Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Άνοδος!

Στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας σφραγίστηκε η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Σούπερ Λίγκα.
Οι ερυθρόλευκοι ανώτεροι υπέταξαν την αξιόμαχη τοπική ομάδα και την «βούλιαξαν» στην Γ εθνική.Η μαθηματική άνοδος πάντως μετά την ισοπαλία του ΟΦΗ θα ερχόταν ακόμα και με ήττα για τον ερυθρόλευκο σύλλογο.


Ο Σάκης Τσιώλης  μετά την απρόσμενη απουσία του Μόνχε παρέταξε την ομάδα με έμφαση στην λειτουργία του κέντρου και με τον Καπετάνο να τον αντικαθιστά.Η Καλαμάτα έπαιξε αμυντικά με μοναδικό προωθημένο τον Κουτσοσπύρο ενώ στο β μέρος στο χρονικό διάστημα που πίεσε για την ισοφάριση,προωθήθηκαν ακόμα δύο παίκτες.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν για την Καλαμάτα όταν ο Ηλιόπουλος μετά από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά η οποία κατέληξε άουτ.Ο Ροτζέριο απάντησε αλλά η πολύ καλή προσωπική του ενέργεια στο 13' κατέληξε σε κόρνερ.Στην εξέλιξη της φάσης ο Σολάκης έχασε κλασική ευκαιρία όταν από το ύψος του πέναλτι το πλασέ του πέρασε άουτ.Ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ στο 19' με τον Ροτζέριο,αλλά ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του βοηθού Ταρανά ως οφ-σάιτ.Στο 28' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μετά από υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.Στο 33' ο Μπαλτιμάς έσωσε την Καλαμάτα όταν απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Ουμπίντες.Στο 35΄έγινε μια αμφισβητούμενη φάση όταν ο Σολάκης έφυγε στην αντεπίθεση και μόνος του ανατράπηκε από τον Ψυχαγιόπουλο μέσα στην περιοχή του Μπαλτιμά.Ο Δημητρόπουλος υπέδειξε φάουλ και κίτρινη κάρτα στο τελευταίο αμυντικό της γηπεδούχου.Το ημίχρονο κύλισε χωρίς άλλες αξιόλογες φάσεις. 

Στο β μέρος η υπεροχή του αγώνα ήταν μοιρασμένη αφού φάνηκε καθαρά το άγχος να κυριεύει τους παίκτες των ερυθρολεύκων,των οποίων πρώτο μέλημα έγινε η διαφύλαξη του τρίποντου και της ανόδου.Έτσι υπήρξε ένα διάστημα κατά το οποίο ο Ολυμπιακός κλείστηκε και οι γηπεδούχοι πίεσαν χωρίς αποτέλεσμα.Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη ευκαιρία της επανάληψης στο 56' με τον Ροτζέριο να σουτάρει μόλις άουτ.Η Καλαμάτα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 60' όταν ο Χατζής έκανε όμορφο σουτ μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά ο Κηπουρός έκανε θαυμάσια απόκρουση.Η Καλαμάτα πήρε την πρωτοβουλία του παιχνιδιού και πίεσε τον Ολυμπιακό.Οι Ηλιόπουλος και Ετεροβιτς έχασαν ευκαιρίες στο 63 και 65' ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Σολάκη λίγο νωρίτερα με το σουτ του τελευταίου να περνά λίγο άουτ.Ο Μπουλούτ ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από καιρό έχασε καλή ευκαιρία στο 70' με το σουτ του να περνά μόλις άουτ δίπλα από το δοκάρι του Μπαλτιμά.

Ο Κουτσοσπύρος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 83' και στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός καθάρισε το παιχνίδι .Ο Καλαγκάνης ανέτρεψε τον Πλιάγκα μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο Ροτζέριο ευστόχησε από τα εννέα βήματα κάνοντας το 0-2.Ο Πλιάγκας έχασε στο επόμενο λεπτό ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αλλά την τελευταία στιγμή έχασε το κοντρόλ. 

Καλαμάτα (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Μπαλτιμάς, Χατζής, Ψυχογιόπουλος, Αντ. Κωνσταντόπουλος, Ηλιόπουλος (Καμινιώτης), Σιλά, Τσιμικλής (Ετέροβιτς), Καλαγκάνης, Πουρτουλίδης, Παπουτσής, Κουτσοσπύρος.
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Κόρμπος, Ζαραδούκας, Σολάκης(75'Αμπράμοβιτς), Καπετάνος(59'Μπουλούτ), Λιαπάκης, Αρβανίτης, Αλβάρεζ, Ούμπιντες, Ροτζέριο, Κοτίτσας (Πλιάγκας).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ταρανάς (Αθηνών), Χειβιδόπουλος (Αργολίδας)
Κίτρινες: Κουτσοσπύρος (31') Ετέροβιτς (81')- Κοτίτσας (24΄),Αρβανίτης (36')

