Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Όταν παίρνει φόρα...

Μας έχει καλομάθει ο Ολυμπιακός ο οποίος ακάθεκτος «πετάει» από νίκη σε νίκη.


Και αυτή τη φορά την πέτυχε με πιο...επαγγελματικό τρόπο.Ήταν το πρώτο παιχνίδι που η άμυνα του Ολυμπιακού με κορυφαίο τον Ερόλ Μπουλούτ πήρε άριστα 10' και δεν δέχτηκε γκολ.


Ο Θρασύβουλος δημιούργησε την πρώτη φάση του αγώνα με τον Ντελγάδο να σουτάρει από τα δεξιά άουτ.Ο Ολυμπιακός με την γνωστή ανάπτυξη από τα πλάγια πάντως ήταν πολύ πιο ουσιαστικός.Στο 22' μετά από σέντρα του Ούμπιντες από τα δεξιά ,ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Ροτζέριο ουσιαστικά με το σώμα του έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαρτζώκα.Ο ίδιος παίκτης προηγουμένως είχε «προειδοποιήσει» την άμυνα του Θρασύβουλου με μία πολύ επικίνδυνη σέντρα σουτ που έδιωξε με υπερένταση ο πορτιέρο του Θρασύβουλου.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ,έδωσε γήπεδο στον Θρασύβουλο ο οποίος απείλησε στο 31'.Ο Ζαπρόπουλος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την «καρφωτή» κεφαλιά,με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Γλύκου.Από τα πλάγια η αθηναϊκή ομάδα συνέχισε να γίνεται επικίνδυνη.Μετά από νέα σέντρα στο 42' ο Ντελγάδο μπροστά από τον Σωτήρχο έπιασε την κεφαλιά χωρίς καμία πίεση,αλλά ευτυχώς η μπάλα πέρασε άουτ.

Το β' μέρος του παιχνιδιού άρχισε με μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.Σε εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Θρασύβουλου,ο Μπουλούτ παραλίγο να χριστεί σκόρερ καθώς η μπάλα κατευθύνθηκε στο παραθυράκι του Μπαρτζιώκα,με τον τελευταίο να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση.Το μεγαλύτερο μέρος του β' ημιχρόνου πέρασε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Θρασύβουλο,τον οποίο «περίμενε» στο κέντρο του γηπέδου δίνωντάς του την κατοχή της μπάλας.Παρά ταύτα οι ευκαιρίες οι οποίες δημιουργήθηκαν στις δύο εστίες ήταν μετρημένες. Στο 60' ο Χαραλαμπάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Η απάντηση για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο 66' με το εν κινήσει σουτ του Ροτζέριο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα και σ' αυτή τη φάση πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Θρασύβουλου. Με εκτέλεση φάουλ ο Ουμπίντεζ έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του, αλλά ο Μπαρτζώκας είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.Την τελευταία ευκαιρία στον αγώνα την είχε ο Θρασύβουλος στο 90+2 αλλά ο Γλύκος έδιωξε όμορφα σουτ σε κόρνερ. 
  
Οι συνθέσεις των ομάδων: 
Ολυμπιακός Βόλου Γλύκος,Κοτίτσας,Κοντέων (60' Χανιώτης) ,Κακαράς,Μπουλούτ,Αρβανίτης,Αλβάρες,Σωτήρχος (46'Ψυχογιός),Ουμπίντες ,Μόνχε,Ροτζέριο ( 90+2 Αμπράμοβιτς)

Θρασύβουλος:Μπαρτζώκας, Ζαπρόπουλος, Πιπίνης, Αλεξάντροβιτς ,Μίχος,Χαραλαμπάκης,Κόμπο, Κατσίκης , Ντελγάδο,  Μαυροματίδης, Παληγεώργος


 Ο Σάκης Τσιώλης δήλωσε: Τα δύο χρόνια που πέρασα εδώ κάνανε την στιγμή δύσκολα για μένα.Το παιχνίδι ήταν νευρικό αλλά το γρήγορο γκολ μας βοήθησε.Στο β' μέρος προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τον αέρα αλλά δεν το μπορέσαμε και έπειτα ο Θρασύβουλος μας πίεσε και θα μπορούσε να πετύχει σε δυο-τρεις φάσεις την ισοφάριση.

Ο κ.Κεχαγιάς περιορίστηκε στο να ρίξει την ευθύνη της ήττας της ομάδας του στην παραπάνω μέρα που είχε η ομάδα του Βόλου στην διάθεσή της για να ξεκουραστεί μετά τα ματς του κυπέλλου.

Μικρά και πικάντικα



  • Κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι Σωτήρχος και Κακαράς για τον Ολυμπιακό Βόλου και οι Χαραλαμπάκης,Κόμπο,Παληγεώργος και Χατζηπαντελίδης για τον Θρασύβουλο 
  • Μετά τη λήξη του ματς οι παίκτες του Βόλου πήγαν προς την πλευρά των 400 φίλων της ομάδας μας και πέταξαν τις φανέλες τους.
  • Στα πλαίσια του κλίματος που δημιούργησε η διοίκηση του Θρασύβουλου μέσα στην εβδομάδα με τις ανακοινώσεις της,οι παίκτες του διαμαρτυρόταν σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή,σε κάθε υπόδειξη του βοηθού καταντώντας γραφικοί.Αποκορύφωμα οι πολλές διαμαρτυρίες και τα αντικείμενα που δέχτηκε ο Παπανδριόπουλος όταν σφύριξε την λήξη του παιχνιδιού 20 δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθούν τα λεπτά των καθυστερήσεων. 
  • Μειοψηφία στο γήπεδο τους οι φίλοι του Θρασύβουλου δεν ξεπέρασαν τους 150.
  • Στις εξέδρες του γηπέδου παραβρέθηκε ο Κύρος Βασσάρας για να... «τσεκάρει» πόσο ευσταθούσαν οι καταγγελίες των γηπεδούχων για την διαιτησία.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...