Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Στην αντεπίθεση ο Μπέος

Μήνυση στην Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Πόπη Παπανδρέου κατέθεσε ο Αχιλλέας Μπέος. Σε αυτή, την κατηγορεί για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Ο Αχιλλέας Μπέος τρεις μήνες μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Ναυπλίου, υποστηρίζει στη μήνυση του ότι έπεσε θύμα μίας καλοστημένης σκευωρίας οι δράστες της οποίας κινήθηκαν από πολιτική και επαγγελματική φιλοδοξία, με στόχο «να μην ασχοληθεί ο κόσμος με το μνημόνιο αλλά με τον Μπέο και τα "στημένα" και να προβληθούν ο Υπουργός και η μηνυόμενη Εισαγγελέας».

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρει όλα όσα ακολούθησαν της σύλληψής του και το πως βρέθηκε προφυλακισμένος υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι όσα έγραψε η μηνυόμενη στην πορισματική της αναφορά ήταν αυθαίρετα και αναπόδεικτα. «Το πόρισμα έγραφε ψέματα και μάλιστα χοντρά. Αλλά τα έγραφε πονηρά έτσι ώστε να μην αποκαλυφθούν αμέσως».

Στην μηνυτήρια αναφορά ο Α.Μπέος ,υποβάλει τα γνωστά ερωτήματα («ποια εγκληματική οργάνωση διεύθυνα; ποιον εκβίασα; για ποιον λόγο προφυλακίστηκα;») επαναλαμβάνοντας τις κινήσεις στις οποίες προέβη σχετικά με τα παράπονά του «για τις παρανομίες της προκαταρκτικής έρευνας και για τα ψέματα της πορισματικής αναφοράς» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το σημαντικότερο ωστόσο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς, έχει να κάνει με την αναφορά του Αχιλλέα Μπέου σε απόσπασμα του εισαγγελικού πορίσματος, στο οποίο η μηνυόμενη Πόπη Παπανδρέου αναφέρει πως δύο πρόσωπα σχολιάζοντας την ειδησεογραφική επικαιρότητα, αναφέρουν ότι ο Μπέος είναι αγχωμένος με την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων και εκφράζουν την πεποίθηση ότι «μπορεί να φύγει στην Αμερική» ενόψει και του γεγονότος ότι είναι κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, κάτι το οποίο τον οδήγησε στην προφυλάκισή του.

«Από αυτήν τη συνομιλία η μηνυόμενη Εισαγγελέας έβγαλε και διατύπωσε ότι είμαι κάτοχος αμερικάνικου διαβατήριου. Αυτό οδήγησε στην προφυλάκισή μου και στη διατήρησή της για ένα σχεδόν χρόνο. Η μηνυόμενη δεν το΄ψαξε. Αν το΄ψαχνε θα έβρισκε ότι δεν είμαι Αμερικανός πολίτης και άρα δεν δικαιούμαι να κατέχω αμερικάνικο διαβατήριο» υποστηρίζει στην μηνυτήρια αναφορά ο Αχιλλέας Μπέος:

Η περίληψη της μηνυτήριας αναφοράς:

«Είμαι θύμα μιας καλοστημένης σκευωρίας η οποία με οδήγησε άδικα στη φυλακή. Οι δράστες της σκευωρίας κινήθηκαν βασικά από πολιτική και επαγγελματική φιλοδοξία. Με κατέστρεψαν ηθικά, οικογενειακά, επαγγελματικά και μαζί μου κατέστρεψαν πλήθος ανθρώπων. Όλα αυτά για να μην ασχοληθεί ο κόσμος με το μνημόνιο, αλλά με τον Μπέο και τα «στημένα» και να προβληθούν ο Υπουργός και η μηνυόμενη Εισαγγελέας. Για το λόγο αυτό ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Από την αρχή της ποινικής διαδικασίας φώναζα και διαμαρτυρόμουν ότι είμαι αθώος. Αγωνιούσα να πληροφορηθώ για ποιον λόγο κατηγορούμαι. Ποια εγκληματική οργάνωση διεύθυνα, ποιον εκβίασα, για ποιον λόγο προφυλακίστηκα. Κανείς δεν είχε το θάρρος να μου απαντήσει.

Υπέβαλα διαδοχικά πλήθος υπομνημάτων, αιτήσεων, παραπόνων κλπ. Έφτασα μέχρι και σε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Εκεί έγραφα τα παράπονά μου για τις παρανομίες της προκαταρκτικής έρευνας και για τα ψέματα της πορισματικής αναφοράς. Ως αθώος και αδικημένος είχα το θάρρος να υποβάλω στην ίδια τη μηνυόμενη αίτηση. Της ζήτησα να μου πει που βρήκε τα ψέματα που γράφει στο πόρισμά της. Δεν τόλμησε να μου απαντήσει. Λόγω της σθεναρής αντιδράσεώς μου και της προσπάθειας να περισωθεί η μηνυόμενη Εισαγγελέας η δικογραφία πήγε σε Εφέτη Ανακριτή.

