Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ζητάει δημοτική έκταση ο Ολυμπιακός


Το αίτημα παραχώρησης δημοτικής έκτασης για την δημιουργία σύγχρονου αθλητικού κέντρου ζητάει από τον Δήμο Βόλου ο Α.Σ.Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του.
Διαβάστε την αναλυτικά:


«Όταν το πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού Βόλου με τον πρωτοπόρο Εργοτέλη παρακολούθησαν πάνω από 6000 φίλαθλοι μας δημιουργήθηκε το συναίσθημα ότι ακόμη και σήμερα με τις υπάρχουσες συνθήκες η ιδέα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ συγκινεί πολύ κόσμο.
Είναι βέβαιον ότι, σε μια περίοδο άκρως αρνητική τόσο από οικονομικής άποψης  όσο και από έλλειψη ιδεολογίας και οράματος, κανένας πολιτικός η άλλος ιδεολογικός  φορέας  δεν θα μπορούσε να κινητοποιήσει τόσο κόσμο.

Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα ότι η ταύτιση αυτής της όμορφης γωνιάς της Πατρίδος μας με την αποδοχή του ονόματος  και της ιδέας  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΒΟΛΟΥ, απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά επίπεδα, γεγονός που  προκαλεί συμπάθεια και αναγνώριση σε όλη την Ελλάδα.
Βέβαια υπάρχει και η ένδοξη ιστορική  παρακαταθήκη των παλαιοτέρων αθλητών και παραγόντων που εμείς έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές
.
Το πιο καλό “διαβατήριο” στην εποχή της απόλυτης επικράτησης των ΜΜΕ είναι η παρουσία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ στην Super League, όπου ανήκει ιστορικά ο σύλλογος.
Μια παρουσία όμως που προϋποθέτει κάποια στάνταρ που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν.
Όταν άλλες ομάδες υποδεέστερες σε αίγλη και δυναμική χρησιμοποιούν δημοτικά γήπεδα στο Βόλο έχουμε το  Ε Α Κ  Βόλου του οποίου η εικόνα και η σημερινή του κατάσταση δεν τιμά ούτε την Πόλη μας ούτε όσους κατά καιρούς αυτοδιοίκητους άρχοντες είχαν την ευθύνη της διαχείρισης του.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου να στερείτε της φυσικής έδρας του και να χρησιμοποιεί σαν έδρα το Πανθεσσαλικο Στάδιο ξοδεύοντας πολλά χρήματα με τα οποία θα μπορούσε σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή να κάνει στο ΕΑΚ τις απαραίτητες εργασίες ώστε να γίνει ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο ακόμη και για Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Επιπλέον η έλλειψη σύγχρονου προπονητικού κέντρου, καθιστά  την επαγγελματική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου μετέωρη και δυσκολεύει τα τμήματα υποδομής του να εργαστούν ώστε να αναδείξουν νέους αθλητές.
Ως εκ τούτου για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου είναι επιβεβλημένη η απόκτηση προπονητικού κέντρου με σύγχρονη φιλοσοφία για να αποδείξει αυτός ο τόπος το ποδοσφαιρικό DNA που έχει διαχρονικά.

Μια σύγχρονη Ακαδημία με την συνύπαρξη και συνεργασία του Α Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937 με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937, στην σημερινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν όλες οι ομάδες, είναι το μέλλον.
Πρέπει λοιπόν η σημερινή Δημοτική Αρχή να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και να παραχωρήσει τους απαραιτήτους χώρους που επισήμως έχουν ζητηθεί από τον ΑΣ Ολυμπιακό Βόλου 1937, και που έχει αναξιοποίητους λόγω οικονομικών δυσκολιών, για να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο έργο του.

Υπάρχει η πολιτική βούληση από τους τοπικούς άρχοντες ,όπως σε γειτονικές Πόλεις, χωρίς δικαιολογίες και ψευδεπίγραφα προσκόμματα περί εκμετάλλευσης δημοσίων χώρων από ιδιώτες, ( όταν δόθηκαν δημόσιοι χώροι σε ιδιώτες για να γίνουν τα παρκινκ και μάλιστα για 50 χρόνια δεν είδαμε την ανάλογη ευαισθησία) ,να δώσουν την ευκαιρία στον Α Σ Ολυμπιακό Βόλου 1937 να δημιουργήσει επιτέλους ένα  Αθλητικό κέντρο για τις υποδομές του?

Δεν κατανοούμε πως είναι δυνατόν από την μια να λέμε  ότι αδυνατούμε  λόγω οικονομικών προβλημάτων να κατασκευάσουμε και να συντηρήσουμε ένα έργο και συγχρόνως να αρνούμαστε σε κάποιον να το κάνει.
Πιστεύουμε ότι σύντομα θα δείξουν οι αρμόδιοι ότι έχουν την βούληση να βοηθήσουν την μεγαλύτερη ομάδα της Πόλης και τους νέους της. »




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...