Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Έτσι δεν πας πουθενά

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να χάσει πόντους ακόμα και από τον Πιερικό.
Με μοναδικό διασωθέντα τον Ουαταρά ο Ολυμπιακός δεν έμοιασε σε κανένα σημείο του αγώνα με τον Ολυμπιακό που ξέραμε.
Οι περίεργες επιλογές του Ματεράτσι προκάλεσαν απορίες και το αποτέλεσμα ήταν μία ομάδα ασύνδετη ,που προσπαθούσε να αναπτυχθεί με γιόμες.

Κεράσάκι στην τούρτα οι δηλώσεις του Α.Μπέου που ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ντρέπεται που είναι Βολιώτης...»

Η ομάδα του Πιερικού προηγήθηκε στο σκορ, στο 10' με τον Τσιγιάννη που έκανε το 0-1 με σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη. Είχε προηγηθεί στο 6' η αναγκαστική αλλαγή, λόγω τραυματισμού, του Ηλία Ιωάννου, γεγονός που δυσκόλεψε τα πράγματα για τους γηπεδούχους. 

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να καταφέρει να ισοφαρίσει. Στο 30' η αποβολή με κόκκινη κάρτα του Φρέντερικς άφησε την ομάδα του Πιερικού με 10 παίκτες και το πρώτο ημίχρονο έληξε με 0-1. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ερυθρόλευκοι πίεσαν πολύ για την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 68' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ιράλα και έγινε το 1-1. 

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός δεύτερου γκολ αλλά δεν στάθηκε τυχερός, παρότι έφτασε αρκετά κοντά δημιουργώντας ευκαιρίες. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, ο Χανιώτης αποβλήθηκε με κόκκινη (δεύτερη κίτρινη κάρτα). 

Οι κάρτες του αγώνα: 

Κίτρινες: Τσιγιάννης, Ντεμπελέ, Ριμπέιρο, Μακρής για τον Πιερικό 

Κόκκινες: Φρέντερικς (Πιερικός) και Χανιώτης (Ολυμπιακός Βόλου) 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ολυμπιακός Βόλου: Βεζυρίδης, Λιόλιος, Πακάλτσης, Βεργώνης, Ιράλα, Ραγκουέλ (45' Αλβάρεζ), Ουαταρά, Γουσούλης, Ιακωβάκης (56' Σκαρτσίλας), Ιωάννου (6' Μιχάλης), Χανιώτης. 

Πιερικός: Τόλος, Τασίδης, Μακρής, Τσιγιάννης, Παέζ, Παντελιάδης, Μαρτίνεζ (43' Χατζόπουλος), Χαικάλης, Ριμπέιρο (90+ Γιαπιτζόγλου), Ντεμπελέ (82' Ματζουράκης). 

Μετά τον αγώνα, ακολούθησε συνέντευξη τύπου όπου προπονητές, παίκτες αλλά και ο Αχιλλέας Μπέος, δήλωσαν: 

Σούλης Παπαδόπουλος (προπονητής Πιερικού): 

"Σήμερα παίξαμε σε μία δύσκολη έδρα αφού ο Ολυμπιακός Βόλου είναι αήττητος, ακόμη κι εδώ που δεν είναι η φυσική του έδρα. Στην αρχή σταθήκαμε τυχεροί αφού αποχώρησε ο Ηλίας Ιωάννου, στη συνέχεια άτυχοι, μετά την αποβολή του Φρέντερικς. Τα καταφέραμε όμως και πετύχαμε ισοπαλία. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Πρέπει να πω πως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αλλάξει πολύ από πέρυσι που ήμουν εγώ στην ομάδα και όλες οι αλλαγές γίνονται προς το καλύτερο, έχει υψηλό επίπεδο. Εγώ βρέθηκα σε δύσκολη περίοδο. Το μέλλον ανήκει στον Ολυμπιακό Βόλου αλλά και στον Πιερικό και εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου". 