Τα ψέματα και οι παρανομίες ήταν ενδεικτικά τα εξής:

α) Δεν υπήρχε λόγος να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ακολουθήθηκε για να δοθεί δημοσιότητα κι έτσι να ασχοληθεί η κοινή γνώμη με τα στημένα παιχνίδια (θεατρικότητα συλλήψεων και προσαγωγή σε Εισαγγελέα και Ανακριτή).

β) Τα 82 CD της δικογραφίας φέρουν τον χαρακτηρισμό legal copy, χωρίς να αναφέρουν από ποιο πρωτότυπο. Από αυτά έγινε επιλεκτική απομαγνητοφώνηση. Διαλέξανε αυτά που θέλανε. Έγινε αλλού «αποσπασματική» κι αλλού «περιληπτική» απομαγνητοφώνηση. Τι θα πει αυτό; Ποιος νόμος το λέει; Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Γιατί δεν απομαγνητοφωνήθηκε το σύνολο; Γιατί τα ανέχτηκε όλα αυτά η μηνυόμενη; Μήπως γιατί διαφορετικά δεν θα φτιαχνόταν δικογραφία, αυτόφωρο, τηλεόραση, προβολή;

γ) Ζήτησα και εξακολουθώ να ζητώ να γίνει πραγματογνωμοσύνη στα πρωτότυπα CD. Κανείς δεν μου έχει απαντήσει μέχρι σήμερα.

δ) Το σημαντικότερο: Στο Εισαγγελικό πόρισμα η μηνυόμενη γράφει:
«…Οι (Δ) και (Χ), σχολιάζοντας την ειδησεογραφική επικαιρότητα την 20-3-2011, αναφέρουν ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι αγχωμένος με την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων και εκφράζουν την πεποίθηση ότι «μπορεί να φύγει στην Αμερική», ενόψει και του γεγονότος ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, διότι «είναι ανακατεμένος», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

…Δ΄: Ρε παιδί μου, σίγουρα ο «μούσης» αποδείχθηκε ότι τους έγραφε και επιλεκτικά τα έχει δώσει. Ο «μούσης» πέρυσι που ήταν κ… και βρακί…

Χ΄: Ναι ρε συ, τον μαγνητοφωνούσε ρε συ Τάκη.

…Δ΄: Γι’ αυτό σου λέω, αυτός τώρα είναι, γι’ αυτό και μήπως είναι και τα κάνει μπραφ και εξαφανιστεί.

Χ΄: Γ…τα, θα δούμε.

Δ΄: Έχεις μάθει τίποτα, την κάνει για Αμερική;

Χ΄: Όχι ρε! Δεν ξέρω τίποτα απ’ αυτά, είναι σε άθλια κατάσταση.

…Δ΄: Ναι, ναι, έτσι έχω καταλάβει κι εγώ, όπως το λες. Τον έγραψε ο άλλος και τα έχει δώσει όλα φαίνεται.

Χ΄: Ναι, ναι.

Δ΄: Αυτά που θέλει, αυτά που τον βολεύει για να τον εκθέσει.

Χ΄: Ναι, ναι.

ε) Από αυτήν τη συνομιλία η μηνυόμενη Εισαγγελέας έβγαλε και διατύπωσε ότι είμαι κάτοχος αμερικάνικου διαβατήριου. Αυτό οδήγησε στην προφυλάκισή μου και στη διατήρησή της για ένα σχεδόν χρόνο. Η μηνυόμενη δεν το΄ψαξε. Αν το΄ψαχνε θα έβρισκε ότι δεν είμαι Αμερικανός πολίτης και άρα δεν δικαιούμαι να κατέχω αμερικάνικο διαβατήριο. Όπως και δεν έχω. Πιστεύω ότι ένοιωθε την αλήθεια. Το έβαλε όμως πονηρά στο πόρισμά της για να δικαιολογήσει ότι δήθεν «είμαι ύποπτος φυγής» και ότι ετοιμάζομαι να «την κάνω». Αυτό το απόσπασμα χρησιμοποιήθηκε από το ένταλμα και τις διατάξεις και βουλεύματα που απέρριψαν τις αιτήσεις μου για να αποφυλακιστώ. Αυτή η αιτιολογία (: ύποπτος φυγής!) με καταδίωκε. Παρότι έχω μόνιμη κατοικία. Παρότι έχω 5 παιδιά.

στ) Παρότι όμως για μένα η μηνυόμενη Εισαγγελέας έδειξε περισσή «επιμέλεια», δεν έψαξε να βρει ποιος είναι ο «μούσης» που έκανε παράνομες «υποκλοπές» και που αναφερόταν στο ίδιο το απόσπασμα που χρησιμοποίησε στο πόρισμά της για να με «δέσει».

Γι’ αυτό και κατέθεσα τη μήνυση για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας σε βάρος της. Αφού την κάλεσα με εξώδικο να μου πει που τα βρήκε. Έστω και την τελευταία στιγμή».Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...