Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Κάποιος να "ξυπνήσει" τον γίγαντα με "καθαρή" δουλειά!


Διαβάστε την συνέντευξη του Νίκου Τσεκούρα στον Θέμη Σινάνογλου για την εφημερίδα "Φως των Σπορ".

Με παρακάλεσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου να κάνω ένα θέμα για το δράμα της ιστορικής ομάδας. Να πω την αλήθεια, δεν γνώριζα τι γίνεται εκεί, πιστεύω ότι πολύς κόσμος εκτός Βόλου δεν ξέρει. Μια ομάδα που κάποτε ήταν κόσμημα στην πρώτη κατηγορία, μια ομάδα που γέμιζε το γήπεδο στον Βόλο και είχε μέχρι και 10.000 οπαδούς τώρα βολοδέρνει προτελευταία σε έναν από τους ομίλους της Γ΄ Εθνικής και πάει για φούντο υποβιβασμό στα τοπικά!

Μου είπαν οι οπαδοί ότι μάζεψαν λεφτά κάνοντας έρανο μεταξύ τους για να δώσουν λίγα χρήματα στους παίκτες να κάνουν γιορτές. Και ότι οι τοπικοί επιχειρηματίες φοβούνται να στηρίξουν την ομάδα λόγω Δήμου Βόλου!

Μίλησα με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, τον Νίκο Τσεκούρα.


 -Πόσα χρόνια είστε πρόεδρος στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου;

«Από το 2010 είμαι πρόεδρος, αλλά ασχολούμαι με τα διοικητικά του συλλόγου 21 χρόνια!»

Πόσα παιδιά αθλητές και αθλήτριες έχει ο Ολυμπιακός Βόλου ως σύλλογος;

«550 παιδιά σε όλα του τα τμήματα! Διατηρούμε 8 τμήματα διαφορετικών αθλημάτων με ακαδημίες. Έχουμε στη Β’ Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών, επίσης στη Β’ Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών, στο μπάσκετ γυναικών οι κορασίδες μας ήρθαν 5ες στην Ελλάδα, έχουμε κολύμβηση όπου έχουμε πανελλήνια πρωταθλήματα, έχουμε 3η θέση στο Παγκόσμιο Εφήβων στην τεχνική κολύμβηση με την Ελευθερία Στάμου, έχουμε ακαδημίες στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, αγόρια και κορίτσια. Επίσης στην Άρση Βαρών είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στη Θεσσαλία, έχουμε και πάλη και τζούντο, όλα με αθλητική αναγνώριση εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΓΓΑ.»

Η ποδοσφαιρική ομάδα όμως, ο Ολυμπιακός Βόλου, περνάει ένα δράμα. Πείτε μου τι γίνεται εκεί.

«Ο Ερασιτέχνης κανονικά δεν έχει τη δικαιοδοσία της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά μόνο τις ακαδημίες. Τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ΠΑΕ, ως και πέρυσι συμμετείχε στη Σούπερ Λιγκ 2, η ομάδα υποβιβάστηκε, έφυγε ο επενδυτής και εκ των πραγμάτων το τμήμα ήρθε στα χέρια μας στον Ερασιτέχνη. Είχαμε τις δύο εξής επιλογές: να μη δεχτούμε καθόλου να ασχοληθούμε. Ή να κάνουμε μια προσπάθεια λόγω brand name να διατηρήσουμε την ομάδα στη Γ’ Εθνική με παιδιά από τον Βόλο και 4-5 έμπειρους παίκτες.»

Και τι έγινε; Γιατί είναι προτελευταία η ομάδα; Πέντε υποβιβάζονται στο τοπικό, πώς θα γλιτώσει ο Ολυμπιακός Βόλου;

«Ξεκινήσαμε με πολλές υποσχέσεις από ανθρώπους ότι θα μας βοηθούσαν, αλλά έχουμε μείνει μόνοι μας και, τελικά, μόνος εγώ. Με πάρα πολλές δυσκολίες, ζητήσαμε τη στήριξη εδώ κάποιων ανθρώπων που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Άλλοι μας αντιμετώπισαν με φόβο, άλλοι με αδιαφορία και προβληματισμό. Είμαστε σε ένα σημείο οριακό. Κάναμε πολλές εκκλήσεις σε ανθρώπους να μας βοηθήσουν, μέχρι στιγμής δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση.»

Οπαδοί της ομάδας μού λένε ότι οι επιχειρηματίες φοβούνται τον Δήμο Βόλου (βλ.Αχιλλέα Μπέο), δεν θέλουν να πάνε κόντρα στον Δήμο… Για αυτό δεν βρίσκει οικονομικούς «αιμοδότες» η ομάδα.

«Έχουμε προσεγγίσει επιχειρηματίες που ίσως χρησιμοποιούν τον δήμαρχο ως άλλοθι… Εγώ δεν μπορώ να αποδείξω κάτι…»

Θα βγει η χρονιά, πρόεδρε; Μου λένε ότι μπορεί να μη βγει…

«Είμαστε σε διαρκές ψάξιμο. Κάνουμε την προσπάθειά μας, νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.»

Μπορεί να διαλυθεί η ομάδα εν μέσω της χρονιάς;

«Το να διαλυθεί, δεν θα διαλυθεί. Το θέμα είναι να έχει αξιοπρεπή πορεία. Θα μπορούσαμε να βάζουμε παιδιά απ’ την περιοχή και να πέσουμε. Αλλά αυτό δεν θα γίνει, θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να σωθούμε. Πρέπει να είναι αξιοπρεπής ο Ολυμπιακός Βόλου όπως ορίζει η Ιστορία του, έστω στη Γ’ Εθνική. Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, κάνουμε έκκληση σε όλους να μας βοηθήσουν.»