Τζουτζέπε Ματεράτσι (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου): 

" Αυτό το παιχνίδι θέλαμε πολύ να το έχουμε κερδίσει. Έγινε πολύ γρήγορα η αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Ιωάννου που είναι πολύτιμος παίκτης. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες για την ισοπαλία. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες μου έπαιξαν με ψυχή αλλά δεν είχαν τόσο καθαρό μυαλό. Μετά το 5-2 στα Γιάννινα, επηρέασε αρνητικά το γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε σήμερα. Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας αλλά πήραμε δίκαια το βαθμό. Η β' εθνική είναι δύσκολη και αφήνουμε αυτόν τον αγώνα πίσω και κοιτάμε μπροστά". 

Θανάσης Παντελιάδης (παίκτης του Πιερικού) 

"Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου που παρότι παίξαμε με ένα παίκτη λιγότερο, πετύχαμε μία δίκαιη ισοπαλία. Κοιτάμε μπροστά για το καλύτερο και εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου". 

Ηλίας Ιωάννου (παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου) 

"Σήμερα έγινε ένα δύσκολο παιχνίδι, το γνωρίζαμε από την αρχή. Μείναμε πίσω στο σκορ αφού δεχτήκαμε γρήγορα γκολ αλλά με προσπάθεια ισοφαρίσαμε. Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση των συμπαικτών μου ήταν καλύτερη αλλά η πίεση του σκορ είχε φέρει άγχος. Είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε και δεύτερο γκολ αλλά τελικά μείναμε στο 1-1. Έγινε ένα κλασικό παιχνίδι Β' Εθνικής με πολλές εκπλήξεις. Κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται και κοιτάμε μπροστά για τον επόμενο αγώνα" 

Κατόπιν, πικραμένος ο Αχιλλέας Μπέος από μερίδα του κόσμου στο σημερινό αγώνα, δήλωσε: 

"Θέλω να ανακοινώσω μία απόφαση που πάρθηκε πριν μία ώρα και είναι αμετάκλητη. Πριν την ανακοινώσω όμως θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου για τον ιδρώτα, το πάθος και την αγωνιστικότητα που δείχνουν για να τιμούν τη φανέλα που φορούν και το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει. 

Συγχαρητήρια επίσης σε όλους όσους εργάζονται στον Ολυμπιακό Βόλου με πρώτο τον προπονητή μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στους οργανωμένους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό χειροκροτούσαν την ομάδα και προσπαθούσαν με την παρουσία τους να την εμψυχώσουν για να ανατρέψει το αποτέλεσμα. 

Η εικόνα όμως όπως αντιμετώπισαν την ομάδα αυτοί οι ελεεινοί φίλαθλοι που κάθονταν στην πλευρά των επισήμων με οδήγησαν στην απόφαση ότι σήμερα τέρμα ο Αχιλλέας Μπέος από τον Ολυμπιακό Βόλου. 

Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου είναι προς πώληση και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την αγοράσει. 

Σε διαφορετική περίπτωση το καλοκαίρι η ομάδα θα μεταφερθεί σε άλλη πόλη. Μία πόλη που αν μη τι άλλο, θα χειροκροτεί τους ποδοσφαιριστές της, θα τους προστατεύει και με την παρουσία τους θα τους δίνει αυτό που χρειάζονται για να κερδίζουν. 

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρεθούν άνθρωποι, φίλαθλοι που λέγονται Ολυμπιακοί Βόλου που θα γιουχάρουν, θα βρίζουν τους ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτό το βρίσιμο τους το επιστρέφω πίσω. Να μείνουν στα τσιπουράδικα και στις διοικήσεις που είχαν τόσα χρόνια. 


Ντρέπομαι που με γέννησε η μάνα μου σε αυτήν την πόλη. Τους αξίζει αυτό που είχαν τόσα χρόνια και να είναι σίγουροι πως η κατάντια και η μιζέρια θα επιστρέψει σε αυτήν την πόλη γιατί αυτό τους αξίζει».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...