Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Εξάποντο και τώρα ντέρμπι! (vid)


Με εκτελεστή τον Παπαδημητρίου και μαέστρους τους Τσαγκαλίδη και Βουκελάτο ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Κοζάνη όπου επιβλήθηκε της τοπικής ΑΕΠ με σκορ 1-3.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα 20λπετο φορτσάρισμα στις αρχές του β' για να ξεπεράσει το εμπόδιο των γηπεδούχων οι οποίοι πάλεψαν όσο μπορούσαν όμως φάνηκε πως η ομάδα τους ήταν κατώτερης κλάσης των ερυθρολεύκων.




Ο Ξηροφώτος ,που είδε τον αγώνα εκτός αγωνιστικού χώρου , παρέταξε τον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, οι Γιαννίτσης και Φιλλίποβιτς. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Κόλα με τον Αγρόδημο ενώ  στα χάφ ήταν ο Σκοπελίτης ,ο Τσαγκαλίδης και ο Βασιλούδης.Φορ μόνος του μπροστά ο Ιάσωνας Παπαδημητρίου.



Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με την ίδια ενδεκάδα της πρεμιέρας ,με την διαφορά πως ο Τσαγκαλίδης εναλλάσσονταν ως δεκάρι και ακραίο χαφ.

Το πρώτο μέρος ήταν μάλλον ...διερευνητικό από πλευράς ερυθρολεύκων.Ο Ολυμπιακός "περίμενε" να δει τι μπορεί η τοπική ΑΕΠ και δεν ξεκίνησε με το «αφόρητο» πρέσινγκ της πρεμιέρας από την αρχή. Έδωσε μέτρα στην αντίπαλο και ήταν προσεκτικός στην άμυνα.Έτσι το α μέρος δεν μας έδωσε παρά τρεις καλές φάσεις για την ομάδα μας στο 19' ,στο 31' και το 41' με την τελευταία (η κεφαλιά του Τσαγκαλίδη) να θεωρείται πιο...κλασσική.



Στο β μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε να κερδίσει.Παπακώστας και Βουκελάτος άλλαξαν την εικόνα της ομάδας και πολύ γρήγορα ήρθε το 0-1 με σέντρα ασίστ του Βουκελάτου στον Παπαδημητρίου και σωστό πλασέ.Μετά από 9 λεπτά ήρθε το 0-2 με τον Βουκελάτο να κάνει ατομική προσπάθεια και φοβερό σουτ.









Από εκεί και πέρα η ομάδα μας χαλάρωσε αφού πίστεψε πως όλα...τελείωσαν και δέχτηκε το πρώτο της γκολ στο πρωτάθλημα στο 65'΄.Η αγωνία πάντως για το τρίποντο δεν κράτησε πολύ αφού ο Παπαδημητρίου εκ νέου σκόραρε (τρίτο γκολ φέτος με τα ερυθρόλευκα) και στο 73΄με σουτ έκανε το 1-3.








Κοζάνη: Ψαρράς, Τρομπούκης, Κυριαλάνης, Κοτταρίδης (69’ Ντούκα), Καραγιαννίδης, Ταΐρης, Λι (80’ Τσελεπής), Παπαδόπουλος (80’ Τσιάρας), Καρακατσάνης (46′ Τσικόπουλος), Πάλλας, Βοριαζίδης (69’Φωλίνας).
Ολυμπιακός Βόλου:Ξενοδόχοφ, Γραικός (89’ Χολέβας), Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Αγρόδημος (46’ Παπακώστας), Κόλα, Τσαγκαλίδης, Σκοπελίτης (78’ Πατρώνης), Βασιλούδης (46’ Βουκελάτος), Παπαδημητρίου (84’ Τζούριτς).

Κάρτες:  Κόλα - Κυριαλάνης

Ο «κόραξ» του αγώνα
Η Τσιοφλίκη δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

Μας άρεσε....

Οι αλλαγές του Ξηροφώτου που έδειξε πως είχε τακτική
Δεν μας άρεσε...
Το προσωρινό χαλάρωμα μετά το 0-2 



Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Mακρής: «Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Κοζάνης για την υπέροχη φιλοξενία που είχε στην ομάδα μας, απ΄ όταν φτάσαμε στην πόλη. Η διοίκηση της ΑΕΠ ήταν κοντά στην ομάδα μας και υπόσχομαι ότι από την πλευρά μας θα ανταποδώσουμε στο δεύτερο γύρο. Όσον αφορά το παιχνίδι, μετά την αγχωτική πρεμιέρα για όλες τις ομάδες, εμείς ήρθαμε σήμερα με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Είμαστε υποχρεωμένοι αυτά τα παιχνίδια να τα καθαρίζουμε. Πηγαίνουμε βήμα βήμα σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Υπάρχουν προβλήματα σε όλες τις ομάδες, υπάρχουν τραυματισμοί και κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ο σχεδιασμός μας βασίστηκε σε αυτό, έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ, δεν επικεντρωνόμαστε σε πρόσωπα και μέσα από το σύνολο βρίσκουμε λύσεις για την ομάδα. Λόγω του αέρα στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μεγάλη δυσκολία στην ανάπτυξη της ομάδας. Στο δεύτερο μπήκαμε πιο ορθολογικά, πιέσαμε τον αντίπαλο, τρέξαμε, κρατήσαμε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας, βγάζοντας τις φάσεις που μετουσιώσαμε σε γκολ. Εύχομαι στην ομάδα της Κοζάνης καλή συνέχεια. Εμείς από σήμερα οφείλουμε να σταματήσουμε τους πανηγυρισμούς και από αύριο να επικεντρωθούμε στο δύσκολο παιχνίδι με την ομάδα της Βέροιας. Στόχος μας είναι να είμαστε πρωταθλητές κι αν δεν τα καταφέρουμε, να έχουμε τη δεύτερη θέση. Υπάρχουν δυσκολίες στο πρωτάθλημα, πολλές ομάδες θα βγουν λαβωμένες, μετά τη δύσκολη επανεκκίνηση. Τα παιδιά τα δικά μας ανταποκρίνονται μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε και ευελπιστώ στο τέλος να είμαστε πρωταθλητές της κατηγορίας»


Ναντβόρνικ: «Είμασταν άτυχοι να αντιμετωπίσουμε τον Βόλο στην δεύτερη αγωνιστική που έχει μια καλή ομάδα.Όμως σταθήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο.Δεχτήκαμε δύο γκολ και μειώσαμε .Έπειτα προσπαθήσαμε να πιέσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε.Πρέπει να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές μας πως εμφανίσεις του β ημιχρόνου πρέπει να μάθουμε να τις αποφεύγουμε. »




Μικρά&πικάντικα
  • Ο Θωμάς Μακρής διετέλεσε χρέη προπονητή αφού ο Στέφανος Ξηροφώτος ήταν τιμωρημένος.
  • Ο Στέφανος καθόταν πίσω από τον πάγκο και εκτός αγωνιστικού χώρου μαζί με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο.
  • Αρκετοί βολιώτες βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπεδου





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...