Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

O Γκίτκος στα ερυθρόλευκα

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας Θεόδωρος Γκίτκος είναι η νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού.
 Ο τέως πορτιέρο του Εθνικού Αστέρα προορίζεται για νούμερο δύο στην υπεράσπιση του τέρματος των ερυθρολεύκων.Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν έναν Έλληνα τερματοφύλακα ,αφού στην Β' Εθνική που ευελπιστεί να αγωνιστεί,ο αριθμός των ξένων είναι περιορισμένος.

Κατά την διάρκεια της πολυετούς σταδιοδρομίας του, ο Θοδωρής Γκίτκος ευτύχησε να αγωνιστεί στην Α΄ Εθνική, να ξεπεράσει τις 200 επαγγελματικές συμμετοχές, αλλά και να χαρεί αρκετές διακρίσεις!

Ο έμπειρος τερματοφύλακας από το καλοκαίρι του 2007 υπερασπίστηκε  την εστία του Εθνικού Αστέρα με τον οποίον έχει υπερβεί τις 100 εμφανίσεις !

Ο Θοδωρής Γκίτκος γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1974, και έκανε γνωστό το όνομά του αγωνιζόμενος για μία τετραετία (1992-96) στους Πόντιους Βέροιας. Οι άνθρωποι του Ιωνικού εντόπισαν το ταλέντο του, και τον ενέταξαν κατόπιν στο δυναμικό του συλλόγου δίνοντάς του παράλληλα την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το ντεμπούτοτου στη «μεγάλη» κατηγορία!

Στα τεσσεράμιση χρόνια που ανήκε στο δυναμικό των «μπλε», πάντως, ο ταλαντούχος πορτιέρo δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής. Έτσι, μεσούσης της περιόδου 2000/01, μετακόμισε στον ΠΑΣ Γιάννινα: καθιερώθηκε αμέσως στη βασική ενδεκάδα του «Άγιαξ της Ηπείρου», όμως στο τέλος της ίδιας σεζόν η ομάδα υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική. Εκείνος, ωστόσο, παρέμεινε στο ρόστερ της, και την βοήθησε αποφασιστικά ναεπανέλθει στα «σαλόνια» του ποδοσφαίρου μας, ένα χρόνο αργότερα!

Ακολούθως, υπέγραψε στον Άρη! Συμμετείχε σε 15 συναντήσεις πρωταθλήματος των «κιτρίνων», και ένα έτος μετά την έλευσή του σε αυτούς αποτέλεσε παρελθόν. Έπειτα, έγινε παίκτης της νεοφώτιστης τότε στην Α’ κατηγορία, Κέρκυρας.

Την πρώτη του χρονιά στους «Φαίακες» έλαβε μέρος σε οκτώ ματς, και βίωσε την πίκρα του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική. Δεν άφησε τους νησιώτες, πάντως, και την επόμενη σεζόν χάρηκε μαζί τους την επάνοδο στη Super League! Το καλοκαίρι του 2006, αποδεσμεύθηκε, και εντάχθηκε στη Νίκη Βόλου.

Έναν χρόνο έμεινε στους Θεσσαλούς ο Θοδωρής Γκίτκος – στο διάστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε σε 29 αναμετρήσεις. Επόμενος «σταθμός» του ήταν, όπως προαναφέραμε, η τέως ομάδα του, ο Εθνικός Αστέρας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...