Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Δευτέρα η απόφαση για αναδιάρθρωση!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, μίλησε στον «Βόλος 98.6» και αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μαυρονάσιου:

Για το προπονητικό κέντρου του Ολυμπιακού που δημιουργείται στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου

«Δεν υπάρχει αθλητικό κέντρο, το οποίο υπάγεται σε δήμο, το οποίο να μην χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να διαθέτει κάποια κονδύλια από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την κατασκευή αθλητικών χώρων. Το αθλητικό κέντρο ανήκει στο δήμο Ρήγα Φεραίου και ευχαριστούμε πάρα πολύ τη δημοτική αρχή που μας το παραχώρησε, για να το αξιοποιήσουμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά και του Ερασιτέχνη, που είχαν αυτή την πολύ καλή ιδέα να αξιοποιήσουν ένα χώρο, ο οποίος θα γίνει ένα αθλητικό κέντρο, πραγματικό στολίδι για την περιοχή.
Ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες και το πρώτο γήπεδο είναι σχεδόν έτοιμο. Να τονίσω εδώ, πως τα χρήματα της Περιφέρειας ήταν πάρα πολύ λίγα για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν. Το κόστος του έργου είναι πολύ μεγαλύτερο από τα χρήματα που χορηγεί η Περιφέρεια. Ένα μεγάλο χρηματικό ποσό θα δοθεί από την ΠΑΕ, για ένα έργο που είναι συγχρηματοδότηση της ΠΑΕ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τα δύο γήπεδα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ήταν εγκαταλελειμμένα για χρόνια. Έγιναν εργασίες πολύ σημαντικές και το κόστος των εργασιών, όπως προανέφερα, είναι μεγάλο. Ωστόσο, αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης η δημιουργία του προπονητικού κέντρου, που είναι απαραίτητο για κάθε ομάδα που θέλει να έχει υψηλούς στόχους.
Έχουμε κάνει μία ακόμη μελέτη με την τεχνική μας υπηρεσία και θα φροντίσουμε να μπούμε στο πρόγραμμα «Τρίτσης» και να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο το χώρο. Μόλις ολοκληρωθεί το αθλητικό κέντρο, θα είναι στολίδι για την περιοχή».


Για το γήπεδο Νεάπολης :

«Πέρυσι είχαμε άριστη συνεργασία με το Δήμο Βόλου, όσον αφορά την παραχώρηση του γηπέδου της Νεάπολης. Πρόσφατα είχαμε μία επαφή με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, κ. Ζέρβα και ήδη αρχίσαμε, με τη σύμφωνη γνώμη και του Δήμου, τις εργασίες και τη συντήρηση του γηπέδου, για να είναι έτοιμο τη νέα χρονιά. Απομένουν τα διαδικαστικά. Ό,τι κάναμε, δηλαδή και πέρυσι με την εγγυητική επιστολή, το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Για να έχουμε και πάλι, ως έδρα, το γήπεδο της Νεάπολης και τη νέα σεζόν. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Δήμο Βόλου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Ζέρβα.
Στη συνάντηση είχε κληθεί και η πλευρά της Νίκης, η οποία δεν ξέρω για ποιο λόγο, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Νομίζω, όμως, ότι υπήρξε μία τηλεφωνική επικοινωνία. Μας πρότεινε ο κ. Ζέρβας να αναλάβουμε από κοινού με τη Νίκη τη συντήρηση του γηπέδου. Στην περίπτωση, όμως, που δεν συμμετέχει η Νίκη, θα αναλάβουμε εμείς εξ ολοκλήρου τη συντήρηση του γηπέδου».

Για την εκδήλωση που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός για τα εισιτήρια διαρκείας:

«Στις 5 Αυγούστου η ΠΑΕ θα παρουσιάσει τα εισιτήρια διαρκείας. Υπάρχει εδώ ένα ερωτηματικό, γιατί δεν ξέρουμε, λόγω του κορωνοϊού, αν θα επιτρέψει η πολιτεία να υπάρχουν φίλαθλοι στα γήπεδα τη νέα χρονιά. Εμείς, όμως, έχουμε ήδη έτοιμη εναλλακτική λύση και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν και να ενισχύσουν την ομάδα, αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας. Την εναλλακτική πρόταση θα την γνωστοποιήσουμε στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Σεβόμαστε τον κόσμο. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έδειξαν και στην πρόσφατη εκδήλωση που κάναμε, ότι είναι κοντά στην ομάδα. Όταν γνωρίζεις, ότι πίσω υπάρχει ένας λαός που σε ακολουθεί και σε στηρίζει, σου δίνει δύναμη να προχωρήσεις πολύ δυνατά. Ο κόσμος μας στηρίζει, είναι κοντά μας, τον θέλουμε δίπλα μας και ελπίζουμε και εμείς από την πλευρά μας να τον ευχαριστήσουμε και να το κάνουμε χαρούμενο».

