Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Έτσι γαμάνε οι..."πουλημένοι"!

Κόντρα σε ψιθύρους και υποθέσεις , οι παίκτες του Ολυμπιακού "απέδειξαν" πως δεν είναι..."ελέφαντες" και πήραν το τρίποντο έστω στις καθυστερήσεις απέναντι στην παθιασμένη Καλαμάτα.


Οι δηλώσεις του Στάθη Ρόκα στο τέλος του αγώνα ήταν η ανάκλαση της ψυχολογίας των παικτών μας τις τελευταίες ημέρες: « Σήμερα παίξαμε για να αποδείξουμε και πάλι πως δεν είμαστε ελέφαντες.Είμαι 16 χρόνια στον Ολυμπιακό και με τον κόσμο του έχω περάσει τα καλύτερα και τα χειρότερα.Αυτοί οι λίγοι που έρχονται στο γήπεδο και πραγματικά πιστεύουν πως η ομάδα παίζει για να χάσει να μην ξαναέρθουν.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε να αντιμετωπίσει απλά μια ομάδα που παίζει τον..."θάνατό" της κάθε αγωνιστική αλλά την φημολογία όλης της εβδομάδας πως θα ήταν...αδιάφορος για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μάλιστα μετά το πραγματικά απερίγραπτο λάθος του Ξενοδόχοφ που δώρισε το γκολ της ισοφάρισης στην Καλαμάτα , το κλίμα στις κερκίδες "βάρυνε" επικίνδυνα με αποκορύφωμα εκεί γύρω στο 89' όταν 10-15 άτομα άρχισαν να φωνάζουν "πουλημένοι" !Να σημειωθεί πάντως πως το συγκεκεριμένο σύνθημα ακούστηκε για λίγα δευτερόλεπτα αφού η πλειοψηφία του κόσμου αντέδρασε έντονα!

«Το να μην έρθουμε να χαιρετίσουμε τον κόσμο ήταν η δική μας αντίδραση.Ήταν δική μου πρωτοβουλία και ζητώ συγνώμη από την πλειοψηφία του κόσμου που πιστεύει σε εμάς!» ,ανέφερε ο Στάθης Ρόκας στο τέλος του παιχνιδιού.





Ο Βόκολος παρέταξε τον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Βοσνακίδης, με τον Τσιάρα. Αμυντικοί μέσος ήταν ο Ρόκας  και μπροστά τους είχε τον Σκοπελίτη ενώ  στα χάφ ήταν ο Κουτσιανικούλης με τον Κέρη και τον Βασιλούδη.Φορ μόνος του ο Τσίτας.

O Ολυμπιακός σήμερα ήταν δικαιολογημένα μέτριος.Και λέμε δικαιολογημένα λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε εξαιτίας των αποδόσεων των στοιχηματικών εταιρειών ,το βάρος στα πόδια των παικτών ήταν τεράστιο και έγινε ακόμα περισσότερο με το τραγικό λάθος του Ξενοδόχοφ που λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ,σε ένα παιχνίδι που η ομάδα μας προηγήθηκε νωρίς ,είχε ευκαιρίες για το 2-0 και κρατούσε τον αντίπαλό της χωρίς τελικές με χαρακτηριστική ευκολία , δέχτηκε αναπάντεχα το 1-1.

Από εκεί και πέρα η ομάδα προσπαθούσε να αντιδράσει αλλά απέναντι είχε μία ομάδα που αμυνόταν μαζικά.Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν είχε τις ευκαιρίες που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια. Στο β' μέρος είχε ουσιαστικά τρεις απειλητικές τελικές προσπάθειες μέχρι το 91' που ο Τσίτας μετά από σέντρα του Μπουτζίκου έφερε την "λύτρωση" για παίκτες και φιλάθλους και ανάγκασε τους κακεντρεχείς και πάλι να...λουφάξουν στα λαγούμια τους.

