Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σάκης, ο Münchhausen

Θόλωσαν τα γυαλιά μου και τα βλέπω όλα κόκκινα!


Μην αρχίσετε να βαράτε φίλοι μου, αλλά δεν μπορώ να μην δεν ασχοληθώ με τον βαρόνο του ποδοσφαίρου, τον ηγέτη, τον τεχνοκράτη, τον άρχοντα, την λαρτζούρα αυτή που ακούει στο όνομα Σάκης Τζήμας.

Γιατί ο Σάκης είναι ένα όνομα, μια ιστορία! Ένας κοσμοπολίτης …από την Κατερίνη, ένας άνθρωπος με γνώση, που μέχρι και οι πρωθυπουργοί τον φοβούνται! Ένας εξυγιαντής του ποδοσφαίρου, ένας πρόεδρος μα τι πρόεδρος!
Ένας Hieronymus Carl Friedrich von Münchhausen!

Κι επειδή δεν θα σας ταλαιπωρήσω να ψάχνετε στο ιντερνετ, ο βαρόνος Münchhausen υπήρξε μισθοφόρος αξιωματικός του ρωσικού ιππικού, που πολέμησε κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου. Μετά την αποστρατεία του, συνήθιζε να διηγείται σε φίλους και γνωστούς με εμφαντικό έως και υπερβολικό τρόπο τα φανταστικά στρατιωτικά του και άλλα επιτεύγματα, κάτι που τον κατάστησε, σταδιακά πασίγνωστο και πολλοί συγγραφείς αποφάσισαν να ασχοληθούν μαζί του.

Έτσι κι ο Σάκης ο Τζήμας! Ίδιος ο Münchhausen! Κατά φαντασίαν πρόεδρος! 
Και σήμερα ασχολούμαι μ’ αυτόν γιατί ασχολείται κι αυτός μαζί μου (την ομάδα μου).
Ρε φίλε, πραγματικά κοιμάσαι το βράδυ και το πρωί που ξυπνάς βλέπεις τον Ολυμπιακό Βόλου; Ασχολείσαι μονίμως με την ομάδα μας, λες, λες, μιλάς από δω μιλάς από κει για μας;
Είναι δυνατόν ρε φίλε;

Βγες στο προσωπικό σου ραδιόφωνο –μόνο εδώ υπάρχει συνοικιακό ραδιόφωνο, που εκπροσωπεί επίσημα μία ομάδα!- και πες για τα φανταστικά σου κατορθώματα, το φανταστικό σου χορτάρι, τους φανταστικούς υπερ-παίκτες σου, τα φανταστικά σου δημοσιογραφικά θεωρεία, τα φανταστικά σου γραφεία –άραγε γιατί όλες οι συναντήσεις γίνονται στις καφετέριες, όταν υπάρχουν γραφεία- και τους φανταστικούς σου οπαδούς.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πολύ μεγάλος για να παρασυρθεί στη φαντασία σου. Και ξέρεις κάτι κύριε Τζήμα; Εσύ χρησιμοποιείς τον Ολυμπιακό Βόλου να αναδειχθείς. Γιατί πιο πολύ μιλάς για τον Ολυμπιακό Βόλου παρά για την ομάδα σου.
Χωριάτες οι ποδοσφαιριστές, γερασμένη ομάδα. Σοβαρά ρε φίλε; Αχ, ναι ξεχάσαμε ότι οι  δικοί σου οι παίκτες είναι κοσμογυρισμένοι και από τζάκι! 
Ρε, πας καλά;
Έχεις καταλάβει ότι όσοι ασχολούνται μαζί σου το κάνουν για να γελάσουν; 

Και τώρα, αφού λίγο ηρέμησα με τον φανταστικό ή και φαντασμένο Σάκη πάμε στην ομάδα μας.
Ναι, δεν παίξαμε καλά στο Κύπελλο. Αλλά δεν πειράζει. Το μάθημα το πήραν όλοι. Πάμε γερά για τη συνέχεια. Ο Πιερικός είναι ο επόμενος σταθμός. Στόχος μας είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να γυρίσουμε πίσω, να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να ανοίξουμε την ψαλίδα στην βαθμολογία.
Κι εμείς θα είμαστε όλοι εκεί. Όλοι κοντά στην ομάδα. Με την παρουσία μας, τη φωνή μας και τη στήριξή μας.
Πάμε γερά!!!








Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις που σε ενδιαφέρει!
Απενεργοποιήστε τον adblocker για την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας.


Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...