Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Καθάρισε ο Μάντζιος!

Με γκολ του Μάντζιου ο Ολυμπιακός "καθάρισε" το ένα από δύο εναπομείναντα εκτός έδρας παιχνίδια και παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας.


Το 0-1 ήταν φτωχό βάση της εικόνας του αγώνας με έναν Ολυμπιακό να κάνει και πάλι πολλές τελικές προσπάθειες αλλά να καταφέρνει να "λυτρωθεί" από το πέναλτι του Βαγγέλη Μάντζιου!








Ο Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με τον Γιακουμή στο τέρμα , τους Ρόκα και Οικονομόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τους  Νικολακάκη και Μπουτζίκο στα δύο άκρα άμυνας , τους Ριζογιάννη και Κόλα ως αμυντικά χαφ ,πιο μπροστά έπαιξε ο Λώττας σε ρόλο 10αριού με τους Φλίγκο και Σερτζίνιο στα επιθετικά χαφ και ως κεντρικό επιθετικό τον Μάντζιο.

Ολόκληρο το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού με μοναδικό στοίχημα για το πότε θα βάλει γκολ η ομάδα.Η αλήθεια είναι πως ο θεατής του αγώνα θα περίμενε ένα παιχνίδι σαν και αυτό να έχει ξεκαθαρίσει πολύ πιο εύκολα...
Στο 1' ο Κόλα σούταρε από εξαιρετική θέση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ ενώ στο 11' η κεφαλιά του Φλίγκου αποκρούστηκε από τον καλό Γεωργατζά εντυπωσιακά σε κόρνερ.Στο 15' η κεφαλιά του Μάντζιού πέρασε λίγο άουτ ,ενώ στο 25' ο Ολυμπιακός έχασε απίθανη ευκαιρία να σκοράρει.Ο Μάντζιος με υπερέκταση του ποδιού κάνει το σουτ το οποίο αποκρούστηκε με υπερένταση πάνω στην γραμμη από αμυντικό των γηπεδούχων με τον Φλιγκο να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας και να μην μπορεί να πλασάρει σωστά σε άδειο τέρμα από το μισό μέτρο....
Από μία μακρινή σέντρα του Νικολακάκη ήταν η επόμενη κλασική ευκαιρία με τον Μάντζιο να βρίσκεται εξ επαφής αλλά η κεφαλιά του να αποκρούεται και αυτή από τον πορτιέρο.
Στο 43' ο Λώττας δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε φάουλ έξω από την περιοχή.
Στο 48' σουτ του Σερτζίνιο αποκρούστηκε σε κόρνερ και στο 53΄ο Ολυμπιακός πέτυχε το πολυπόθητο γκολ από πέναλτι μετά από ανατροπή του Μάντζιου.
Στο 62΄ ο Φλίγκος έπιασε το ανάποδο ψαλίδι αλλά ο Γεωργατζάς απέκρουσε και πάλι ,ενώ στο 84' το σουτ -φάουλ του Σερτζίνιο πέρασε λίγο άουτ.Στο 90' ήταν η σειρά του Σαχινίδη να απειλήσει αλλά του σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γεωργατζάς


Α.Μακρυχωρίου: Γεωργατζάς, Δ. Τεντολούρης (84’ Γκίκα), Τζηλός, Ισούφης (72’ Μυργιώτης), Τσιάτας (83’ Τσιχαράπης), Κοντοβάς, Κατσιγιάννης, Κοτσοβός, Καρβούνης, Α. Τεντολούρης, Κόκκινος.
Ολυμπιακός Βόλου:  Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Ρόκας, Ριζογιάννης, Κόλα (89’ Καμπλιώνης), Σερτζίνιο (86’ Παπαϊωάννου), Φλίγκος (73’Σκοπελίτης), Λώττας, Μάντζιος (86’ Σαχινίδης).




Κάρτες:   40’ Τζηλός, 74’ Δ. Τεντολούρης , 83' Τζήλος 


Ο «κόραξ» του αγώνα

Δεν είχε προβλήματα η διαιτησία του Σιδηρόπουλου.
Το πέναλτι αμφισβητήθηκε από την μεριά των γηπεδούχων.



