Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Προσφυγή για δύο χιλιάρικα...


Θέμα με τις προσφυγές που κατέθεσαν οι Αντώνης Τσιάρας και Αλέξανδρος Μπακουλάτι δημιουργήθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, 

Η  διοίκηση της ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως η ΠΑΕ ήταν απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στον Αντώνη Τσιάρα έως και τον Ιανουάριο, έχοντας ουσιαστικά καλύψει στο ακέραιο το 70% των υποχρεώσεων της απέναντι στον ποδοσφαιριστή. Ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση, πως αυτές οι τακτικές και οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες ποδοσφαιριστών δεν αρμόζουν στην ιστορία του συλλόγου και δεν αξίζουν να φορούν την φανέλα της ομάδας.

 «Ο Ολυμπιακός Βόλου επενδύει σε χαρακτήρες, σε ανθρώπους που έχουν όρεξη να παίξουν μπάλα, που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς πλέον έχει καθαρίσει από την βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου και από ανθρώπους που δεν σέβονται, ούτε ανθρώπους, αλλά ούτε και τις συνθήκες και τις εποχές που ζούμε» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Ολυμπιακού. 

 Χθες, ο διευθυντής της ΠΑΕ, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» αναφέρθηκε στο θέμα των προσφυγών των δύο ποδοσφαιριστών, τονίζοντας τα εξής: 

«Ο κ. Τσιάρας είναι πληρωμένος και τον μήνα Ιανουάριο. Υπάρχουν όλα τα παραστατικά στα γραφεία της ΠΑΕ και εκπλήσσομαι με την κυρία Νικολούση, η οποία δήλωσε άγνοια, ενώ είχαμε έρθει σε συμβιβασμό, πριν από ενάμιση μήνα, τον οποίο και απέσυρε ο ποδοσφαιριστής. Επέλεξε να καταθέσει προσφυγή, διεκδικώντας χρήματα που πιστεύει πως του οφείλει η ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός Βόλου οφείλει στον Αντώνη Τσιάρα τα χρήματα που αντιστοιχούν στον μήνα Φεβρουάριο, καθώς και τον μισό Μάρτιο. Δηλαδή, μέχρι το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε η ομάδα, πριν το πρωτάθλημα διακοπεί, λόγω της καραντίνας. Ο ποδοσφαιριστής ζήτα τα χρήματα του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο. Δεν τα δικαιούται, βάσει νόμου. Άλλος ένας πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, που κατάθεσε προσφυγή κατά του Ολυμπιακού Βόλου, δεν δικαιώθηκε, καθώς το δικαστήριο δεν του επιδίκασε τα χρήματα που ζητούσε. Και εμείς, ως ΠΑΕ, χάσαμε χρήματα από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν πήραμε τα χρήματα από τις χορηγίες που έπρεπε να πάρουμε, από τη στιγμή του είχαμε διακοπή του πρωταθλήματος. Στο δικαστήριο ζητήσαμε να επιδικαστούν τα χρήματα που οφείλονται στον ποδοσφαιριστή για τον μήνα Φεβρουάριο και τον μισό Μάρτιο. Τα χρήματα αυτά ανέρχονται στις 2.000 ευρώ. Αρχικά είχαμε έρθει σε συμβιβασμό με τον ποδοσφαιριστή, όπως προανέφερα, ωστόσο, στη συνέχεια ο κ. Τσιάρας επέλεξε να καταθέσει προσφυγή για να διεκδικήσει και τα χρήματα του κορωνοϊού. Ο ποδοσφαιριστής είναι πληρωμένος στο 70% των χρημάτων που έπρεπε να πάρει για την περσινή αγωνιστική περίοδο, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ομάδας. Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε έρθει σε συμφωνία να πάρει τα οφειλόμενα σε δύο δόσεις. Όσον αφορά τον Αλέξανδρο Μπακουλάτι, του πληρώναμε το σπίτι και το φαγητό. Ζητάει και αυτός τα λεφτά του «κορωνοϊού». Υπάρχουν αποδείξεις στα γραφεία της ΠΑΕ για το τί χρήματα έχει πάρει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Με τον Μπακουλάτι είχαμε κάνει μία συμφωνία η οποία τηρήθηκε. Δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει χρήματα που δεν δούλεψε και δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος τί συμφωνίες έχουν γίνει με τους ποδοσφαιριστές. Καταθέσαμε στο δικαστήριο όλες τις αποδείξεις. Αν του επιδικαστεί κάποιο επιπλέον ποσό, είμαστε υποχρεωμένοι να το πληρώσουμε. Υπάρχουν αποφάσεις των δικαστηρίων της ΕΠΟ. Πολλοί ποδοσφαιριστές ομάδων έχουν προσφύγει για να πάρουν τους μισθούς που έχασαν την περίοδο του κορωνοϊού, όταν τα πρωταθλήματα διακόπηκαν. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει έρθει σε συμφωνία με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν πέρυσι στην ομάδα, για τα χρήματα που τους οφείλονταν. Επαναλαμβάνω, με τον κ. Τσιάρα υπήρχε μία συμφωνία την οποία πήρε πίσω ο ποδοσφαιριστής. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου και ύστερα θα δούμε πως θα κινηθούμε»

Σε ερώτηση αν υπάρχουν κι άλλες προσφυγές κατά της ΠΑΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε:

 «Δεν νομίζω να υπάρξουν άλλες πρόσφυγες. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι τακτοποιημένοι οικονομικά. Μ’ αυτούς που κινήθηκαν κατά της ΠΑΕ, καταθέτοντας προσφυγή, έχουμε έρθει σε διακανονισμό». 


Όσον αφορά το πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, η εκτίμηση του διευθυντή της ΠΑΕ είναι πως θα υπάρχει έναρξη του πρωταθλήματος μέσα στον Ιανουάριο. Τέλος, για το γεγονός πως δεν θα λάβουν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε: «Δεν είναι καλό για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ να μη συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ελλάδος, γιατί χάνονται κάποια έσοδα από τα τηλεοπτικά».

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...