Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Στον «αέρα» η κλήρωση...

Άγνωστο αν θα γίνει την Πέμπτη η κλήρωση της Football League βάσει του εγγράφου που έστειλε η διοργανώτρια στις ΠΑΕ.
Η Football League ενημέρωσε τα μέλη της σχετικά με την αναβολή της κλήρωσης με το παρακάτω έγγραφο:

Κύριοι,
Εν αναμονή των εξελίξεων, η ορισθείσα από το Δ.Σ. της Ένωσής μας Επιτροπή, έκρινε αναγκαίο όπως ματαιωθεί η προγραμματισμένη για την Τρίτη 18/09/2012 κλήρωση του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας, αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.
Θα σας ενημερώσουμε δε, για τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής αυτής, με νεώτερο έγγραφό μας».

Η διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας και ο ΟΠΑΠ διαπίστωσαν αποκλίσεις στη νέα συνάντησή τους την Τρίτη 18/9, αναφορικά με τα οικονομικά ανταποδοτικά οφέλη της αύξησης των ομάδων τη σεζόν 2013-14 από 16 σε 18. Οριστική διαφωνία δεν υπάρχει και πλέον άπαντες μπαίνουν στη διαδικασία ενός μεγάλου παζαριού, με τη Σούπερ Λίγκα να εγκαταλείπει την αρχική τοποθέτησή της για νέα σύμβαση με τον Οργανισμό τριετούς διάρκειας, καθώς πλέον δέχεται και την προοπτική διετούς συμφωνίας, αλλά με χρήματα που θα καλύπτουν τις σημερινές οικονομικές απολαβές των χορηγικών προγραμμάτων…

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον ΟΠΑΠ, ώστε να υπάρξει μια κατάληξη. Η διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας πιέζει για να τελειώσει το θέμα έως την Πέμπτη 20/9 και δείχνει άνετη, αλλά κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως μια μη συμφωνία θα έχει επιπτώσεις στην, ούτως ή άλλως, προβληματική Σούπερ Λίγκα.

Ουσιαστικά, όλες οι πλευρές καλούνται να κάνουν υποχωρήσεις και να μπουν σε ένα καλούπι, το οποίο είναι προαποφασισμένο από την ίδια την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Αυτή η καθυστέρηση μοιραία παγώνει τις εξελίξεις και στη Β’ Εθνική… Το προγραμματισμένο για την Τρίτη 18/9 ραντεβού Καλογιάννη - Ιωαννίδη, αναφορικά με τις εγγυήσεις της επιπλέον χρηματοδότησης των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, με αφορμή την είσοδο Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, στη ΓΓΑ αναβλήθηκε, αφού επηρεάστηκε από το ντόμινο των επαναλαμβανόμενων επαφών ΟΠΑΠ - Σούπερ Λίγκας. 

Η ουσία είναι πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα στο κατά πόσον είναι εφικτό να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στις 30/9, αφού, αν δεν πραγματοποιηθεί η κλήρωση το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 24/9, τότε όλα δείχνουν σέντρα τον Οκτώβρη. Βέβαια, υπάρχουν ομάδες που πιέζουν για εδώ και τώρα κλήρωση και έναρξη της Β’ Εθνικής, αλλά επίσης υπάρχει πίεση από κυβερνητικές πηγές πως τα πράγματα από οικονομικής πλευράς στην περίπτωση που ίδια η διοργανώτρια χαλάσει την αύξηση των ομάδων από 18 σε 21 με την είσοδο των τριών θα είναι τραγικά…


Αποσπασματική αναδημοσίευση άρθρου Δημήτρη Δημητρίου




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...