Δηλώσεις:
Θανάσης Κολιτσιδάκης (προπονητής Καλαμάτας): «Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για την άνοδο που πέτυχε, μια ομάδα που φτιάχτηκε για να πάρει το πρωτάθλημα και τα κατάφερε και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ.Τσιώλη, έναν καταξιωμένο προπονητή όλα αυτά τα χρόνια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Σίγουρα για εμάς δεν είναι και η καλύτερη μέρα, αφού χάσαμε ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα μας, το οποίο μας κρατά χαμηλά. Βέβαια οι ελπίδες δεν έχουν τελειώσει, έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια και αν καταφέρουμε να τα κερδίσουμε νομίζω ότι ίσως καταφέρουμε ένα «μικρό θαύμα» και καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι άουτ. Σχετικά με το παιχνίδι. Εμείς κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν δικαιούμαστε να χάσουμε και μπορούσαμε να έχουμε πάρει και κάτι παραπάνω, ακόμα και τη νίκη, γιατί είμαστε η ομάδα που έκανε τις ευκαιρίες, είμαστε η ομάδα που πίεσε σε όλο το γήπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά όταν δεν βάζεις την μπάλα στα δίχτυα, δυστυχώς δεν μπορείς να κερδίσεις».

Σάκης Τσιώλης (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου): «Είναι μια μεγάλη στιγμή για την Μαγνησία και τον Ολυμπιακό Βόλου μετά από τόσα χρόνια, η ομάδα κατόρθωσε και μαθηματικά να εξασφαλίσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Αρχίζει μια καινούργια σελίδα για τον Ολυμπιακό Βόλου, που έχει μέσα φυσικά τον πρόεδρο, τη διοίκηση και τον κόσμο και θέλω να ελπίζω ότι θα έχει μια λαμπρή συνέχεια. Προσωπικά και χωρίς να κρύβομαι, σίγουρα είναι μια σημαντική στιγμή για οποιοδήποτε προπονητή από το στιγμή που κατορθώνει ο στόχος του να πραγματοποιείται, για την από την αρχή της περιόδου είχαμε βάλει στόχο την άνοδο και είναι πραγματικά μια δικαίωση. Από την άλλη, αυτή η μεγάλη στιγμή, ήρθε μέσα σε μια έδρα και απέναντι σε μια ομάδα, με την οποία έχω ταυτιστεί κατά το παρελθόν αφού ζήσαμε πολύ μεγάλες στιγμές μαζί και κατά κάποιο τρόπο δικαιολογώ και την πικρία κάποιων οπαδών που εκφράστηκαν με διαφορετικό τρόπο. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι κάποιες τέτοιες στιγμές μπορούν να αποβούν και να αποδειχθούν καλές για την ομάδα που τις βιώνει. Μπορεί η ομάδα να ξαναχτιστεί από την αρχή και εξάλλου ιστορία αυτό έχει δείξει, ότι η Καλαμάτα δεν μπορεί να σβήσει. Εύχομαι από την ψυχή μου να αναγεννηθεί και να ξαναφθάσει πάλι στη μεγάλη κατηγορία γιατί εκεί ανήκει ο κόσμος και η ιστορία της και να ευχηθώ στον κ. Κολιτσιδάκη καλή δύναμη και να δώσει τη μάχη της η ομάδα με όσες ελπίδες της έχουν απομείνει. Μακάρι να γίνει αυτό το «μικρό θαύμα» και η ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Η έδρα της Καλαμάτας ήταν πάντοτε από τις καλύτερες και όσες ομάδες έχουν περάσει στην κυριολεξία έχουν «ματώσει» και είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Από την ψυχή μου εύχομαι και πάλι να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη στιγμή για την ομάδα της Καλαμάτας και το μέλλον να είναι καλύτερο».

Παναγιώτης Τσιμικλής (ποδοσφαιριστής Καλαμάτας): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Βόλου για την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία, ήταν η καλύτερη ομάδα και το αξίζει. Εμείς ήμασταν καλύτεροι σήμερα κατά τη διάρκεια του αγώνα, είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και χάσαμε. Ευχαριστούμε πολύ τους φίλους της ομάδας που ήρθαν σήμερα στο γήπεδο και μας βοήθησαν και συνεχίζουμε για τον «τελικό» της Δευτέρας. Να ξέρετε ότι δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη, εκεί θα την πούμε»!

Καπετάνος Κώστας (ποδοσφαιριστής Βόλου): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα, στον προπονητή μας, στον πρόεδρο μας, στον κόσμο, που από την αρχή της χρονιάς, αν και ήρθα στη μέση της περιόδου, είχαν βάλει στόχο την άνοδο και τις βάσεις για το κατόρθωμα αυτό και τελικά, τρία παιχνίδια πριν από το τέλος, εξασφαλίσαμε την άνοδο και είμαστε γι' αυτό πολύ ευχαριστημένοι. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας και θέλουμε να αφιερώσουμε αυτήν την άνοδο στον κόσμο που είναι από την αρχή δίπλα μας κι εγώ προσωπικά στην μπέμπα που έρχεται στη ζωή μας σε μια βδομάδα».  
     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...