Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Έκανε πλάκα στην πλατεία!

Καλύτερος σε όλα ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε εύκολη νίκη με σκορ 0-1 επί του Πανιωνίου,ενώ έχασε πολλές ευκαιρίες να σημειώσει ακόμα περισσότερα τέρματα.
Ο Μάριο Μπρέσκα ήταν ο σκόρερ του παιχνιδιού στο 59' μετά από σέντρα του Μόνχε,στέλνοντας στα ουράνια τους 600 φιλάθλους του Ολυμπιακού ταξίδεψαν στην Νέα Σμύρνη.«Αφιερώνω την νίκη στους φιλάθλους μας»,δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Σάκης Τσιώλης.



Μια εντυπωσιακά εύκολη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου στην πρεμιέρα της επανόδου του στην Σούπερ Λίγκα.Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν κατά κράτος του «Iστορικού» και μαζί με τους 500 φιλάθλους του πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο την φετινή χρονιά.


Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-1-1.Στο α΄ημίχρονο και ενώ η αμυντική λειτουργία ήταν σχεδόν άριστη,στο κέντρο υπήρχαν αρκετές λανθασμένες επιλογές,με αποτέλεσμα να δίνεται η εικόνα ασύνδετης ομάδας.Ο Πανιώνιος βέβαια δεν ήταν καθόλου καλύτερος με τους ερυθρόλευκους να κυριαρχούν.Ο Σάκης Τσιώλης προσπάθησε να διορθώσει τις δυσλειτουργίες του κέντρου,αρχικά αλλάζοντας τους Μόνχε και Ούμπιντες πλευρές και έπειτα τοποθετώντας τον Ούμπιντες στον άξονα των χαφ.Η κίνηση κλειδί έγινε πάντως στο β μέρος όταν στο παιχνίδι πέρασε ο Μπρέσκα και ως πιο επιθετικογενής παίκτης από τον Καπετάνο βοήθησε τα μέγιστα στο να επιτευχθεί η νίκη.




Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με όρεξη το παιχνίδι και μόλις στο 2' ο Σανκαρέ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Καπετάνου,υποχρέωσε τον Μάχο σε δύσκολη επέμβαση.Στο 19' ο Καπετάνος σούταρε εκτός περιοχής αλλά το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μάχο.Ο Πανιώνιος το επόμενο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ολυμπιακού,χωρίς πάντως να δημιουργήσει τελική προσπάθεια σε ένα μπέρδεμα της άμυνας των ερυθρολεύκων.Στο 21' μετά από σέντρα του Τσότσαλιτς, ο Μπάλαμπαν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ στο 34' απομάκρυνε με το κεφάλι ο Λάτκα.Στο επόμενο λεπτό ο Παιώνιος έχασε πολύ καλή ευκαιρία όταν ο Γουνδουλάκης βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιακούποβιτς ο οποίος δεν κάλυπτε σωστά το σώμα του με τον πρώτο να κάνει άσχημο πλασέ και την μπάλα να περνά άουτ.

Ο Ολυμπιακός στο β μέρος κυριάρχησε κατά κράτος σε όλες τις γραμμές.Στο 51' ο Ούμπιντες προειδοποίησε τους γηπεδούχους και στο 59' μετά από κούρσα του Μόνχε από τα δεξιά ο Μπρέσκα πλάσαρε κάνοντας το 0-1 μέσα σε τρελά πανηγύρια των βολιωτών στην κερκίδα.Ο Ολυμπιακός έπειτα είχε τρεις ακόμα κλασικές ευκαιρίες να «σφραγίσει» το ματς αλλά καταρχήν το σουτ του Μπρέσκα  πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Μάχο,η κεφαλιά του Μαρτίν αποκρούστηκε σωτήρια από τον πορτιέρο και το δυνατό σουτ του Ούμπιντες είχε την ίδια τύχη.Στα τελευταία λευκά και μετά την αλλαγή του Ζαραδούκα και την αποχώρηση του Μαρτίν,ο Μπρέσκα πέρασε στην κορυφή της επίθεσης.Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε καθόλου και η νίκη ήρθε εύκολα και φυσιολογικά.