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης:

«Προέχει να δούμε όλες οι ομάδες σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε τη νέα χρονιά και στη συνέχεια θα μας απασχολήσει ο τηλεοπτικός πάροχος για να γίνουν και οι απαραίτητες διαπραγματεύσεις. Θα διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τις ΠΑΕ.
Πριν από 15 περίπου μέρες έγινε η επικύρωση των βαθμολογιών σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ. Από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει γίνει αναδιάρθρωση, οι τέσσερις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, Ιάλυσος, Τρίγλια, Θεσπρωτός και Καλαμάτα, υποβιβάστηκαν. Αντίστοιχα, υποβιβάστηκαν από τη Σούπερ Λιγκ 2 η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου, και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη ψηφοφορία της Σούπερ Λιγκ 2. Κάναμε εκλογές και επιλέξαμε τους τρεις εκπροσώπους της Φούτμπολ Λιγκ στο Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ. Εκλέχθηκα εγώ, ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, ο κ. Μπίκας της Βέροιας και ο κ. Σταμούλης του Απόλλωνα Πόντου.
Σ’ ένα πολύ κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο, δεν παρέστησαν η Ιεράπετρα και η συμπολίτισσα Νίκη Βόλου.
Στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2 θα ψηφίσουμε, ως εκπρόσωποι της Φούτμπολ Λιγκ, για την απόφαση που θα πάρουμε για την αναδιάρθρωση.
Δεκαεπτά άτομα θα αποφασίσουμε για την πρόταση που θα καταθέσουμε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όσον αφορά την αναδιάρθρωση. Θα συμμετάσχει στη τηλεδιάσκεψη ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, καθώς και ο πρόεδρο της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Από τη στιγμή που η ΕΠΟ προβίβασε φέτος οκτώ ομάδες από τη Γ’ Εθνική, ήδη έχει μπει σε διαδικασία αναδιάρθρωσης. Οπότε τα υπόλοιπα για μας είναι διαδικαστικά.
Η απόφαση της Σούπερ Λιγκ, να μην αυξηθούν οι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση που θα πάρουμε εμείς. Η απόφαση της Σούπερ Λιγκ στηρίχθηκε στο γεγονός, ότι το πρωτάθλημα τελείωσε και δεν άλλαξε καμιά προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Εμείς θα καταθέσουμε μία πρόταση, την οποία θα αξιολογήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ή θα την προχωρήσει ή θα προβεί σε κάποιες διαφοροποιήσεις. Η εκτίμησή μου είναι, ότι η πρόταση της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ θα βρει θετική ανταπόκριση από την ΕΠΟ. Υπήρξε επικοινωνία με όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ και έχουμε ήδη καταλήξει σε μία απόφαση. Την πρότασή μας αυτή, την οποία θα επικυρώσει το Δ.Σ., θα την καταθέσουμε στην ΕΠΟ. Επειδή, όμως, είναι καθαρά θέμα εσωτερικό, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Η απόφαση θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης (σ.σ. θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα)».

Για τον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς:

«Από την αρχή της χρονιάς έχουμε βάλει κάτω ένα πλάνο, μαζί με τον προπονητή της ομάδας, Περικλή Αμανατίδη, τον οποίο εμπιστευόμαστε απόλυτα και προχωράμε πάνω σ’ αυτό. Δεν βιαζόμαστε, κάνουμε μεθοδικές κινήσεις και ήδη έχουμε προχωρήσει σε μεταγραφές, αποκτώντας κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Επιδίωξη μας είναι, να εμπλουτίσουμε την ομάδα και με βολιώτικο στοιχείο, αξιοποιούμε τα ταλέντα της περιοχής. Μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, πρέπει να απαρτίζεται και από ποδοσφαιριστές από τη Μαγνησία. Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις. Συζητάμε με πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές και είναι θέμα ημερών να υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις, οι οποίες θα μας κάνουν όλους ακόμη πιο χαρούμενους και πιο αισιόδοξους.
Θα περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις της ΕΠΟ τη Δευτέρα κι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και όπως τα υπολογίζουμε, θα είμαστε μία ανάσα από το μεγάλο όνειρο, να πάει η ομάδα εκεί που πραγματικά αξίζει, στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές και ήρθε η ώρα να τις ξαναζήσει και πάλι».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...