Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Πρεμιέρα με το αριστερό!

Μπροστά σε  6.000 φίλους του Ολυμπιακού που αψήφησαν την βροχή και προσήλθαν στις κερκίδες του ΕΑΚ αλλά και σε 20 φίλους της,η Κέρκυρα κράτησε την παράδοση και επιβλήθηκε της ομάδας του Βόλου με 1-3.
Η ομάδα του Βόλου θα μπορούσε έως ενός σημείου να επικαλεστεί την ατυχία αλλά όταν δέχεσαι τρία γκολ μέσα στην έδρα σου και δεν μπορείς ενδιάμεσα να αξιoποιήσεις τις πάμπολλες ευκαιρίες που σου δίνονται δικαιολογίες δεν χωράνε.

O Ολυμπιακός ξεκίνησε με την εξής ενδεκάδα:Κολίτσι,Αρβανίτης με Σωτήρχο στο κέντρο της άμυνας,Κακαράς και Κοτίτσας στα άκρα,Αλβάρεζ στη θέση του αμυντικού χαφ,Ουμπίντες και Μόνχε στα άκρα του ρόμβου,Ροτζέριο Μάρτινς μπροστά και στην κορυφή της επίθεσης ο Πλιάγκας με τον Αμπράμοβιτς.

Στο 12ο μόλις λεπτό ήρθε η ψυχρολουσία.Ο Αρβανίτης πιεζόμενος από τον Τσίγκα και ενώ προσπαθούσε να διώξει την μπάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κολίτσι.Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Ροτζέριο στο 15΄ και οι Πλιάγκας και Αμπράμοβιτς σε διπλή ευκαιρία στο 20' δεν μπόρεσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.Ο Ούμπιντες πήρε πρωτοβουλίες και άρχισε να χάνει την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη.Στην μεγαλύτερη από αυτές στο 27' σε μία σέντρα σουτ του κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στο αριστερό παραθυράκι του Αποστολίδη,αυτός έκανε μία από τις πολλές εντυπωσιακές αποκρούσεις και έσωσε την Κέρκυρα από την ισοφάριση.O Σάκης Τσιώλης έκανε άμεσα κίνηση από τον πάγκο και μόλις στο 30' έβαλε τον Χανιώτη στη θέση του Πλιάγκα παίζοντας με δύο φουνταριστούς.Παρά ταύτα ο Αποστολίδης κράτησε το μηδέν για την ομάδα του μέχρι τέλους του ημιχρόνου πραγματοποιώντας εκπληκτικές επεμβάσεις.

Kι ενώ όλα έδειχνα πως το γκολ είναι θέμα χρόνου για τον Ολυμπιακό στο 52ο λεπτό ήρθε νέα ψυχρολουσία.Ο Τσίγκας σε μία αντεπίθεση της Κέρκυρας έβγαλε την σέντρα και ο Λουρένσο που από λάθος του διαιτητή βρισκόταν στο γήπεδο,αφού ο πάγκος της Κέρκυρας ζήτησε αλλαγή και ο ρέφερι δεν το αντιλήφθηκε,σκόραρε με σουτ.Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχισε να πελαγοδρομεί και με νέα σέντρα και πλασέ του αυτή τη φορά Φλαβίνιο έγινε το 0-3 στο 62'.Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αμπράμοβιτς έβγαλε ωραία σέντρα,ο Χανιώτης πήδησε πιο ψηλά απ'όλους και νίκησε τον Αποστολίδη κάνοντας το 1-3.O Σάκης Τσιώλης προσπάθησε με δύο ακόμα αλλαγές (Καρλόπουλο,Ζαραδούκα) να αλλάξει την ροή του αγώνα,το μόνο όμως που κατάφερε ήταν ο Ολυμπιακός να κάνει κάποιες ακόμα καλές ευκαιρίες χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. 

O Σάκης Τσιώλης δήλωσε : «Επηρεαστήκαμε από το αυτογκόλ που δεχτήκαμε. Δεν μας βγήκε τίποτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το όνειρο, μετρατράπηκε σε εφιάλτη. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς και να κοιτάξουμε μπροστά, στη συνέχεια του πρωταθλήματος

O Μπάμπης Τεννές δήλωσε:«Σήμερα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της β’ εθνικής έγινε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που νομίζω ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και έδειξαν ότι το πρωτάθλημα φέτος πως θα είναι συναρπαστικό και κρύβει πολλές εκπλήξεις. Καταφέραμε να κερδίσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα με δύο στοιχεία. Το ένα, η καλή αμυντική μας λειτουργία και το άλλο η τύχη.»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...