Ο Σάκης Τσίωλης δήλωσε στο Νόβασπορτ μετά το τέλος του αγώνα: «Ήταν μια δίκαιη και μεγάλη νίκη και θα μπορούσαμε να να βάλουμε και δεύτερο γκολ.Η αυτοπεποίθηση μας ανεβαίνει στα ύψη και δεν φοβόμαστε τίποτα.Έχουμε τον κόσμο,την ομάδα και έναν ηγέτη σαν τον Αχιλλέα Μπέο»,ενώ λίγο αργότερα στην συνέντευξη τύπου είπε:««Θέλω να ευχηθώ καλό πρωτάθλημα χωρίς βία. Αυτή είναι σημαντική επιτυχία για τον Ολυμπιακό Βόλου όχι για τους τρεις βαθμούς αλλά γιατί είναι η πρώτη μετά από 22χρόνια στην επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία. Στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος, όμως στο δεύτερο ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα και θα μπορούσαμε να το έχουμε τελειώσει νωρίτερα.Τώρα κοιτάμε το ματς με τον Εργοτέλη. Κρατάμε τη νίκη αυτή περισσότερο για τον ψυχολογικό τομέα. Εύχομαι στον Πανιώνιο καλή επιτυχία και πιστεύω ότι θα βρει τον δρόμο του.Μπορεί να έπαιξε ρόλο και το άγχος της πρεμιέρας, όμως σε γενικές γραμμές ήμασταν καλοί, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλω να αφιέρωση τη νίκη αυτή στον κόσμο.Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε φάσεις, σιγά σιγά θα είμαστε αποτελεσματικοί. Στο πρώτο μέρος είχαμε προβλήματα στα άκρα, στο δεύτερο όχι».


«Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη. Όμως, επειδή είδα κόσμο που γνωρίζω από την εποχή που αγωνιζόμουν στον Πανιώνιο, είδα του ‘’Πάνθηρες’’ να με επευφημούν, πόνεσε η καρδιά μου…», τόνισε αρχικά ο Μπρέσκα, ο οποίος αγωνιζόταν με τη φανέλα των «κυανέρυθρων», από το 2004 ως και το 2007.«Μπροστά μας έχουμε 29 πολύ δύσκολα παιχνίδια και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο κόσμος ακολούθησε την ομάδα σήμερα».

Ο Σουδός προπονητής του Πανιωνίου Στόρε είπε:«Πρώτα απ' όλα θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό Βόλου για τη νίκη του. Ξεκινήσαμε το ματς καλά, όπως το είχαμε προγραμματίσει. Η πραγματικότητα είναι ότι οι αντίπαλοι μας δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες από στημένες φάσεις. Στο ημίχρονο ήμασταν αισιόδοξοι, είχαμε ευκαιρίες να κερδίσουμε το ματς, αλλά δεχθήκαμε το γκολ σε μια φάση όπου οι αντίπαλοι μας είχανε πολλούς παίκτες στη περιοχή, κάτι που δεν κάναμε εμείς. Το γκολ ήρθε νωρίς και έπρεπε εμείς να κάνουμε ευκαιρίες, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν τις δημιουργήσαμε. Δεν απειλήσαμε τους αμυντικούς αρκετά. Ήμασταν στατικοί. Ελπίζαμε στα τελευταία λεπτά να δημιουργήσουμε πίεση, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σαν μια γενική εικόνα, ήταν μια άσχημη εμφάνιση και άσχημο αποτέλεσμα.»


Ολυμπιακός Βόλου:Γιακούποβιτς, Σέλεσι, Πανκαρέ, Αλβάρες, Μάρτιν (88' Ζαραδούκας), Τόμας, Ρόκας, Ρίκκα, Καπετάνος (46' Μπρέσκα), Μόνχε, Ουμπίντες (90'+3' Καμπάνταης)
Πανιώνιος: Μάχο, Μανιάτης, Φουνκουάγιο, Γιόνσον (64' Χίκα), Λάτκα, Μπάλαμπαν, Γουνδουλάκης (72' Κούκετς), Σιόβας, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (56' Ριέρα)



 Μικρά- Μικρά


  • Στα επίσημα της Νέας Σμύρνης βρέθηκαν οι Φερνάντο Σάντος,αλλά και οι Μπάντοβιτς και Νινιάδης για να «κατασκοπεύσουν» τον Ολυμπιακό Βόλου για λογαριασμό του συνονόματου του Πειραιά.
  • «Ευχαριστώ όλους στον Πανιώνιο.Έχω πολλούς φίλους εδώ»,δήλωσε ο Μάριο Μπρέσκα κατά την βράβευσή του από τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης.Τιμήθηκε επίσης και ο Τ.Γιαννόπουλος.«Στόχος της ομάδας είναι να σωθεί γρήγορα και να παίξει καλό ποδόσφαιρο».δήλωσε.
  • Γύρω στους 4000 φίλαθλους (3550 εισιτήρια) παρακολούθησαν τον αγώνα.500 βολιώτες οπαδοί βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου και «πήραν» σχετικά εύκολα την κερκίδα από τους Πάνθηρες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 
   0         ΑΣΙΣΤ          1
   9        ΤΕΛΙΚΕΣ       11
   6     ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ   5
  13     ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ     21 
  15        ΦΑΟΥΛ        20
  49         ΛΑΘΗ         37 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...