Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ερυθρόλευκη προέλαση

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 τον Αιγινιακό και συνεχίζει το αήτητο σερί του που τον οδηγεί στα play-off.
Οι ερυθρόλευκοι ,έστω και χωρίς να εντυπωσιάσουν του 2000 φίλους τους κέρδισαν με γκολ των Μπαλτνοβαλίεφ και Μπιτάνγκ και βρίσκονται ένα «κλικ» από την δεύτερη θέση.




Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πραγματοποίησε μία αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι του Αλκαζάρ και στην θέση του Γιαλούση που αισθάνθηκε ενοχλήσεις, μπήκε ο Ιντζίδης ο οποίος με τον Μπάρμπα ήταν το αμυντικό δίδυμο.Μπουτζίκος και Ζέρης έπαιξαν στα άκρα ,ενώ Ρόκας και Τριανταφυλλάκος ήταν στα αμυντικά χαφ.
Μπροστά τους ο Θέος και από τα πλάγια οι Νικολιάς και Μπιτάνγκ πλαισίωσαν τον επιθετικό Μπαλντοβαλίεφ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε «μουδιασμένα» από τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να έχει μία άκαρπη κατοχή και να δημιουργεί τις πρώτες δύο ευκαιρίες με τον Μπαλντοβαλίεφ εκτελεστή με επικίνδυνο τεχνικό σουτ που ανάγκασε τον Τόλιο σε εντυπωσιακή επέμβαση ,αλλά και μία κεφαλιά που πέρασε άουτ ,ελεγχόμενη από τον πορτιέρο.
Ο Σκοπιανός άσσος σκόραρε το δεύτερό του γκολ με τον Ολυμπιακό,ακριβώς όπως το πρώτο,δηλαδή με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ 6-7 μέτρα έξω από την περιοχή.Μάλιστα στην επόμενη φάση παραλίγο να χριζόταν ξανά σκόρρε ,όταν μετά από ασίστ του Μπιτάνγκ που δεν εκμεταλλέυτηκε σωστά ένα αμυντικό λάθος ,αφού «κόλλησε» , ο φορ της ομάδας μας «έπιασε» ένα πανέμορφο ψιλοκρεμαστό πλασέ που πέρασε εκατοστά από το οριζόντιο δοκάρι του Τόλιου.

Στο β μέρος η ομάδα μας δεν κατάφερε να έχει την κατοχή που ζητούσε ο Ελευθερόπουλος ,αλλά και ο Αιγινιακός ουσιαστικά δεν ήταν επικίνδυνος.Στο 66'  ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται. Ο δραστήριος σε όλο το παιχνίδι Νικολιάς έβγαλε μόνο του τον Μπιτάνγκ προ του Τόλιου, με τον Καμερουνέζο μεσοεπιθετικό να στέλνει τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Αιγινιακού, με τον Τόλιο ουσιαστικά εξουδετερωμένο.


Ότι δεν έβαλε στο 66' ο Καμερουνέζος που δεν ήταν σε καλή ημέρα το έβαλε στο 85΄ και «κλείδωσε» την νίκη μετά από όμορφη ασίστ του Μπαλτνοβαλίεφ.
Η μοναδική μεγάλη ευακιρία για τον Αιγινιακό έγινε στο 88' όταν ο Ρίζος μπλόκαρε εντυπωσιακά κοντινό πλασέ του Κυνηγόπουλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Ιντζίδης, Μπάρμπας, Ρόκας (55' Κυζιρίδης), Τριανταφυλλάκος, Μπιτάνγκ (86' Μπεριάν), Νικολιάς, Θέος (76' Μακρυδημήτρης), Μπαλντοβαλίεφ.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Μπάρος, Πέντα, Ντεβέσα, Μπερτέν, Ρίκκα (85' Πόποβιτς), Γουέλκαμ (62' Φερέιρα), Καζάκης (76' Κυνηγόπουλος).





Κάρτες: 
 60' Νικολίας - 48' Γιατζιτζόγλου


Μας άρεσε.... 
-Ο Μπαλντοβαλίεφ ξεδιπλώνει σιγά σιγά τις αρετές του αφού όχι μόνο πέτυχε το δεύτερό του γκολ ,αλλά είχε τρία εξαιρετικά σουτ που απαιτούσαν υψηλή τεχνική κατάρτιση.
- Η χειρότερη προ 7 αγωνιστικών  άμυνα του πρωταθλήματος μοιάζει πλέον με...μπετόν αφού συνεχίζει και κρατάει το μηδέν.


Δεν μας άρεσε...

Ο Μπιτάνγκ αν δεν πετύχαινε το γκολ ίσως να ήταν ο μοιραίος παίκτης με το «άχαστο» δοκάρι.
Σε κακή ημέρα εκτός του Κλάρενς  βρέθηκε και ο Ρόκας.



Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο ρέφερι από τα Χανιά δεν χρειάστηκε να κάνει «αισθητή» την παρουσία του.Το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού θέλει τηλεόραση,αφού δεν βρισκόμασταν στην ευθεία του βοηθού.
.


