Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει...!


Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακός Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, μίλησε χθες στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 

Aναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει, μετά την απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.

Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Τσεκούρας αναφέρθηκε στη σχέση ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη: «Η διοίκηση του Ερασιτέχνη διαχρονικά πάντα στήριζε την ΠΑΕ. Όλες οι διοικήσεις δεν δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα. Αντίθετα, είναι κοντά στον Ολυμπιακό και βοηθούν στο μέτρο του δυνατού. Χωρίς να διοικούν, συνδιοικούν ή να συναποφασίζουν. Το έργο μας είναι να στηρίζουμε με κάποιες ενέργειες την ομάδα.

Όταν έχουμε τη δυνατότητα βοηθάμε την ομάδα. Τον Δεκέμβριο του 2017, όταν ο Ολυμπιακός ήταν υπό τη σκέπη του Ερασιτέχνη, με τη βοήθεια του Ευριπίδη Τσιμπανάκου και του κόσμου, την κρατήσαμε στην κατηγορία. Την επόμενη χρονιά η ομάδα βγήκε πρωταθλήτρια στη Γ’ Εθνική και τώρα ο Ολυμπιακός, με την αναδιάρθρωση που επίκειται, είναι στη Σούπερ Λιγκ 2».

Για τη συνάντηση που είχε ο Ερασιτέχνης με τη ΠΑΕ: «Κάναμε μία συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ, μιλήσαμε και είδαμε το όλο κλίμα. Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, οι άνθρωποι που διοικούν την ΠΑΕ και ο κ. Τσιμπανάκος αποφάσισαν να φύγουν. Είναι γεγονός, πως ο κόσμος πρέπει αυτή τη μεγάλη ομάδα που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου να τη βοηθήσει περισσότερο. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος βοήθησε πάρα πολύ και ο Ολυμπιακός του χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Για το πώς βλέπει το μέλλον του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός έχω την αίσθηση πως θα προχωρήσει. Οι μέρες πλησιάζουν, οι εξελίξεις θα τρέξουν και την επόμενη εβδομάδα, πιστεύω, ότι θα γίνουν και οι ανακοινώσεις από τους ανθρώπους που έχουν τις τύχες της ομάδας. Θα μας πουν τις προθέσεις τους, αν βρέθηκε κάποιον να αναλάβει την ΠΑΕ, αν σκοπεύουν να συνεχίσουν οι ίδιοι, αν θα φύγουν, αν θα μείνει η ομάδα στον Ερασιτέχνη. Αυτή τη στιγμή, πάντως, απ’ ότι γνωρίζω δεν έχει προκύψει κάποια πρόταση».

Για το αν υπάρχουν κάποιοι που έχουν πλησιάσει τον Ερασιτέχνη για να αναλάβουν τον Ολυμπιακό: «Ακούγονται διάφορες φήμες, όμως, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί. Από την πλευρά μου ακούω διάφορα πράγματα, αλλά αυτό που έχω να πω επίσημα, είναι ότι κανείς δεν έχει πλησιάσει τον Ερασιτέχνη. Εμείς, πάντως, με ποια ιδιότητα θα μιλήσουμε με αυτούς που θα ενδιαφερθούν; Θα πρέπει να μιλήσουν με την ΠΑΕ, με τον κ. Τσιμπανάκο και όχι μαζί μας. Αν θέλουν να παραβρεθώ ως μάρτυρας αξιοπιστίας, μπορώ να το κάνω. Ο Ερασιτέχνης, ωστόσο, δεν έχει τις μετοχές. Αυτές τις έχει ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Αν μας παραχωρηθούν οι μετοχές, τότε ναι, η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα έχει και την ευθύνη της συζήτησης.

Οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι και δεν μπορούν να αφήσουν έτσι τον Ολυμπιακό. Πιστεύω μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου και θα αναφέρουν τις προθέσεις τους. Από κει και πέρα θα πράξουμε αναλόγως. Ο Ολυμπιακός, θεωρώ, θα βρει το δρόμο του».

Για την Ακαδημία: «Οι ακαδημίες ολοκλήρωσαν τη χρονιά την περασμένη εβδομάδα και θα αρχίσουν και πάλι στις 23 Αυγούστου. Την καινούργια χρονιά, με προπονητές τους κ.κ. Μπόντα, Καραμίχαλο, Αγιασιώτη και Καλαϊτζίδη, θα είμαστε πιο οργανωμένοι. Μαζί με τον Στάθη Ρόκα, που θα είναι ο τεχνικός διευθυντής στην Ακαδημία, θα οργανώσουμε καλύτερα το αγωνιστικό κομμάτι».

Για τις εκλογές στον Ερασιτέχνη: «Εντός του Ιουλίου, αν και πήραμε παράταση μέχρι τέλος Οκτωβρίου με υπουργική απόφαση που καταχωρήθηκε στο ΦΕΚ, θα γίνει γενική συνέλευση και οι εκλογές. Το κάναμε αυτό για να μπορέσει η νέα διοίκηση να βγει δυνατή από τις εκλογές και να προγραμματίσει τα τμήματα. Ο Ολυμπιακός είναι ένα ανοιχτό κλαμπ και όχι κλειστό, όπως θέλουν κάποιοι να λένε. Όλοι κρινόμαστε από το έργο μας και τα μέλη είναι αυτά που θα κρίνουν το έργο του καθενός. Στη γενική συνέλευση, όποιος επιθυμεί μπορεί να θέσει υποψηφιότητα. Ο σύλλογος είναι ανοιχτός και το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι σεβαστό απ’ όλους».

Για τα νέα γραφεία που θα αποκτήσει ο Ερασιτέχνης: «Για τα γραφεία να ξεκαθαρίσω πως έχει το θέμα. Εμείς φιλοξενούμασταν στα γραφεία της ΠΑΕ και γι’ αυτό ευχαριστούμε τη διοίκηση και τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο για τη φιλοξενία. Κάναμε έναν αγώνα και συγκεντρώσαμε όλα τα κύπελλα, ότι έχουμε υλικό από φωτογραφίες, από το αρχείο του Ολυμπιακού. Δεν χωράμε, πλέον, στον ίδιο χώρο. Πήραμε την απόφαση, λοιπόν, να βρούμε έναν χώρο να στεγάσουμε το αρχείο μας. Αυτός είναι και ο λόγος που φύγαμε από τα γραφεία της ΠΑΕ. Δεν μαλώσαμε με τη διοίκηση της ΠΑΕ, ούτε μας έδιωξε από τα γραφεία η ΠΑΕ. Σύντομα, σε πολύ λίγες μέρες, θα έχουμε το δικό μας χώρο στην Παραλία του Βόλου.Κλείνοντας, να πω στον κόσμο του Ολυμπιακού να μην ανησυχεί. Πιστεύω, πως στο τέλος θα βρεθεί λύση για την ομάδα και ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει δυνατός στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...