Μας άρεσε....
Η αποτελεσματικότητα του Βαγγέλη Μάντζιου

Δεν μας άρεσε...
Η επιθετική δυστοκία παρά την πληθώρα ευκαιριών που είχε η ομάδα


Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Αμανατίδης:«Δεν θα κρατήσω τίποτα από το σημερινό παιχνίδι καθώς έγινε σε ένα ακατάλληλο γήπεδο.Οι παίκτες μου προσπάθησαν πολύ να βγάλουν κάποια στοιχεία αλλά ήταν πολύ δύσκολο.Το κίνητρο της παραμονής στην κατηγορία είναι ιερό ,αλλά μεγάλο και το κίνητρο της ανόδου.Ήταν ένα παιχνίδι άγριο και μία σκληρή έδρα.Ήταν ένα άλλου τύπου παιχνίδι ,εντελώς διαφορετικό από αυτό που δώσαμε την προηγούμενη Κυριακή και ήταν δύσκολο να ανταποκριθείς εξίσου και γιαυτό αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες μου.
Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει καμία προπόνηση στο γήπεδό του και μάλιστα πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε καμία προπόνηση στον Βόλο.Σε πέντε Κυριακές όμως θα δυσαρεστήσουμε πολλούς.»

Θεοδώρου: « Ξέραμε με ποια ομάδα παίζαμε και ποια είναι η ιστορία της. Θα επαναλάβω, ωστόσο, για μία ακόμα φορά, πως πιστεύω σ’ αυτά τα παιδιά και τον τρόπο που κάνουν τη δουλειά τους.

Ελπίζω όλη αυτή η προσπάθεια στο τέλος να ανταμειφθεί. Αν όλοι οι προπονητές για τέτοιου είδους παιχνίδια είναι ευχαριστημένοι για τον τρόπο που οι παίκτες τους προσαρμόζονται και ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες, εγώ είμαι πολύ περήφανος για την πειθαρχία τους, για την αγωνιστικότητά και για την υπομονή τους.

Δεν μπορώ να πω ότι κάναμε μεγάλη ή κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά δημιουργούσαμε καταστάσεις ανησυχίας και προσπαθήσαμε να βρούμε μία καθαρή ευκαιρία να σκοράρουμε. Το παιχνίδι κρίθηκε από μία στημένη φάση, από ένα πέναλτι. Θα δούμε στο βίντεο, για το αν πραγματικά ήταν. Όμως αυτό έγινε.  Έγραψε. Δεν πήραμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Έχουμε ρεπό και ελπίζω να μπορέσουμε τις επόμενες μέρες να ανασυνταχθούμε, γιατί τα παιχνίδια λιγοστεύουν και εμείς θέλουμε σίγουρα τρεις με τέσσερις νίκες για να μείνουμε στην κατηγορία. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζονται αυτά παιδιά και προσπαθούν, μας δίνει όλους κουράγιο»

Οικονομόπουλος: «Ηταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς καθώς ξέραμε πως παίζαμε με μία ομάδα που είχε κίνητρο και θα τα έδινε όλα.Βρήκαμε έναν κακό αγωνιστικό χώρο αλλά στο πρώτο μέρος μπήκαμε αποφασισμένοι και σε 4-5 φάσεις έπρεπε να βάλουμε γκολ.Έχουμε παίκτες με πολλές εμπειρίες και παραστάσεις και αυτά τα πέντε παιχνίδι που έμειναν δεν θα μας κλείσουν τον δρόμο.Παλεύουμε όλοι μαζί με την διοίκηση και στο τέλος θα ανταμειφθούμε.»







Μικρά&πικάντικα
  • 200 περίπου φίλαθλοι βρέθηκαν στην παγωμένη Καρδίτσα.Οι μισοί εξ αυτών ήταν φίλαθλοι του Ολυμπιακού που χρειάστηκε να ταξιδέψουν μέσα από ένα δύσκολο οδικό δίκτυο για να φτάσουν στην θεσσαλική πόλη.
  • 1-10 ήταν οι τελικές προσπάθειες με την μοναδική τελική των γηπεδούχων να αποκρούει εύκολα ο Γιακουμής.
  • Εξαιρετικά βαρύς ήταν ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της Καρδίτσας.
  • Το τέταρτο γκολ με τα ερυθρόλευκα πέτυχε ο Βαγγέλης Μάντζιος
  • Ο Σωκράτης Μπουντούρης βρέθηκε στο γήπεδο και συναντήθηκε με μέλη των Austrian Boys που του παρέδωσαν αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του στην ομάδα.

To βίντεο του αγώνα 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...