Είπαν:

Δημήτρης Ελευθερόπουλος: «Αντιμετωπίσαμε μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος, μια ομάδα με ποδοσφαιριστές που παίζουν πραγματικά ποδόσφαιρο και βάζει την μπάλα στον άξονα περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει. Κι αυτό είναι έργο του προπονητή της, που δίνει το ζωντανό παράδειγμα, πως η εξέλιξη δεν έχει σχέση με την ηλικία, σε οποιοδήποτε επάγγελμα. Θεωρώ μία από τις μοντέρνες ομάδες της Football League.
Όσον αφορά την ομάδα μου συνεχίζει την ανοδική πορεία και προσωπική μου άποψη είναι πως αυτό που γίνεται τους δυόμιση περίπου μήνες είναι ένα μικρό θαύμα που γίνεται μέσα από πολύ σκληρή δουλειά. Ξεκινήσαμε με ένα παιχνίδι Κυπέλου στο Αγρίνιο το κερδίσαμε, είχαμε άλλες δύο νίκες, δύο ήττες, μία ισοπαλία και συνεχόμενες πάρα πολλές νίκες με καλό ποδόσφαιρο. Άρα αυτά τα παιδιά, μόνο και μόνο με την προσπάθεια που κάνουν αξίζουν περισσότερο κόσμο δίπλα τους να τους επιβραβεύσει.
Το σημερινό παιχνίδι ξέραμε ότι ήταν από τα πιο δύσκολα και κομβικό για τη συνέχεια, λόγω του αντιπάλου και της βαθμολογίας. Ξέρουμε το πρόγραμμα που έχει η Λάρισα, υπάρχει η Λαμία και η Ζάκυνθος. Όλες αυτές οι ομάδες κυνηγάμε δύο θέσεις. Ο αγώνας συνεχίζεται και είμαι περήφανος για όλη την προσπάθεια που γίνεται. Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση θα βάζουμε και ένα λιθαράκι

Ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων...

Για το αν ανοίξει πλέον η όρεξη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης ο κόουτς είπε:

«Καταρχήν να δούμε τι θα γίνει με τη Λαμία και τη Λάρισα. Εκκρεμεί η ένσταση της Καρδίτσας για το παιχνίδι με τη Λαμία, υπάρχει για τη Λάρισα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που διεκόπη και βλέπουμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, πως σε όποιο παιχνίδι έχει γίνει διακοπή αγώνα, έχουν αφαιρεθεί βαθμοί. Είτε αυτό που έγινε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ, είτε αυτό που ενδέχεται να γίνει με την ΑΕΚ μετά τη διακοπή στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.
Εμείς το κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Θα έρθει στο Βόλο ο Φωκικός χωρίς άγχος, κάποιοι παίκτες θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν για να τους δουν κάποιες ομάδες και μόλις τελειώσει αυτό το παιχνίδι θα κοιτάξουμε το παιχνίδι με τον Εθνικό Σερρών. Αλλά αυτό που μου ανοίγει την όρεξη είναι η προσπάθεια κάθε μέρα των ποδοσφαιριστών στην προπόνηση.
Η εικόνα των παιδιών με κάνει αισιόδοξο. Σε επτά παιχνίδια η ομάδα δεν δέχθηκε γκολ, παίζοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο. Αυτό για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Για το αν έχει συζητήσει με τη διοίκηση την ανανέωση της συνεργασίας:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει άριστη συνεργασία με τους ανθρώπους της διοίκησης και είμαι παρά πολύ ικανοποιημένος. Ο κόσμος μου δείχνει αγάπη στην πόλη, απλά η αλήθεια είναι πως με τέτοια αποτελέσματα και τέτοια πορεία είναι εύκολο να εισπράξεις αγάπη. Θέλουμε όλους δίπλα μας και στα δύσκολα»

Ζέρης:«Σήμερα παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα πάρα πολύ καλά γι' αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε πως ο Αιγινιακός είναι μια δυνατή και ποιοτική ομάδα. Από την πλευρά μας θέλαμε μόνο τη νίκη και πιστεύω πως την πήραμε σχετικά εύκολα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα για τα play off. Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια και θα επιδιώξουμε να τα κερδίσουμε και τα τρία για να είμαστε σίγουροι».

Διαμαντόπουλος:«Ήταν ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο για μας εκτός έδρας. Το παλέψαμε, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έχει υψηλούς στόχους και πρέπει να έχει. Νομίζω πως η θέση του είναι στην Α' Εθνική κατηγορία. Από τις έξι θητείες μου στον πάγκο του Ολυμπιακού κράτησε περισσότερες καλές στιγμές, πάρα άσχημες.
Πιστεύω πως δικαιούμασταν κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Σε ορισμένες φάσεις που δημιουργήσαμε θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και να ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, δεν μετρά πόσες ευκαιρίες κάνεις, αλλά πόσα γκολ βάζεις. Εμείς δεν ευτυχήσαμε να κάνουμε το γκολ. Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή πορεία και όπως προανέφερα η θέση του είναι στη μεγάλη κατηγορία».


Μικρά&πικάντικα
  • H ΠΑΕ ανακοίνωσε πως διατέθηκαν 950 εισιτήρια.Σύμφωνα με την εκτίμησή μας στις κερκίδες βρέθηκαν 2000 θεατές.

Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις δύο πρώτες διαφημίσεις της δεξιάς στήλης που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...