Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν οι Ακαδημίες

Με το σύνθημα «Ελάτε να παίξουμε…», ξεκίνησαν τη φετινή τους χρονιά οι ακαδημίες καλαθοσφαίρισης του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937. 


Ο Ολυμπιακός, στρέφει την προσοχή του σε επιστημονικά σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης και μύησης στο άθλημα του μπάσκετ. Οι υποδομές θα τύχουν ιδιαίτερης φροντίδας και θα τους δοθεί η δέουσα προσοχή, ώστε να αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον την κύρια πηγή τροφοδοσίας ικανών αθλητών, για να στελεχωθεί η ανδρική ομάδα. Κατά το παρελθόν, από τις τάξεις του ερυθρόλευκου συλλόγου, αναδείχθηκαν κορυφαίοι διεθνείς καλαθοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός, μπορεί να το επαναλάβει, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Τεχνικός υπεύθυνος των ακαδημιών, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, ο προπονητής Μιχάλης Καπουρνιώτης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο της αύξησης των τμημάτων και των αθλητών και της προοπτικής εξεύρεσης και αξιοποίησης νέων αξιόλογων καλαθοσφαιριστών.

Με αφετηρία το ζητούμενο της παιδικής ηλικίας, που είναι το παιγνίδι, θα καλλιεργηθεί η αγάπη για το ομαδικό άθλημα και ο εθισμός στην σωματική άσκηση. Στην προσπάθεια που συντελείται, για την επίτευξη των στόχων και την εκπλήρωση των σκοπών του συλλόγου, σημαντικό ρόλο παίζουν οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν κάθε χρόνο οι μικροί καλαθοσφαιριστές. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, 70 νέοι αθλητές του συλλόγου πήραν μέρος σε δυο εσωτερικά τουρνουά (Χριστουγεννιάτικο, Καλοκαιρινό) αλλά και σε δυο διεθνή τουρνουά, που διεξήχθησαν στην Λάρισα και στην Πορταριά.

Επίσης τα αγωνιστικά τμήματα έδωσαν αρκετά φιλικά παιχνίδια με αντίστοιχα τμήματα, άλλων ομάδων του νομού Μαγνησίας και πήραν μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Σ.Κ.Α.Θ. (εφηβικό, παιδικό, παμπαίδες, μίνι) σημειώνοντας επιτυχίες και διακρίσεις. Φέτος, που διοικητικά ο σύλλογος ξεκίνησε με στέρεες βάσεις και σαφή προγραμματισμό, οι προοπτικές είναι καλύτερες και οι απαιτήσεις περισσότερες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, δεν σκέπτεται μόνο τον πρωταθλητισμό. Συμβάλλει με τη λειτουργία των ακαδημιών του, στη διαμόρφωση υγιών νέων με ακέραιο χαρακτήρα, μέσα από τις αρετές του αθλητισμού.

Όσοι επιθυμούν να δουν τα παιδιά τους με την ερυθρόλευκη στολή, ο δρόμος είναι εύκολος και η είσοδος ανοικτή. Εγγραφές γίνονται καθημερινά στο Ε.Α.Κ από τις 11.00 έως τις 14.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973308813 Τσακόγιας Σταύρος (έφορος ανδρικού μπάσκετ), 6981200088 Καπουρνιώτης Μιχάλης (προπονητής, Υπεύθυνος Ακαδημιών). Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ… ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...