο Μόνχε είναι ένας βασικός παίκτης. Είναι απώλεια, αλλά θα τον αντικαταστήσουμε.Στο ματς του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ οΟυμπίντες θα μείνει εκτός γιατί αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Ο Μόνχε αποβλήθηκε και μάλλον δεν θα παίξει και ο Ζαραδούκας, που έχει ένα μυικό πρόβλημα».
Αχιλλέας Μπέος:«Ήταν ένα ματς που μας στενοχώρησε. Κρατάμε τα θετικά, την παρουσία του κόσμου και το γεγονός ότι δεν άνοιξε μύτη. Στείλαμε μήνυμα ότι δικαιούμαστε πολλά περισσότερα από την πίτα του ποδοσφαίρου.Υπήρχε η αντιπαλότητα με τη Λάρισα, αλλά δεν έγινε τίποτα. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την δυνατότητα να καθαρίσει το παιχνίδι.Το σημαντικό για εμένα είναι ότι η ομάδα παίζει ένα ποδόσφαιρο που βλέπει την κάθε ομάδα στα μάτια. Οι βαθμοί δεν είναι λίγοι θα μπορούσαμε να έχουμε και περισσότερους. Θέλω να έχουμε διάρκεια. Από την αρχή του πρωταθλήματος θέλουμε να σωθούμε γρήγορα και μετά να διεκδικήσουμε μια διάκριση». 
Μικρά και πικάντικα 
  • 200 οπαδοί της Λάρισας προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο τρένο για Βόλο αλλά η αστυνομία τους απαγόρευσε την μετάβαση στην πόλη μας.Άλλους 100 φίλους της ΑΕΛ σταμάτησε η αστυνομία στα διόδια του Μοσχοχωρίου και μερικούς στην είσοδο της πόλης του Βόλου.
  • 15.000 (11.097 εισιτήρια) θεατές καιρό είχε να δει το ποδόσφαιρο της περιφέρειας.
  • Τριπλό το κακό αφού Μόνχε,Ουμπίντες και Ζαραδούκας χάνουν το παιχνίδι στην Κρήτη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...