Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Πρώτη η ήττα...μεγάλο το σοκ!

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον απέχει τρεις βαθμούς από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις χτυπητές αδυναμίες που η ομάδα έχει στα άκρα της άμυνας και έχασαν με 2-0 από τον ΑΣ Μετέωρα !

Το χεράκι της στην δραματική αυτή  εξέλιξη έβαλε τόσο ο διαιτητής του αγώνα που στο 1-0 δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού ,όσο και η καθυστέρηση της διοίκησης στην επιτακτική ενίσχυση στη θέση του δεξιού μπακ που χρειάζεται η ομάδα από καιρό...

Μεγάλη η απογοήτευση του κόσμου που βρέθηκε κοντά στην ομάδα για ακόμα μία φορά με τις μνήμες για το προ διετίας φιάσκο με τους ίδιους σχεδόν πρωταγωνιστές να είναι νωπές...





Ο Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με τον Γιακουμή στο τέρμα , τους Σκοπελίτη και Παπουτσογιαννόπουλο στα άκρα της άμυνας και τους  Οικονομόπουλο και Πίντο στο κέντρο της άμυνας , τους Ρόκα και Ναζίμ ως αμυντικά χαφ ,πιο μπροστά τον Λώττα ως επιτελικό μέσο στα άκρα τους Καμπλιώνη και Σερτζίνιο και μοναδικό προωθημένο τον Σαχινίδη.

Ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος αλλά ξεκίνησε το παιχνίδι με καλές προϋποθέσεις αφού μπορεί να μην ήταν καταιγιστικός ,αλλά είχε πέντε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ οι οποίες λίγο η ατυχία και λίγο η ικανότητα του Ζαρόπουλου δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Στο 16’ ο Λώττας σούταρε από καλή θέση, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζαρόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ναζίμ κέρδισε τους αντιπάλους του στον αέρα, αλλά η μπάλα από την κοντινή κεφαλιά που επιχείρησε, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα, απομακρύνθηκε από τους αμυνόμενους των Μετεώρων.

Στο 20’ ο Σκοπελίτης που ξεκίνησε την προσπάθεια του από την αριστερή πλευρά, συνέκλινε αρχικά προς το κέντρο, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε το σουτ με τον Ζαρόπουλο να αποκρούει δύσκολα.Στο 22 το πλασέ του Καμπλιώνη μπλόκαρε ο πορτιέρο και στο 34' ο Λώττας εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Ναζίμ να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Ζαρόπουλο να πραγματοποιεί νέα μεγάλη επέμβαση.

Στο 37' ήρθε η...καταστροφή από μία φάση κυριολεκτικά στο πουθενά. Ο Παπουτσογιανόπουλος γλιστράει και χάνει την κατοχή της μπάλας ,οι παίκτες των Μετεώρων βγαίνουν στην αντεπίθεση ,η άμυνά μας "τα χάνει" και γίνεται το 1-0.
Από εκεί και πέρα λαμβάνει δράση το διαιτητικό τρίο ακυρώνοντας γκολ του Καμπλιώνη στο 48' και κλείνοντας τα μάτια σε καθαρή παράβαση στο 51΄πάνω στον Σκοπελίτη.

Οι ερυθρόλευκοι από εκεί και πέρα δεν έδειξαν χαρακτήρα μεγάλη ομάδας αφού οι κινήσεις τους κυριεύτηκαν από άγχος.Ουσιαστικά είχαν μόνο μία τελική με τον Λώτα με την ομάδα να παίζει όλο και πιο ψηλά ,όσο ο χρόνος κυλούσε και να διακινδυνεύει.Έτσι στο 75' με τον Ολυμπιακό στα..."πανιά" σε μία αντεπίθεση έγινε το 2-0.

Οι ερυθρόλευκοι ακόμα και τότε έβγαλαν μία αναιμική αντίδραση κάνοντας 3 τελικές χωρίς όμως καλές προϋποθέσεις.


ΜΕΤΕΩΡΑ: Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης (86’ Μανώλης), Ζήσης, Φορτούνης, Γεωργάκης, Παπαευθυμίου, Λίτσος (68’ Πολυζόπουλος), Οζούνογλου, Σκόνδρας (79’ Συράκος), Κιάκος, Ιωάννου (90’ Μαρούδας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος (67’ Φλίγκος), Σκοπελίτης, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Ρόκας (79’ Παπαϊωάννου), Καμπλιώνης, Σαχινίδης, Λώττας (79’ Ζγκούρι), Σερτζίνιο.


