Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Άδοξος και άδικος αποκλεισμός!

Ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα Κυπέλλου του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό Βόλου (6-5 στα πέναλτι) θα μπορούσε εύκολα να απονεμηθεί στον τερματοφύλακα της περιστεριώτικης ομάδας Χρυσόστομο Μιχαηλίδη.


Ο 32χρονος πορτιέρο έκανε τα πάντα για να οδηγήσει την ομάδα του στην πρόκριση. Κράτησε όρθιο τον Ατρόμητο στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τις σωτήριες επεμβάσεις του, εκτέλεσε εύστοχα το τρίτο πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα και απέκρουσε το έκτο πέναλτι του Κοντέων. Οπως αντιλαμβάνεστε, η πρόκριση έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μιχαηλίδη.

Αξιο αναφοράς είναι ότι ο Γκιγιέρμο Ογιος παρέταξε την ενδεκάδα πρωταθλήματος, αν εξαιρέσουμε το ότι ως αμυντικός χαφ δίπλα στον Ιωάννου αγωνίστηκε ο Ρόβας, παίρνοντας τη θέση του τραυματία Κορακάκη, ενώ στην επίθεση ξεκίνησε ο Κουτσοσπύρος και όχι ο Λαζανάς, ο οποίος προτιμήθηκε να ξεκουραστεί.

Καλύτεροι οι «ερυθρόλευκοι»
Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι, αφού απείλησαν αρκετές φορές την εστία των φιλοξενούμενων με τους Κατσαρό, Γεωργιάδη, Αγγελόπουλο, Βέρμπη και Κοντέων, με τον Μιχαηλίδη να κατεβάζει τα ρολά. Αντίθετα, μοναδικός κίνδυνος -πλην της φάσης του γκολ- για την άμυνά τους ήταν ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα. Ο Βραζιλιάνος είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες.

Το συγκρότημα του Κώστα Σταματίου μπήκε με ενθουσιασμό και διάθεση από το πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί με πέναλτι του Κατσαρού.

Ο Ατρόμητος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με το Σίριο δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Το 1-1 παρέμεινε στην κανονική διάρκεια και την παράταση, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Με δέκα στην παράταση
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να αγωνιστούν στην παράταση ουσιαστικά με δέκα παίκτες. Ο Γιάννης Κατσαρός τραυματίστηκε στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας (στη μέση) σε μία σύγκρουση με τον Ανατολάκη, αλλά ο Σταματίου είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές. Ο μέσος του Ολυμπιακού Βόλου έσφιξε τα δόντια και επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο για να μην αφήσει την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα. Ωστόσο δεν μπορούσε να βοηθήσει και ενδεικτικό είναι ότι δεν ήταν σε θέση να χτυπήσει και πέναλτι.

Η... ρώσικη ρουλέτα
Στα πέναλτι οι πέντε πρώτοι παίκτες που επέλεξαν οι δύο προπονητές ήταν εύστοχοι. Το μοναδικό πέναλτι που χάθηκε ήταν αυτό του Πέτρου Κοντέων, που βέβαια αποκρούστηκε από τον Μιχαηλίδη.

Ο Ρόβας εκτέλεσε εύστοχα το τελευταίο πέναλτι εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών των συμπαικτών του.

Τσάγγαρης 1-0
Λουτσιάνο 1-1
Αγγελόπουλος 2-1
Κατεμής 2-2
Πέτρου 3-2
Μιχαηλίδης 3-3
Σκαρλάτος 4-3
Σίριο 4-4
Βέρμπης 5-4
Μέσα 5-5
Κοντέων Απόκρουση Μιχαηλίδη
Ρόβας 5-6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Βεζυρίδης, Αγγελόπουλος, Σαρρής, Πέτρου, Μιτρόφ (87' Πακάλτσης), Χατζηκωνσταντίνου, Φονσέκα (65' Τσάγγαρης), Κοντεών, Σκαρλάτος, Γεωργιάδης (76' Βέρμπης),Κατσαρός.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Μαρίνος (106' Κατεμής), Ανατολάκης, Ολιβέιρα (102' Γεωργίου), Γελαδάρης, Ιωάννου, Ρόβας, Λουτσιάνο, Κουτσοσπύρος (89' Μέσα), Ρέγες, Σίριο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...