Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Θα δικαιώσω τον πρόεδρο!

Ήταν 10 Αυγούστου όταν ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωνε την επιστροφή του Μάριο Μπρέσκα στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον είχε θέσει εκτός πλάνων και ο 31χρονος επιθετικός σκεφτόταν όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. «Αν δεν μου τηλεφωνούσε ο Αχιλλέας Μπέος θα σταματούσα», εξομολογείται στην «Εξέδρα» ο Σλοβάκος, μόλις λίγες ώρες μετά το σαββατιάτικο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.
Ένα ονειρικό ντεμπούτο, αφού πρώτα τιμήθηκε από τον Πανιώνιο για την τριετή προσφορά του και μετά ήρθε από τον πάγκο για να κεράσει φαρμάκι τους Κυανέρυθρους, σκοράροντας το «χρυσό» γκολ των Θεσσαλών. Ο Μπρέσκα έχει μάθει να ζει με την αμφισβήτηση εξαιτίας του κλειστού χαρακτήρα και των... κιλών του. Πιστεύει όμως τόσο πολύ στον εαυτό του, που υποσχέθηκε να βρει δίχτυα και απέναντι στον Εργοτέλη. Δεν έκρυψε ότι ο στόχος της παραμονής είναι δύσκολη υπόθεση, ζήτησε 20.000 οπαδούς στο Πανθεσσαλικό και έκανε μία αφιέρωση - έκπληξη για το τέρμα που σημείωσε στη Νέα Σμύρνη.
Αφιερωμένο εξαιρετικά

Ο Μπρέσκα αγαπήθηκε πολύ από τους οπαδούς του Πανιωνίου και ένιωσε υπέροχα στην προχθεσινή επιστροφή του στη Νέα Σμύρνη. Πού οφείλεται αυτή η αγάπη; «Παίζω καλά, γι’ αυτό», είπε χαριτολογώντας και συνέχισε: «Ο Μάριο αγωνίζεται με την καρδιά, όχι με τα λεφτά. Πέρασα τρία φοβερά χρόνια στον Πανιώνιο, έκανα φίλους και αγαπώ πολύ τους οπαδούς του. Με συγκίνησαν που μου έστελναν στο facebook ευχές για την επιστροφή μου». Όσο για το γκολ; «Το αφιερώνω στον Κωνσταντίνο Τσακίρη που δεν με ήθελε στην ομάδα. Οι οπαδοί με ήθελαν, εκείνος όχι. Δεν ξέρω γιατί. Ο Πανιώνιος δεν έπαιξε καλά το Σάββατο. Εύχομαι να βρει τον δρόμο του».

Οι πρώτες εντυπώσεις

Με τη λήξη του αγώνα ο Μπέος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους στα αποδυτήρια και απευθυνόμενος στον Μπρέσκα του είπε: «Τουρίστα, τελικά είσαι καλά;», προκαλώντας το γέλιο του Σλοβάκου, ο οποίος μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις του στον Ολυμπιακό Βόλου. «Έχουμε καλή ομάδα, προπονητή με καρδιά, αλλά θέλουμε καλύτερη τελική πάσα. Αν βρούμε λύση σε αυτό, τότε όλα θα πάνε καλά. Είμαστε βέβαια πολύ καλοί στο κέντρο. Ο Αλβάρεζ με τον Ρίκκα τα πήγαν εξαιρετικά». Σχετικά με τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται ο ίδιος, απάντησε: «Όπου μου ζητήσει ο προπονητής. Δεξιά, αριστερά, στο κέντρο, μπροστά, ακόμα και αμυντικός».

«Θέλω 20.000 οπαδούς»
Ο στόχος της παραμονής θα είναι δύσκολος για τον Ολυμπιακό Βόλου και ο 31χρονος επιθετικός εκτιμά ότι τον Δεκέμβριο θα φανεί μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ομάδα. Ξέρει όμως ήδη τι χρειάζεται: «Θέλω 20.000 οπαδούς στο γήπεδο. Με τόσους οπαδούς θα μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, αφού μετά τον Εργοτέλη έχουμε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Το επίπεδο είναι ανεβασμένο και όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Προσωπικά θέλω νίκη σε κάθε ματς και γκολ κόντρα στον Εργοτέλη. Αν πάρουμε και ένα 0-0 στην καυτή έδρα της Τούμπας, θα είναι σούπερ»!

Ο «εφιάλτης» της Κύπρου
Αρκετοί ήταν αυτοί που... μαγκώθηκαν στο άκουσμα της μεταγραφής του Μπρέσκα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Σλοβάκος άσος παρουσιαζόταν ως εναλλακτική λύση και μερίδα οπαδών των Ερυθρολεύκων περίμενε κάτι διαφορετικό. Ο ίδιος έδωσε την απάντησή του άμεσα και σκοπεύει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό: «Θα βάλω γκολ και με τον Εργοτέλη σίγουρα. Αν παίζω, θα σκοράρω. Ήμουν βέβαιος ότι αν με έβαζε ο προπονητής θα έβαζα γκολ. Άλλωστε, ξέρω τα πάντα στη Νέα Σμύρνη».

Ο επιθετικός της θεσσαλικής ομάδας αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση έπειτα από όσα πέρασε στην Κύπρο. «Όλοι τα είχαν μαζί μου. Έλεγαν ότι είμαι μαλ…, δεν είμαι καλός, είμαι χοντρός. Έπαιζα καλά και στο επόμενο ματς ήμουν στην εξέδρα. Ο προπονητής στον ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν με υπολόγιζε, έλεγε άσχημα σχόλια σε όσους ενδιαφέρθηκαν να με αποκτήσουν. Με ήθελαν η Ξάνθη και ο Πανσερραϊκός, αλλά μου έλεγαν ότι η πόρτα της Ελλάδας είχε κλείσει για μένα.
Αν δεν μου τηλεφωνούσε ο πρόεδρος θα είχα σταματήσει την μπάλα». Όσο για την πρώτη κουβέντα του Αχιλλέα Μπέου στο τηλέφωνο; «Με ρώτησε πόσα κιλά είμαι...», είπε γελώντας και υποστήριξε: «Έχω ένα επιπλέον κιλό. Δύο μήνες δεν έκανα τίποτα. Τώρα τρέχω συνέχεια. Αν χάσω δυο-τρία ακόμα θα είμαι εντάξει. Ο πρόεδρος ρίσκαρε που με πήρε στην ομάδα και θα τον δικαιώσω».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...