Μερίδιο της επιτυχίας πάντως θα πρέπει να αναγνωριστεί και στις κινήσεις του Βόκολου που έδειξε πως κατέχει το ποδόσφαιρο παρά τις αρχικές εκπλήξεις μας για τις επιλογές του.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ (65’ λ.τρ. Γιδόπουλος), Γραικός, Βοσνακίδης (46’ Φαζός), Ρόκας (60’ Κόλα), Μπουτζίκος, Τσιάρας, Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης, Κέρη, Βασιλούδης, Τσίτας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Χριστοφιλέας, Τόλι, Καντούτσης, Τριποτσέρης, Ζαχαρόπουλος, Πέεφ (58’ Πέεφ), Νατσιόπουλος, Ιντρίσι (70’ Αλεξόπουλος), Νταούντ, Ηλιόπουλος (76’ Οσμανάγκιτς).



Κάρτες:   Κίτρινες: 54΄Τσιάρας  - 41' Νατσιόπουλος 65' Χριστοφιλέας

Ο «κόραξ» του αγώνα
Καλή η διαιτησία του Γρατσάνη

Μας άρεσε....
Ο Κέρη και πάλι ήταν παίκτης κλειδί ,αλλά τον τίτλο του ΜVP θα πάρει τιμής ένεκεν ο Τσίτας.Επίσης θα σταθούμε στον Τσιάρα που έπαιξε κατ'ανάγκη εκτός θέσης ,ήταν σχεδόν αλάνθαστος και έβαλε και το πρώτο γκολ.
Δεν μας άρεσε...
Η απερίγραπτη γκέλα του Ξενοδόχοφ θα μπορούσε να ήταν καταδικαστική ιδίως λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Το downvote του αγώνα όμως θα το δώσουμε στα 10-15 άτομα που βιάστηκαν να το παίξουν...έξυπνοι και άρχισαν να φωνάζουν "πουλημένοι" στο 89'.



Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Βόκολος: «'Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, για μία ακόμα φορά, για την προσπάθεια που έκαναν. Πραγματικά, η προσπάθειά τους ήταν συγκινητική και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Όπως έχω πει, η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων σ’ αυτή την κατηγορία είναι πάρα πολύ μικρή. Άρα οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές. Παίζαμε με έναν αντίπαλο, που σε κάθε παιχνίδι αγωνίζεται για τη ζωή του και προσπαθεί να μαζέψει, όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορεί. Θεωρώ ότι κάναμε ένα ώριμο παιχνίδι από την αρχή μέχρι και το τέλος. Είχαμε την ατυχία να χάσουμε κάποιους παίκτες και έγιναν ορισμενές αναγκαστικές αλλαγές, έτσι ώστε να μην μπορούμε να κινηθούμε, όπως θα θέλαμε ακριβώς, στο τέλος του αγώνα. Νομίζω, ωστόσο, πως το πάθος, η διάθεση και η θέληση, που έδειξαν τα παιδιά, υπερνικήσουν τα πάντα. Κι όπως τους έχω πει πολλές φορές στα αποδυτήρια, οι μεγάλες επιτυχίες στον αθλητισμό γίνονται μέσα από το εμείς. Όταν σταματήσει να υπάρχει το εγώ, οι επιτυχίες είναι δεδομένες. Αυτή η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι αρχίζει και το βγάζει αυτό μέσα στο γήπεδο. Για μένα είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Η νίκη ανήκει αποκλειστικά στους ποδοσφαιριστές και σε κανέναν άλλον. Από αύριο σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον Ιάλυσο, ένα εξίσου δύσκολο ματς. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι, κρατώντας τα θετικά από το παιχνίδι με την Καλαμάτα και διορθώνοντας μέσα στην εβδομάδα τα αρνητικά στοιχεία »

Αναστόπουλος: «Όταν δεχόμαστε γκολ στο 93’ και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, υπάρχει μία μεγάλη πίκρα θα έλεγα. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σε μία δύσκολη έδρα. Δεν τα καταφέραμε. Όμως, δεν έχουμε τίποτα άλλο παρά να προχωρήσουμε. Υπάρχουν μπροστά δύο παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό με την Τρίγλια, όπου για μας είναι ένας ακόμα τελικός. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί πραγματικά έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ουσιαστικά χωρίς φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουν. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις τραβήγματος δικού μας ποδοσφαιριστή, για τις οποίες αντιδρούμε. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, επειδή ήταν προς την πλευρά του πάγκου μας, νομίζω ότι υπάρχει τράβηγμα»»

