Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Παλιά καλή Β΄Εθνική προτείνει ο Ολυμπιακός!

Ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των ομάδων, εκτός της Ιεράπετρας, η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΑΕ με μοναδικό θέμα συζήτησης την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει περί του ζητήματος:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 όπως είχε κάνει γνωστό με ανακοίνωση της όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε επεξεργαστεί σειρά προτάσεων για το φλέγον ζήτημα της εκ νέου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών τις οποίες και κατέθεσε στην σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Η πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 η οποία και βρήκε θετική ανταπόκριση αφορούσε στην δημιουργία της Super League 2 με δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο) των 16 ομάδων – ουσιαστικά με τις ομάδες της παρούσας Super League 2 και της παρούσας Football League και όσες προκύψουν από τα play off της Super League και από την άνοδο στην Football League των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Επίσης προτάθηκε οι ομάδες που είναι σε νησιά και το κόστος μετακίνησης σε κάθε αγωνιστική είναι δυσβάσταχτο να στηριχτούν ακόμα περισσότερο οικονομικά και συγκεκριμένα να τους δοθεί 10% παραπάνω από τα χρήματα που θα πάρουν όλες οι ομάδες τη νέα χρονιά.

Η παραπάνω πρόταση έγινε δεκτή από το σύνολο των ομάδων της Football League  – εκτός των Τρικάλων και του Ιωνικού – καθώς οι εκπρόσωποι τους θεώρησαν προφανώς σημαντικότερο το γεγονός πως είτε συνεχιστεί το πρωτάθλημα είτε όχι οι ομάδες τους θα είναι στην Super League 2.

Να σημειωθεί ότι στην πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου είχε εκδηλώσει την σύμφωνη γνώμη της και η ομάδα της Ιεράπετρας σε προγενέστερη επικοινωνία με εκπρόσωπο της ομάδας μας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σωτήρης Μαυρονάσιος και ο μεγαλομέτοχος κ. Ευριπίδης Τσιμπανάκος οι οποίοι και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την έκβαση της συζήτησης.

Η παραπάνω πρόταση για την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα αποσταλεί άμεσα στον πρόεδρο της Football League κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη και φυσικά στην ΕΠΟ.

«Είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση. Εκ του αποτελέσματος, ακόμα και να μην είχαμε την διακοπή λόγω του κορονοϊού, φάνηκε πως με αυτό το μοντέλο των τριών κατηγοριών οι ομάδες δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Στην Football League που το πρωτάθλημα ήταν πολύ ενδιαφέρον και μέχρι και την διακοπή οι περισσότερες ομάδες είχαν διαφορά δύο και τρεις βαθμούς και πάλευαν για την άνοδο ή την παραμονή στην κατηγορία μάτωσαν οικονομικά. Και αν ματώσαμε όσο υπήρχε ποδόσφαιρο όλο αυτό τον καιρό πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την κατάσταση. Η αναδιάρθρωση είναι αναγκαία. Αν βέβαια οι ιθύνοντες θέλουν να υπάρχουν και άλλες κατηγορίες στο ποδόσφαιρο με αξιοπρεπείς ομάδες που θα παίζουν καλή μπάλα και να πληρούν τις προϋποθέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται όπως ΙΚΑ, εφορία, κλπ. Διαφορετικά ας μείνει η Super League και οι υπόλοιποι να πάμε σπίτια μας. Πάντως το πλαίσιο στο οποίο αυτή την στιγμή καλούμαστε να λειτουργήσουμε είναι άκρως προβληματικό και πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν αλλαγές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπανάκος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...