Κάρτες:  29’ Οζούνογλου-45’ Ναζίμ, 49’ Γιακουμής


Ο «κόραξ» του αγώνα

Ο  Ηπειρώτης Πάνος καθόρισε το αποτέλεσμα αφού έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι πάνω στον Σκοπελίτη.
Κακοί και οι βοηθοί του που σταμάτησαν τουλάχιστον τρεις φορές με ανύπαρκα οφ-σάιτ τους επιθετικούς της ομάδας μας.


Μας άρεσε....
Η βροντερή παρουσία των ερυθρόλευκων φιλάθλων.
Δεν μας άρεσε...
Ο τρόπος που αντιδρά για πολλοστή φορά η άμυνά μας.


Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Αμανατίδης:« «Νομίζω ότι η ομάδα μας έχασε ένα πλεονέκτημα, που είχε όλο αυτό το διάστημα. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, ο Ολυμπιακός έπαιξε στην αρχή του παιχνιδιού όπως έπρεπε, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες και δεν πιστεύω ότι αυτό είναι ανικανότητα. Είναι καθαρά θέμα συγκυρίας. Δώσαμε ένα γκολ, όπως δίνουμε συνήθως. Κάναμε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου και μετά κυνηγούσαμε το σκορ.

Μπορώ να πω, ότι η φάση που μπορεί να επηρέασε την ομάδα μου, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, είναι το πέναλτι, που κρίνουμε ότι ήταν ξεκάθαρο. Θα γινόταν ένα διαφορετικό παιχνίδι και στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα του αγώνα η ομάδα θα διεκδικούσε η ομάδα. Αυτή η φάση φόρτισε τους παίκτες και στο υπόλοιπο διάστημα, όχι με ορθόδοξο τρόπο, πήγαμε να ισοφαρίσουμε. Εκεί δεχθήκαμε το δεύτερο τέρμα και για πρώτη φορά είδαμε τους παίκτες μας να έχουν μία μεγάλη απογοήτευση. Αυτή η απογοήτευση δεν πρέπει να κρατήσει. Από την πρώτη μέρα που συγκεντρώθηκαν, ως ομάδα, έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και οι μεγάλες προσπάθειες που χτίζονται εβδομάδες και μήνες δεν μπορούν να γκρεμιστούν μέσα σε μία αγωνιστική. Ευτυχώς για την ομάδα μας υπάρχει ένα παιχνίδι την Τετάρτη. Αφού πρώτα γίνει αυτοκριτική απ’ όλους, να δώσουν την απάντηση σε δύο μέρες μέσα στο γήπεδο.

Το γκολ που δεχθήκαμε ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Εκεί Θα πρέπει να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Να το δούμε ως μία καθαρά άτυχη στιγμή. Όπως είπα, στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες μας έχασαν τη συγκέντρωσή τους και για πρώτη φορά έδειξαν απογοήτευση. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια είναι η ηρεμία και η πίστη στο στόχο, μέχρι το τέλος»

Βακουφτσής: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά τα παιδιά τα κατάφεραν πολύ καλά. Αξίζαμε το αποτέλεσμα, έχουμε δουλέψει πολύ όλη τη χρονιά και έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία εξαιρετική ομάδα. Είχε πολύ καλές στιγμές στο παιχνίδι και διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες. Ευτυχώς για μας ο αντίπαλος δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Είναι δύσκολο για μένα που φεύγω από την ομάδα και αφήνω πίσω τέτοιους καλούς παίκτες. αλλά θα είμαι κοντά στα Μετέωρα και εύχομαι τα καλύτερα, όπως και στον Ολυμπιακό Βόλου. Τα Μετέωρα έχουν εξαιρετικούς παίκτες και όταν αντιμετωπίζουν ομάδες με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να δείξουν κάτι παραπάνω»






Μικρά&πικάντικα
  • 400 φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Καλαμπάκας δίνοντας για μία ακόμα φορά βροντερό παρόν.
  • Ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγνώμη από τους φιλάθλους εξέδωσε η Δ.Ε ποδοσφαίρου της ομάδας.
  • Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Ναζίμ ο οποίος θα απουσιάσει στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Αλμυρό.
  • Τεράστια αποδείχτηκε η απουσία του Μπουτζίκου ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις κατά την διάρκεια της προθέρμανσης και δεν ξεκίνησε στο παιχνίδι.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...