Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Μεγάλο brand name ο Ολυμπιακός!

Ο Στέλιος Πόζογλου, πριν καλά-καλά κλείσει τα 18 του, έπαιξε σε ευρωπαϊκό αγώνα στην Τούμπα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ...

...και μάλιστα σκόραρε (12/12/13 κόντρα στην Αλκμάαρ). Θεωρήθηκε ένα μεγάλο ταλέντο, αλλά τελικά ο γεννημένος στις 22/1/96 ποδοσφαιριστής δεν είχε τα επόμενα χρόνια την πορεία, που όλοι προσδοκούσαν απ’ αυτόν, και τώρα πλησιάζοντας στα 24 θέλει να κάνει ένα restart στην καριέρα του, όπως λέει και ο ίδιος, με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο ακραίος επιθετικός μίλησε στο magnesiasport στο προπονητικό κέντρο «Μύθος» στο Ελατοχώρι και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η νέα του ομάδα έχει μεγάλο brand name και κόσμο και πως αυτά τα δύο στοιχεία τον έπεισαν κυρίως να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Αναλυτικά ρωτήθηκε:

Για το πώς είναι να πηγαίνει από τα ψηλά στα χαμηλά, αφού κατάφερε να κάνει μέχρι και ευρωπαϊκή συμμετοχή με γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά στη συνέχεια έπαιξε σε χαμηλές κατηγορίες:

“Δεν είναι και το καλύτερο αυτό για την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή. Σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί πισωγύρισμα, αλλά μπορούμε να το δούμε και ως ένα καινούργιο restart για την καριέρα μου. Στόχος μου είναι να ανεβαίνω κατηγορία κάθε χρόνο”.

Για το τι τον έπεισε να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου:

“Είναι το όνομα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ένα μεγάλο brand name και είναι ομάδα με κόσμο, ο οποίος την αγαπάει κι αυτό φαίνεται”.

Για το αν πιστεύει ότι Ολυμπιακός Βόλου, με δεδομένο ότι έφυγαν αρκετοί βασικοί έμπειροι παίκτες, ένα από τα όπλα του για τη νέα σεζόν θα είναι και ότι διαθέτει πολλούς ποδοσφαιριστές με κίνητρο:

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπάρχουν τόσα πολλά ονόματα και να έχουμε μία πιο νεαρή ομάδα σε ηλικία, χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι θα έρθουν, αλλά αυτό μπορεί να βγει και σε καλό, γιατί το νέο αίμα μπορεί να δώσει πολλά”.

Για τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία:

“Τους γνώρισα όλους στη διοίκηση και είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι και χαρακτήρες, όπως μπορώ να πω και τα καλύτερα λόγια για το τεχνικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου. Σε μία ομάδα όσοι την αποτελούν πρέπει να είναι πρώτα πολύ καλοί χαρακτήρες και μετά οτιδήποτε άλλο”.

Για τον αν ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να αποτελέσει ακόμη μία ευκαιρία για την επανεκκίνηση που είπε ότι θέλει να κάνει στην καριέρα του μετά την περσινή σεζόν με τον Θεσπρωτό:

“Και πέρσι είχα πει ότι ο στόχος μου ήταν να κάνω ένα restart. Και φέτος έχω ακόμη μία ευκαιρία, για να κάνω βήματα, προκειμένου να φτάσω ξανά εκεί που ήμουνα”.

Για το πού βλέπει ότι θα τον χρησιμοποιήσει ο κ. Γράφας, καθώς πέρσι αγωνίστηκε ως σέντερ φορ στον Θεσπρωτό, ενώ η κλασική του θέση είναι στα άκρα:

“Αυτό που μου δείχνει κυρίως ο προπονητής είναι ότι θα με χρειαστεί πιο πολύ στις πλευρές, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στη συνέχεια”.

Για το πώς θα ήθελε οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να έχουν στο μυαλό τους τον Στέλιο Πόζογλου:

“ Το μόνο σίγουρο είναι πως σε κάθε παιχνίδι θα δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Είναι νόμος πως, όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να δίνεις το 100% του εαυτού σου. Από κει και πέρα θα προσπαθήσω να δείξω αυτά που θεωρώ πλεονεκτήματά μου, δηλαδή την ικανότητα μου στο ένας εναντίον ενός, ώστε να δημιουργώ, αλλά και να τελειώνω φάσεις και γενικά να είμαι ένας πολύ δυνατός παίκτης στην επίθεση”.

Για το αν δέχθηκε πειράγματα από φίλους του Παοκτζήδες που παίζει σε μία ομάδα με το όνομα Ολυμπιακός:

«Έχω και φίλους Ολυμπιακούς και μου είπαν ότι σιγά-σιγά θα αρχίσω να συνηθίζω το σήμα της ομάδας. Άλλοι φίλοι μου Παοκτζήδες μου είπαν “τι κάνεις, ρε τρελέ, εσύ είσαι Παοκτζής”. Ό,τι και να γίνει όμως είσαι επαγγελματίας και πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου».

Για την “πρώτη” προπόνηση της ομάδας:

«Πραγματικά δεν έχω λόγια. Ήταν ωραία να είσαι εκεί και να απολαμβάνεις αυτές τις εικόνες. Είπα και πριν ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα τους, είναι πολύ παθιασμένοι και αυτό φάνηκε στην πρώτη προπόνηση, που ήταν κάτι παραπάνω από όμορφα. Όλοι οι παίκτες απλώς κοιτούσαμε τους οπαδούς να τραγουδάνε. Ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα για όλους μας και σίγουρα μας ανέβασε ψυχολογικά. Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης».

Για την πίεση του πρωταθλητισμού, την οποία αυτός γνωρίζει καλά:

«Εννοείται ότι η πίεση αυτή θα υπάρχει. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με αυτό, καθώς έχω τις παραστάσεις, ούτε πιστεύω ότι οι συμπαίκτες μου θα έχουν θέμα με την πίεση του κόσμου. Ίσα-ίσα αυτό μπορεί να είναι και καλό και θεωρώ ότι θα τους βοηθήσει ».


Πηγή: Magnesiasports


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...