Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Καμία πρόταση για την ομάδα!


Δηλώσεις μετά το τελευταίο ματς του Ολυμπιακού Βόλου για φέτος έκανε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Σωτήρης Μαυρονάσιος. 

Για μία ακόμα φορά επεσήμανε την πρόθεση του ιδίου και του Ευριπίδη Τσιμπανάκου να απεμπλακούν από την ΠΑΕ, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη μέρα μιας και δεν υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των ερυθρολεύκων. 

Αναλυτικά ανέφερε: 

” Υπό άλλες συνθήκες θα είχαμε πανηγυρισμούς και φιέστες. Όταν μία ομάδα μετά από 6 χρόνια αλλάζει κατηγορία και πάει στη φυσική της θέση, εκεί που έπρεπε να είχε πάει όταν ανέβηκε από τη Γ’ Εθνική, νομίζω πως θα υπήρχε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Είμαστε ευχαριστημένη, στην ουσία όμως είμαστε προβληματισμένοι για την επόμενη μέρα. Τηρουμένων των αναλογιών νομίζω πως η φετινή χρονιά ήταν σε γενικές γραμμές επιτυχημένη, με όλες τις συγκυρίες να είναι ενάντια στο ποδόσφαιρο.

 Υπήρχε κορωνοϊός, άργησε το πρωτάθλημα, αλλάξαμε το σχεδιασμό μας γιατί εκεί που κερδίσαμε κατηγορία βρεθήκαμε και πάλι στη Football League, αλλάξαμε ρόστερ, αλλάξαμε προπονητή, όμως τέλος καλό όλα καλά. Βρήκαμε το ρυθμό μας, η ομάδα έδειξε άλλο πρόσωπο και γι’ αυτό λέω ότι υπό άλλες συνθήκες θα υπήρχε φιέστα και θα πανηγυρίζαμε. 

Όμως αυτό που μας προβληματίζει και γι’ αυτό θα ακολουθήσει μία λεπτομερέστατη συνέντευξη τύπου από τη διοίκηση μέσα στη βδομάδα, είναι η επόμενη μέρα. Είναι γνωστό σε όλους -και με την ευκαιρία ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα ΜΜΕ του Βόλου που ήταν κοντά στην ομάδα- ότι η διοίκηση είχε δώσει προθεσμία μέχρι σήμερα, να βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος για να ασχοληθεί με τα κοινά της ομάδας. 

Μιλάω κατηγορηματικά και σας κοιτάω στα μάτια, μέχρι στιγμής και παρά τα όσα ακούγονται, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη πρόταση και θεωρώ ότι ένας σοβαρός άνθρωπος όταν θέλει να ασχοληθεί με μία σοβαρή και μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, τόσο καιρό θα είχε ενδιαφερθεί. Οι ημερομηνίες περνάνε, με τα νέα κριτήρια του νόμου οι ημερομηνίες είναι καταληκτικές και φως στο τούνελ δεν υπάρχει. Αυτή τη στιγμή για μένα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για την επόμενη μέρα. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι θέλουμε να αλλάξει χέρια η ομάδα. Ουδείς αναντικατάστατος! 

Η ομάδα είναι μεγάλη, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με καλύτερες γνώσεις και καλύτερη οικονομική κατάσταση από εμάς για να ασχοληθούνε. Ας έρθουν να μιλήσουμε υπευθυνα για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Η ομάδα είναι μεγάλη και υπάρχει μεγάλο δίλημμα για την επόμενη μέρα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, περιμένουμε μία τηλεδιάσκεψη αυτή τη βδομάδα για τις αυστηρές ημερομηνίες των κριτηρίων που έχει βάλει η Πολιτεία. Όμως σας το λέω κατηγορηματικά, εμείς θέλουμε να φύγουμε από την ομάδα, αλλά να υπάρξει κάποια σοβαρή πρόταση για τις τύχες της ομάδας. Αν δεν υπάρξει πρόταση, είναι μεγάλη η απόφαση για την επόμενη μέρα και δεν μπορώ να την πάρω εγώ. Θα την πάρουν όσοι έχουν τις τύχες της ομάδας, ο μεγαλομέτοχος, η διοίκηση της ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης. Είναι μεγάλη απόφαση για να πω αυτή τη στιγμή υποθετικά τι θα γίνει αν δεν υπάρξει πρόταση. Αυτός που θα πάρει την απόφαση να κλείσει αυτή την ιστορική ομάδα θα πρέπει να έχει μεγάλη ψυχή. Όλα τα διαδικαστικά προχωρούν κανονικά, είναι όλα έτοιμα για να κατατεθούν τα χρήματα, όμως και εμείς είμαστε στην αναμονή. Αν δεν υπάρξει κάποιος που να ενδιαφέρεται, πως να βάλουμε τα χρήματα από τη στιγμή που είμαστε αποφασισμένοι να φύγουμε.

 Όλα είναι ρευστά, αυτό που ήθελα να πω για μία ακόμη φορά είναι ότι μέχρι στιγμής, κατηγορηματικά, δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση, παρά τα όσα λέγονται. Δεν υπάρχει ούτε από το Βόλο, ούτε από πουθενά επίσημη πρόταση για την ομάδα. Έχουμε μεγάλη συναίσθηση του ότι υπηρετούμε τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη η απόφαση που μπορεί να πάρει κάποιος να κλείσει αυτή την ιστορική ομάδα. Θα ροκανίσουμε το χρόνο να περιμένουμε, δε ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο το πρωί. 

Από τη σκοπιά μας, σε δύο χρονιές με συγκυρίες πάρα πολύ δύσκολες έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα και οικονομικά. Αυτή η ομάδα σε δύο χρόνια έχει χαλάσει ακριβώς 1 εκατ. ευρώ με έσοδα ούτε 100 χιλιάδες, οπότε καταλαβαίνετε ότι το βάρος  είναι τεράστιο για εμάς. Δεν είμαστε εφοπλιστές και επιχειρηματίες. 

Αν υπάρξει μία πανστρατιά και εγγυηθούν όλοι ότι μπορούν να βοηθήσουν, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τεράστιο κόσμο και στηρίζεται σε αυτόν, αν συστρατευτεί ο κόσμος, ο ερασιτέχνης και όλοι οι φορείς -γιατί μία ομάδα πρέπει να στηρίζεται και από την τοπική κοινωνία- τότε θα καθίσουμε στο τραπέζι και θα πάρουμε μία απόφαση δίκαιη και σωστή για την ομάδα αυτή.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...