Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Έφτυσε αίμα...!

Στην παράταση κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Αταλάντης ο Ολυμπιακός.


Με γκολ του Ράντι μόλις δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της παράτασης η ομάδα μας κέρδισε 2-3 την τοπική Αταλάντη και προκρίθηκε στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδα όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλων Καλαμαριάς ή Πόντου.

Με κορυφαίο παίκτη τον Κουτσιανικούλη που πέτυχε ένα γκολ και "σέρβιρε" ακόμα ένα η ομάδα μας ήταν δραστήρια επιθετικά ,αλλά στην άμυνα θύμιζε παιδική χαρά.
Η τοπική Αταλάντη έκανε 4-5 τελικές προσπάθειες σε όλο το παιχνίδι και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ.

Δυνατά μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι και μόλις στο 3′ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν σε σέντρα του Μπουτζίκου ο Σκοπελίτης σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα αμυνομένων και να απομακρύνεται. Η πίεση του Ολυμπιακού Βόλου απέδωσε καρπούς στο 10ο λεπτό του αγώνα με σκόρερ τον Σκοπελίτη. Ο Βολιώτης επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από δύο συνεχόμενες αποκρούσεις του Καπετάνου σε προσπάθειες των Κουτσιανικούλη και Τσίτα και με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων.

 Στο 12’  όμως το σουτ του παλιού παίκτη της ομάδας μας , Χαϊκάλη κατέληξε στα δίχτυα, καθώς ο Μακρυωνίτης μπορεί να ακούμπησε την μπάλα, αλλά τον ξεγέλασε η πορεία της, ίσως και λόγω του αγωνιστικού χώρου, και την είδε να αναπαύεται στην αριστερή του γωνία.


 Στο 20′ ο Κουτσιανικούλης με ωραία κίνηση πέρασε και τον τερματοφύλακα πριν πλασάρει στην κενή εστία, γράφοντας το 1-2 για την ομάδα του.
Στο 31′ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη – πρόκριση, όμως το σουτ του Κουτσιανικούλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Με πρωταγωνιστή και πάλι τον βραχύσωμο επιθετικό οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 3-1 στο 43′. Ο Κουτσιανικούλης έβγαλε ωραία στον Τσίτα στην περιοχή, όμως ο υψηλόσωμος σέντερ φορ κλώτσησε αέρα.



Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε, όπως και στο πρώτο μέρος, δυνατά στην επανάληψη και στο  48’ ο Τσίτας έπιασε το σουτ μετά από μπαλιά του Μπουτζίκου, αλλά με τα πόδια ο Καπετάνος απομάκρυνε. Στο 52’ ήταν ο Μπουτζίκος αυτός που με σουτ από πλάγια θέση ολοκλήρωσε τη φάση, αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Κι ενώ η βολιώτικη ομάδα έδειχνε ότι θέλει να πετύχει ένα τρίτο γκολ, με το οποίο θα καθάριζε το ματς, το δέχθηκε στο 53’.

Η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε μετά από συρτή σέντρα σουτ του Χαϊκάλη από τα δεξιά και ο Μαλισσόβας με προβολή έφερε το ματς εκ νέου στα ίσια . Μάλιστα στο 66’ χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Μακρυωνίτη σε σουτ του Σακκά, για να μην υποστεί νέα ψυχρολουσία το σύνολο του Θωμά Γράφα.

 Στην παράταση ο Ολυμπιακός πίεζε και η Αταλάντη αδημονούσε να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι για να διεκδικήσει την πρόκριση.

 Ο Τζέφερσον σε τετ α τετ με τον Καπετάνο, μετά από όμορφη πάσα του Κουτσιανικούλη, δεν κατάφερε να σκοράρει αφού η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή. Στο 100′ την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καπετάνος, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο νικητήριο γκολ που του έδωσε και την πρόκριση, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση και της ημίωρης παράτασης. Ο Κουτσιανικούλης έκανε τη σέντρα με τον Ράντι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

ΑΤΑΛΑΝΤΗ: Καπετάνος, Μακρόπουλος, Πάππος (108’ Ντζιος), Λυτάκης, Τσακανίκας, Αντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος (56’ Τζιβελέκης), Μαλισσόβας (58’ Σακκάς), Δήμος (46’ Σίδερης), Αντωνίου, Χαϊκάλης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Φαζός, Βοσνακίδης, Τσιάρας (98’ Ρόκας), Στεφάνοβιτς (90’ Τζέφερσον), Σκοπελίτης (58’ Λάσκαρης), Κουτσιανικούλης, Ράντι, Τσίτας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...