Τον λόγο στην συνέντευξη τύπου ζήτησε και πήρε ο πρόεδρος της ομάδας κος Μαυρονάσιος:

«Βρίσκομαι εδώ γιατί θέλω να σας εκφράσω κάποιες προσωπικές απόψεις της διοίκησης αλλά και ειδικά του μεγαλομετόχου κ. Τσιμπανάκου. Ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί αυτός εδώ, όμως λόγω της μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης εξ’ αιτίας της εξέλιξης και όσων ακούστηκαν όλη τη βδομάδα αλλά και στη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν ήταν σε θέση να τοποθετηθεί και έτσι πήρα εγώ τη θέση του για να πω αυτά που ήθελε να πει ο ίδιος. Αισθάνεται πάρα πολύ στεναχωρημένος και προβληματισμένος γιατί ειδικά τον τελευταίο καιρό αυτό που εισπράττει είναι μόνο κακοπροαίρετη κριτική. Από όλους, από τα ΜΜΕ, από τους φιλάθλους, από τον περισσότερο κόσμο και θεωρεί ότι είναι αχαριστία, κακόβουλη.

Δηλώνει όμως κατηγορηματικά παρά το όσα ακούγονται για τον ίδιο, ότι όπως έχει πράξει μέχρι τώρα, έτσι και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι ένα πιστός στρατιώτης που θα υπηρετήσει με όλες τους τις δυνάμεις τον Ολυμπιακό. Αν βρεθεί μετά το τέλος της περιόδου κάποιος ο οποίος έχει τις προϋποθέσεις να του παραχωρήσει την ομάδα, πολύ ευχαρίστως θα το κάνει. Επισημαίνει μάλιστα ότι θα ήταν ακόμα καλύτερο αυτός ο οποίος θα ενδιαφερθεί να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας να είναι και Βολιώτης. Θέλει να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον απλό φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει αποδείξει όλα τα χρόνια ότι αγαπάει πραγματικά την ομάδα, έχει συμπαρασταθεί και θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στην ομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς.


Εγώ θέλω να εκφράσω τώρα μια δική μου τοποθέτηση. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να υπηρετώ από τη θέση του προέδρου το ιστορικό σωματείο του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος έχει μεγάλη ιστορία, μεγάλη διαδρομή και μεγάλη φανέλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον έχουν υπηρετήσει μεγάλοι παίκτες και πολύ μεγάλοι παράγοντες. Από την σκοπιά μου διαβεβαιώνω ότι και εγώ και ο μεγαλομέτοχος και η υπόλοιπη διοίκηση θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο για να τερματίσει η ομάδα στο τέλος της χρονιάς όσο μπορεί πιο ψηλά και το σημαντικότερο με αξιοπρέπεια! Το κομμάτι αυτό το αποδείξαμε σήμερα διότι όποιος είναι κοντά στο ποδόσφαιρο δε μπορεί να καταλάβει τι τραβήξαμε όλη αυτή τη βδομάδα από όλους τους ειδικούς του ποδοσφαίρου και απ’ όλη την Ελλάδα. Παρόλα αυτά σταθήκαμε δίπλα στην ομάδα, κάναμε το καθήκον μας, όπως θα το κάνουμε και μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κύριο Τσιμπανάκο για την τιμή που μου έκανε, να υπηρετώ αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακό και υπόσχομαι τόσο από την πλευρά μου όσο και από τη διοίκηση, στο τέλος της χρονιάς να τους κάνουμε όλους περήφανους»

Μικρά&πικάντικα
  •  Η Νεάπολη και πάλι δεν γέμισε ασφυκτικά με 1200 φίλους του Ολυμπιακού να βρίσκονται στις κερκίδες του γηπέδου.
  • 40-50 φίλοι της Καλαμάτας έκανα πολλά χιλιόμετρα για να δούνε την ομάδα τους την οποία πάντως χειροκρότησαν θερμά στο τέλος του αγώνα παρά την ήττα.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...