Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Να βρούμε την δύναμη να συνεχίσουμε...


Στην κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, τις παραλείψεις και τα αγωνιστικά λάθη που έγιναν από την αρχή της χρονιάς, καθώς και στη διαιτησία στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Τίμος Καβακάς, μετά την ήττα από την Καβάλα με 0-2.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των ερυθρολεύκων: 

«Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγές σε παιδιά που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μεγαλώσει. Μέχρι να φθάσουμε όμως στο πρόβλημα θα έλεγα ότι υπήρχε ένας διαιτητής που δεν απέβαλε έναν ποδοσφαιριστή της Καβάλας  με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που οπωσδήποτε θα άλλαζε και την εικόνα με αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ υπήρχε κι ένα πέναλτι απ’ ότι μου είπαν οι ποδοσφαιριστές μου, σε διπλό χέρι μέσα στην περιοχή  το οποίο δεν δόθηκε κι έτσι έκλεισε ένα ημίχρονο, εκατέρωθεν θα έλεγα, να χάνονται κάποιες ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο κι όταν πατήσαμε καλύτερα μέσα στο γήπεδο -κι εκεί που πιέζαμε- δεχθήκαμε ένα γκολ από το πουθενά, ένα πολύ εύκολο γκολ. Κι εκεί άρχισαν τα προβλήματα, τα οποία προσπαθήσαμε να διορθώσουμε με εσωτερικές αλλαγές. Το πρόβλημα είναι ότι το παιχνίδι πέρασε, το χάσαμε, κάτι το οποίο μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για τη συνέχεια. Το καλό είναι ότι απέχουμε μόλις τρεις πόντους απ’ αυτόν που σώζεται αυτή τη στιγμή, το άσχημο είναι ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα τη δεδομένη στιγμή κι από εκεί που βλέπαμε μία αισιοδοξία, αυτή τη στιγμή, η ομάδα έχει να ξεπεράσει ένα τεράστιο σκόπελο μπροστά της. Πρέπει να κάνουμε ένα τεράστιο αγώνα, πρέπει να βρούμε –και οι ποδοσφαιριστές κι όλος ο κόσμος- τα αποθέματα και τη δύναμη για να συνεχίσουμε. Εξάλλου δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά, γιατί εμείς, μαθηματικά, ελπίζουμε. Όταν βλέπουμε τη βαθμολογία κι αυτός που σώζεται έχει 23 πόντους κι εσύ έχεις 20, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό

Πρέπει να το πιστέψουν πρώτα οι ποδοσφαιριστές, ξεκινάμε από εκεί. Για να φθάσει η ομάδα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, έχουν γίνει πολλές αγωνιστικές παραλείψεις. Σήμερα βάλαμε αριστερό μπακ τον Γιώργο Παπακώστα, προσπαθώντας να έχουμε έναν ποδοσφαιριστή μαζί με τον Σκοπελίτη που θα βγει από τον άξονα, θα μπορέσει να σουτάρει, θα μπορέσει να περάσει μία πάσα που μας λείπει από τον άξονα, αλλά πάντα κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Φάνηκε ότι ο Γιώργος δεν είναι έτοιμος για να ακολουθήσει έναν ρυθμό κι όταν βάζεις παιδιά σαν τον Γιώργο για να δώσουν μία ώθηση και μια φρεσκάδα στην ομάδα, αλλά πέφτουνε γιατί παθαίνουν κράμπες, καταλαβαίνεται ότι κάτι έχει γίνει λάθος, υπάρχουν παραλείψεις. Σημαντικός παράγοντας, από τότε που ήρθα εγώ, τα συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη με 12 παιδιά να τραβάνε τα 90λεπτα, καταλαβαίνει κανείς ότι η κούραση είναι μεγάλη κι αυτό φαίνεται. Πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση, να ηρεμήσουμε και να δούμε ξεκάθαρα τα πράγματα, ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα πρέπει να κερδίσει και δεν μπορεί να αρκείται στο βαθμό της ισοπαλίας, γιατί έχουμε μείνει πίσω. Έχουμε κάνει πάρα πολλές ήττες στην έδρα μας κι αυτό νομίζω ότι έχει μεγάλη επίπτωση στη συγκομιδή μας. Ο Ολυμπιακός Βόλος έχει μία έδρα, όπου δεν κερδίζεις εύκολα κι εμείς έχουμε πάρα πολλές ήττες»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...