Πόσα χρόνια είχε να βρεθεί στο τοπικό ο Ολυμπιακός Βόλου;

«Ποτέ! Δεν ήταν στα τοπικά ποτέ στην ιστορία του»

Πού στηρίζεστε για να αισιοδοξείτε ότι θα τα καταφέρετε να μην πέσετε; Πέντε ομάδες πέφτουν από τον όμιλο. Είστε προτελευταίοι.

«Έχουν γίνει 7 αγωνιστικές. Η θέση μας δεν αντικατοπτρίζει την απόδοση της ομάδας. Σε πολλά ματς είχαμε μεγάλη κατοχή μπάλας, τα στατιστικά ήταν υπέρ μας, αλλά τα αποτελέσματα ήταν ατυχή. Νομίζω ότι θα συνέλθει η ομάδα και θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια. Έχουμε προπονητή τον κ. Σάκη Θεοδοσιάδη που είναι προπονητής Β’ Εθνικής, είναι πολυτέλεια για τη Γ’ Εθνική ο κόουτς. Στο τεχνικό τιμ έχουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στη Μαγνησία, να μην πω σε όλη τη Θεσσαλία. Έχουμε τον Σωτήρη Πετσιμέρη που είναι από τους καλύτερους γυμναστές και είναι Βολιώτης. Επίσης έχουμε τον Λευτέρη Φούτρη που είναι προπονητής τερματοφυλάκων, είναι κι αυτός Βολιώτης.»

O Τσιμπανάκος γιατί έφυγε από την ομάδα;

«Δεν ξέρω, έπεσε η ομάδα και έφυγε. Αυτή είναι η μοίρα του Ερασιτέχνη – όχι μόνο στον Ολυμπιακό Βόλου. Έρχονται παίρνουν την ΠΑΕ, φεύγουν και ξαναρχίζουμε από την αρχή. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μας; Θα αφήνατε την ομάδα να διαλυθεί;»

Όχι βέβαια.

«Γι’ αυτό παλεύουμε. Ξέρετε τι έξοδα υπάρχουν; Δεν είναι μόνο το ρόστερ. Η συντήρηση των γηπέδων ξέρετε πόσο κοστίζει;»

Πού κάνετε προπονήσεις;

«Ο Ολυμπιακός Βόλου διατηρεί αυτή τη στιγμή αθλητικό κέντρο σε άλλον δήμο, στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου, με τρία πολύ καλά γήπεδα .«

Με φυσικό χόρτο;

«Όλα με φυσικό χόρτο. Και με αποδυτήρια, σύγχρονο προπονητικό κέντρο. Εκτός αυτών των 3 γηπέδων, έχουμε κι άλλο 1 με φυσικό χόρτο, αποδυτήρια, γυμναστήριο, αυτό στον δήμο Βόλου που το χρησιμοποιούν οι ακαδημίες μας. Το να έχεις και να συντηρείς 4 γήπεδα με φυσικό χόρτο είναι δαπανηρό. Πότισμα, κούρεμα, λίπασμα, πολλά. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το ΕΑΚ, η ιστορική έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, είναι σε πολύ κακή κατάσταση τα τελευταία χρόνια και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ως έδρα.»

Τι έχει το γήπεδο;

«Είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου Βόλου να το φτιάξει… Και δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο δεν έχουν γίνει οι εργασίες τόσα χρόνια να το παραδώσει στις ομάδες της πόλης… Μπορείτε να ρωτήσετε τον Δήμο γι’ αυτό το θέμα…»

Πού παίζει η ομάδα τους αγώνες;

«Είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που στις 7 πρώτες αγωνιστικές έχουμε αγωνιστεί σε 7 διαφορετικά γήπεδα!»

Γιατί;

«Οι 4 αγωνιστικές από τις 7 ήταν εκτός έδρας αγώνες. Τους 3 εντός έδρας τους δώσαμε σε 3 διαφορετικά γήπεδα! Το πρώτο το παίξαμε στο Στεφανοβίκειο, το δεύτερο στη Νεάπολη Βόλου, το τρίτο στον Αλμυρό.

Η πιο δημοφιλής ομάδα του Βόλου είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, αμφισβητείται αυτό;

«Όχι, δεν αμφισβητείται! Και η Νίκη  είναι ιστορική ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πιο δημοφιλής, είναι ο κοιμώμενος γίγαντας που όμως πρέπει να έρθει κάποιος και να τον ξυπνήσει. Ποιος θα το κάνει αυτό; Εγώ δεν έχω τη δύναμη.»

Τι άλλο αξίζει να πούμε;

«Αξίζει να πούμε ότι αυτή η ιστορική ομάδα δεν αξίζει την τύχη που έχει. Πρέπει η τοπική κοινωνία και οι επιχειρηματίες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Με νέα παιδιά από τον Βόλο, με καθαρή συνείδηση και καθαρή δουλειά…»

Το τονίσατε το «καθαρή δουλειά». Είδαν πολλά τα μάτια σας με τον στοιχηματισμό;

«Αρκετά είπαμε, κύριε Σινάνογλου. Σας ευχαριστώ.»




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...